selamlar,ben gitara yeni başladım diyebilirim 1 sene falan oldu.ilk gitarım klasikti şimdi elekto aldım.
elekro hakkında fazla bilgim yok ama beni acayip sardı.sorum; elekro gitarda akorlar daha farklı basılıyo aynı yerden biçok akor basılıyo.genelde 3-4 telle akor basılıyo anladığım kadarıyla.akor tekniklerinde yardımcı olursanız sevinirim.herkese iyi çalışmalar.
elekro hakkında fazla bilgim yok ama beni acayip sardı.sorum; elekro gitarda akorlar daha farklı basılıyo aynı yerden biçok akor basılıyo.genelde 3-4 telle akor basılıyo anladığım kadarıyla.akor tekniklerinde yardımcı olursanız sevinirim.herkese iyi çalışmalar.

akor teknikleriyle ilgili birşeyler istiyosan,üç ses ile kurulan basit akorların akor sesleri nasıl elde edeceğini öğrenerek başlayabilirsin..
örneğin bildiğimiz la minör akorunda akor sesleri dizinin 1,3,5. sesleridir..yani bu da la-do-mi olur..
genelde bareyle veya ilk pozisyondaki bildğimiz şekliyle çalınan bu akoru bi çok şekilde çalabiliriz..
elimizde üç nota olduğuna göre (la,do,mi) telleri üçlü gruplar halinde düşünere akorları çalabiliriz..
örneğin la-do-mi olarak ilk üçtelde çevrim yaparak çalabileceğin akorları ikinci üç tel grubunda da çalbilirsin..çevrim yaparkende la-do-mi sırasını bozarak,do-mi-la ve mi-la-do şeklinde düşünebilirsin..
mesela ben pop gibin şeyler çalarken grupta,ilk üç teli kullanmaya başladım..çünkü bas gitaristiniz bol bol çaldığınız akorların baslarını veriyor..sizin ekstra basmanıza pek gerek yok..ayrıca daha modern duyulur bazen..
ve bi artısıda bi soloda kullanbileceğiniz etkili seslerin (örneğin akor sesleri=akor yani) yerlerini daha kolay bulabilirsin..bütün klavyeyi öğrenmenede yardımcı olur..
basitlerde başla daha sonra maj 7,dominant 7'li ve min 7'lerede geçersin..bunlarda da mantık aynı sadece 1-3-5'e ek olarak 7'yi de koyuyoruz akor seslerine

hadi kolay gele
Yorum