Duyuru

Collapse
No announcement yet.

elektro da akor atarken tek tel es gecılebılır mı?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

selamlar,ben gitara yeni başladım diyebilirim 1 sene falan oldu.ilk gitarım klasikti şimdi elekto aldım.
    elekro hakkında fazla bilgim yok ama beni acayip sardı.sorum; elekro gitarda akorlar daha farklı basılıyo aynı yerden biçok akor basılıyo.genelde 3-4 telle akor basılıyo anladığım kadarıyla.akor tekniklerinde yardımcı olursanız sevinirim.herkese iyi çalışmalar.
    daha farklı filan basılmıyo,sonuçta akordlar aynıysa aynı şekilde akorları da klasikten elektroya aktarabilirsin..elektroda 12.perdeden sonra kullanmam daha fazla ses genişliği sağlayabilir sadece..sonuçta notalar aynı..

akor teknikleriyle ilgili birşeyler istiyosan,üç ses ile kurulan basit akorların akor sesleri nasıl elde edeceğini öğrenerek başlayabilirsin..

örneğin bildiğimiz la minör akorunda akor sesleri dizinin 1,3,5. sesleridir..yani bu da la-do-mi olur..

genelde bareyle veya ilk pozisyondaki bildğimiz şekliyle çalınan bu akoru bi çok şekilde çalabiliriz..
    elimizde üç nota olduğuna göre (la,do,mi) telleri üçlü gruplar halinde düşünere akorları çalabiliriz..

örneğin la-do-mi olarak ilk üçtelde çevrim yaparak çalabileceğin akorları ikinci üç tel grubunda da çalbilirsin..çevrim yaparkende la-do-mi sırasını bozarak,do-mi-la ve mi-la-do şeklinde düşünebilirsin..

mesela ben pop gibin şeyler çalarken grupta,ilk üç teli kullanmaya başladım..çünkü bas gitaristiniz bol bol çaldığınız akorların baslarını veriyor..sizin ekstra basmanıza pek gerek yok..ayrıca daha modern duyulur bazen..

ve bi artısıda bi soloda kullanbileceğiniz etkili seslerin (örneğin akor sesleri=akor yani) yerlerini daha kolay bulabilirsin..bütün klavyeyi öğrenmenede yardımcı olur..

basitlerde başla daha sonra maj 7,dominant 7'li ve min 7'lerede geçersin..bunlarda da mantık aynı sadece 1-3-5'e ek olarak 7'yi de koyuyoruz akor seslerine

hadi kolay gele

Yorum

hmm bu nota dizilişine bass ta da rastlıyorum bazen(nadiren) bass ta da parmakla susturulması gerek galiba ortadaki telin ama yapamıyorum. baska bi teknigi mi var acaba. yanlıs hatırlamıyorsam red hot'ın bi parcasında soyle bi bolum vardı;
      ----14---------------14
      -------------------------
      -------------------------
      ----14----14---14--14--

tabi calamadıgımdan sadece ritmi devam ettiriyom calarken bi onerisi olan?

Yorum

etermalcry cevap için sağol.bende genellikle normal akorların üstten üç teli es geçerek
        basıyodum.ama tabiki bukadarla bitmiyomuş.biçok kombinasyon var yani.
        kolay gelsin.

Yorum

etermalcry cevap için sağol.bende genellikle normal akorların üstten üç teli es geçerek
          basıyodum.ama tabiki bukadarla bitmiyomuş.biçok kombinasyon var yani.
          kolay gelsin.
          rica ederim işine yaradıysa ne mutlu..

farklı şeyler denemek güzel olur geliştirir

Yorum

**** böyle akor mantığını senin gibi anlaşılır bi şekilde anlatan bi kaynak
            varmı.yüzlerce akoru ezberlemek yerine mantığını kavramam lazım.
            kolay gelsinn

Yorum

**** böyle akor mantığını senin gibi anlaşılır bi şekilde anlatan bi kaynak
              varmı.yüzlerce akoru ezberlemek yerine mantığını kavramam lazım.
              kolay gelsinn
              bi çok teori kitabında aynı şeyi anlatıyo zaten..hani evrensel bi bilgi bu sonuçta..

arama yaparken p2plerde "music+theory" diye arat..bulacağın şeyler işine çok yarıycak..

zaten akorları ezberleyerek onları sadece ezberleyebilirsin başka birşey olmaz...

triadlar için (yani 1-3-5 kullandığımız majör minörler için) bildiğin pop parçalarını al bi standart pozisyonlarda,barelerle filan kullan..sonra çevrim yaptığın akorlarla çal..öğrenmeye öyle başlarsın..

maj/min 7,dominant 7liler için ise jazz standartları filan ideal.genelde pek kolay olmuyo çalmak hemen ama..devamlı yaparsan öğrenirsin..

diğer deli akorlara sonra geçersin..

Yorum

anladım.bu şekilde öğrenmek çok faydalı olacak .tabi dersime çok çalışmam gerekiyor anlaşılan.bikaç döküman buldum şimdi.öneriler
                için saol.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                Initializing Tabs & loading Content...
                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                X