Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gürültüsüz çalabilmenin tekniği nedir?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Abi sorunun çok saçma geldi bana ya bende öyle bi sorun hiç olmadı üstelik o iğrenç amfime rahmen bence tekniğin az gelişmiş ilerde tekniğin gelişince bu sorunda yoq olur eğer sorun devam ederse gitarı ve amfini anlayan birine göster.AYRICA BU KISIM ÇOK ÖNEMLİ 'SATRİANİ'yi Dinle çünkü çok temiz çalıyor cok.

Yorum

sorunun sende olmaması dediğin gibi distinin yeteri kadar güçlü olmamasından ve amfinin sesini çok açmamandan olabilir ya da tekniğin aşırı iyide olabilir

Yorum

bence cevapı belli temiz ve hızlı bir solo oursa bu sesi alıcağını sanmıyorum bununda yolu çalıncak solonun pratiğinden geçer

Yorum

sonneillon dostum aynı sorunu ben de çektim çözümleri şu şekildedir.
          gitarda bir tele vurmak az da olsa bütün telleri titreştirir. distortion ve gain gitarın hassaslığını arttırır ve bu küçük titreşimler büyük bi gürültüye dönüşür. bu gibi durumlar için noise gate(gürültü eşiği) pedallar vardır. sistem basittir, bu pedal belli bi şiddetin altındaki sesleri amfiye göndermez ama düzgün kullanmadığında gitarının ses kalitesini düşürür.

senin ihtiyacın olan pedal ****, teknik. nota basmak sadece istenilen notaya vurmak ****, istenilen notaya vururken istenmeyen telleri de susturabilmektir. Aynı sorun bana çok çektirdi, kendi keşfettiim yöntemi yazıyorum. ark lar bunca sayfadır bu tekniği tarif etmeye çalışıyolar, mümkün olduğunca açık olmaya çalışacağım.

-------------------------------------------- b
          ---( )-------------------------------------- x
          -------------------------------------------- a

x ile gösterdiğim tel kullanmak istediğimiz tel. alt tarafındaki (kalın) teller a tipi, üst tarafındaki (ince) teller b tipi tel olsun.

x teline vururken pick tuttuğumuz elin iç kısmını (yapabiliyosanız diğer elin baş parmağını) a tipi tellere dayıyoruz a ların titreşmesini engellemiş olduk. b ler için, klavye elimizin kullanmadığımız parmaklarını b tellerine hafifçe dokunduruyoruz(mümkünse en az 2 parmakla -aralarında boşluk olacak şekilde- ki gereksiz natural harmonic almayın) b ler de artık titreşmiycek.

x telini susturmak için ise biraz çalışma gerekiyor. parmağınızı telden hızla çekerseniz pull off yapmış olursunuz tel susmaz. telin fretle bağlantısını kestikten sonra, parmağınız titreşimi emecek kadar bir süre daha tele dokunmaya devam etmeli (ama çok küçük bir süre). parmağınızı 90 derece açıyla değil de biraz eğik çekerseniz işiniz kolaylaşabilir.

yeni başlayan ark lar, bu başlangıç için çok gerekli bi teknik deildir zati büyük ihtimalle isteseniz de yapamıycaksınız. önce biraz gitarı kontrol edebilmeyi öörenin, temiz çalmak sonra kendiliğinden geliyo zaten
          Son güncelleyen goth; 11-01-2009, 04:02.

Yorum

st.petrus isimli üyeden alıntı Mesajı göster
            abi şu tab gp ise bana da yollarmısın

http://www.gprotab.net/index.php istediğin tabı burda arat

Yorum

Şöyle anlatim direk olarak noise gate bir pedal'a geçmek bana göre biraz saçma olur.
              Birçok egzersiz birçok parça çalışılınca ilerde kendi kendine diyeceksin.Artık o ses yok.
              Dersinki bu ses neden çıkıyor onu söyleyim parmak gücünden, parmak gücünü ayarlayamıyorsun.Bu güç parmak egzersizleriyle ayarlanır.
              Çok sert basarsın sonra yavaş basarsın bakıyorsun iki türlü de aynı ses, sert kaldırırsın yavaş kaldırırsın iki türlüde aynı ses çıkmaz ama.
              Sert kaldırmada sesin tınısını tekrar harekete geçirmiş olursun ve yeni bir nota basmış gibi olursun.

Dersinki yavaş kaldırırsam parçanın ritmide yavaşlar,bu yavaş kaldırmada değildir aslı seri kaldırmadır.Anlatabildiğimi umuyorum.

İyi çalışmalar.

