Hatırladığım kadarıyla bu 'Nothing Else Matters' ın senfoni orkestrası ile çalınan versiyonundaki solosu. Aslında oldukça kolay. Sadece biraz hız , biraz da hammer on , pull off yani genellersek legato tekniği gerekli. Benzer örnekler çok. Özellikle Metallica şarkılarında çok kullanılır bu kalıplar.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Pena Hızlandırma Çalışmaları - Hız konusu?
Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
kardeş bu her iddiasına varım nothing else matters ın solosu biliyorum çok uğraşmıştım eskiden ama şimdi atıyorum istersen soloyu tümden kaydedip yollayayım?
anıl abimiz kaydetmiş bir de ordan dinle. senin dediğin solo deiğil galiba bu kaçıncı dakikada giren?
Yorum
-

8-10 ay her gün çalışıp sonuçlarını da bir o kadar sonra almayı kabullenecek kadar sabırlı deilsen belki de hiç başlamamalısın gitara.
Kısa sürede daha iyi ve daha hızlı çalmanı sağlayacak HİÇ BİR teknik, öğreti veya sır yok. Çalış çalış çalış =)
(Paul Gilbert, Richie Kotzen, John Petrucci gitar teknik videolarını edin, hangi şehirdesin bilmiyorum ama büyük şehirlerde bunları bulman çok kolay, öğretmenin yoksa bunları ve forumda önerilen üzere bora uslusoy'un kitabını çalışarak hiç sıkılmadan egsersiz yap. 6 ay sonra canavar gibi olursun)
Yorum
-
pena hızlandırma çalışmaları...??
arkadaşlar ben yakın bir zamanda elektroya geçtim. önceden klasik gitar tecrubem de var yani sol elim yeterince hızlı. solo ağırlıklı çalışıyorum sol elimle yetişmeme rağmen sololara penamla yetişemiyorum. pena kullanımına alıştım ama çok in-çık olunca teller arasında karışıyor yetişemiyorum sol elime (çok sağ sol kullandım sağlağım bu arada
)
pena hızımı arttırmak için ne yapmalıyım? belirli bir hızda tellere vurmam yeterli midir? ya da en iyisi bir solo gitar tekniği kitabı mı edineyim?
Yorum
-
önce yaklaşımını değiştir derim.
sol elin hızlı olabilir ama senkronize değilse iki el,iki elinden de yeterli verimi sağlayamazsın.
yapman gereken senkronizasyonunu arttırmak için çalışmak.
önce direk tel geçişleri değil de tek telde senkronizasyonunu oturtmaya çalış.
en basit örnek gitara başlarken verilen 1-2-3-4 şeklindeki alıştırmadır.bunu 1-2-3-4 ya da 4-3-2-1 şeklinde yavaş hızlarda,metronom ile çalışarak senkronizasyonunu arttırabilirsin.
ayrıca tel geçişlerine ön hazırlık olarak 1-2,1-2-3 ve tersleri şeklinde uyumu sağlamaya çalış.
tel geçişlerine daha sonra geçersin.bu konuda da penanın neyle başlayıp neyle diğer tele geçtiği gibi bir durum var.
yani çift sayıda notayı bir telde çalıp daha sonra başka bir tele geçmek istersen başladığın vuruşla geçersin.tek sayıda nota için ise tel geçişlerin başladığının tersi şeklinde olur.
üstte söylediğim 1-2,1-2-3,1-2-3-4 şeklinde alıştırmaları iki ardışık tel arasında uygularsın.
bu arada çift sayıda nota ve takı sayıda nota muhabbetiyle ilgili olarak;mesela 4 nota çalıp tel geçişlerini ona göre çalıştığında diğer çift sayılı patternlerde aynı başarıyı direk sağlamayı bekleme.
hepsine ayrı ayrı bakman gerekir reflekslerinin gelişimi açısından.
bunları alternatif penalama çalışacağını ve yeni başladığını varsayarak söyledim.
internette bir çok method,döküman bulunmakta.
kolay gelsin.
Yorum
-
Evet Speed Mechanics For the Lead Guitar mı neydi?
Bora Uslusoy'un metodundan öte bunu çalışmanı öneririm.
Benim ilk gitar hocam Savaş abim bu kitabı çalışmış yıllar önce.Sonra ikinci bir hocam vardı o da bu kitabı vermişti teknik çalışmak istersem diye.Bir de orman bakanlığı lojmanlarında otururken bilgisayarcı bi abim vardı.O da bu kitabı vermişti.
Var bi güzelliği demek
Valla paylaşım programlarından kastıracaksın artık.Ben de öyle bulmuştum gerçi fotokopisi de var ama bilgisayarda daha iyi oluyor
Hatta kasedi de vardı bende
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...
Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Yorum