Yorum

goth isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                sonneillon dostum aynı sorunu ben de çektim çözümleri şu şekildedir.
                gitarda bir tele vurmak az da olsa bütün telleri titreştirir. distortion ve gain gitarın hassaslığını arttırır ve bu küçük titreşimler büyük bi gürültüye dönüşür. bu gibi durumlar için noise gate(gürültü eşiği) pedallar vardır. sistem basittir, bu pedal belli bi şiddetin altındaki sesleri amfiye göndermez ama düzgün kullanmadığında gitarının ses kalitesini düşürür.

senin ihtiyacın olan pedal ****, teknik. nota basmak sadece istenilen notaya vurmak ****, istenilen notaya vururken istenmeyen telleri de susturabilmektir. Aynı sorun bana çok çektirdi, kendi keşfettiim yöntemi yazıyorum. ark lar bunca sayfadır bu tekniği tarif etmeye çalışıyolar, mümkün olduğunca açık olmaya çalışacağım.

---( )-------------------------------------- x

x ile gösterdiğim tel kullanmak istediğimiz tel. alt tarafındaki (kalın) teller a tipi, üst tarafındaki (ince) teller b tipi tel olsun.

x teline vururken pick tuttuğumuz elin iç kısmını (yapabiliyosanız diğer elin baş parmağını) a tipi tellere dayıyoruz a ların titreşmesini engellemiş olduk. b ler için, klavye elimizin kullanmadığımız parmaklarını b tellerine hafifçe dokunduruyoruz(mümkünse en az 2 parmakla -aralarında boşluk olacak şekilde- ki gereksiz natural harmonic almayın) b ler de artık titreşmiycek.

x telini susturmak için ise biraz çalışma gerekiyor. parmağınızı telden hızla çekerseniz pull off yapmış olursunuz tel susmaz. telin fretle bağlantısını kestikten sonra, parmağınız titreşimi emecek kadar bir süre daha tele dokunmaya devam etmeli (ama çok küçük bir süre). parmağınızı 90 derece açıyla değil de biraz eğik çekerseniz işiniz kolaylaşabilir.

yeni başlayan ark lar, bu başlangıç için çok gerekli bi teknik deildir zati büyük ihtimalle isteseniz de yapamıycaksınız. önce biraz gitarı kontrol edebilmeyi öörenin, temiz çalmak sonra kendiliğinden geliyo zaten
                çok yararlı olmuş saol
                **** bu toka olayı metallica-cılara gitmez bence

**** seek and destroyun girişindeki riftere telindeki 0 ları nasıl susturacağız

Yorum

king_mak isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                  çok yararlı olmuş saol
                  **** bu toka olayı metallica-cılara gitmez bence

**** seek and destroyun girişindeki riftere telindeki 0 ları nasıl susturacağız
                  ordaki susturma tekniği başka, palm muting(avuç susturması) denilen bi teknik. pick tutan elinin serçe parmağından bileğine kadar olan kısmını tellerin bittiği yere(köprü) daya. fazla bastırma ve mümkün olduğunca tellerin bittiği yere denk getirmeye çalış. o pozisyonda tellere vurmak biraz zorlayabilir ama alışınca bi sorun kalmaz. bu teknikte amaç, istenen notayı çok baskın değil de biraz boğuk ve anlık olarak(davul sesi gibi) almaktır.

Yorum

Ben de palm mute yaparken alttan vurmuyorum, vuramıyorum, tellere alttan 35 derece ile vurmaya çalışınca direk takılıyor tele doğal olarak, nasıl yapacağım?

Geçenlerde açıyı düzeltmeye çalıştım parmağım kırılıyordu..

Yorum

Blacky isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                      Ben de palm mute yaparken alttan vurmuyorum, vuramıyorum, tellere alttan 35 derece ile vurmaya çalışınca direk takılıyor tele doğal olarak, nasıl yapacağım?

Geçenlerde açıyı düzeltmeye çalıştım parmağım kırılıyordu..
                      belli bir tekniği yoktur en rahat pozisyonu kendin bulmalısın. tele çok yaklaşmamaya çalış ki pick kolayca sekip gitsin. çok sıkı tutma. sapa yakın yerlerden vurmaya ve picki dik tutmaya çalış (başlangıç için, alışınca istediğin pozisyonda istediğin yerden vurabileceksin) bi de çivi çakar gibi vurma fırçayla resim yapıyomuşsun gibi elini serbest bırakarak vur.

Yorum

Hepsini anladım da, elimi köprüye yakın tutmayayım mı yani, sap manyetiğine alıp sap tarafında mı yapayım olayı?

Yine de alternative picking yaparken alttan vuruş oldukça zorlayacak gibi geliyor, imkansız benim için şu anda :/

Yorum

imkansız falan değil çook yavaş bir şekilde bir alt bir üst vur mesela 1-2-3-4 alışmasıyla yavaş yavaş gelişecek.

Yorum

Hepsini anladım da, elimi köprüye yakın tutmayayım mı yani, sap manyetiğine alıp sap tarafında mı yapayım olayı?

Yine de alternative picking yaparken alttan vuruş oldukça zorlayacak gibi geliyor, imkansız benim için şu anda :/
                            elinin alt kenarını tellerin bittiği yere daya (elin dümdüz olmak zorunda değil ama çalacaın telin mümkün olduğunca sonuna dokun). tellere de rahat ettiin bi yerden vur. köprüye ne kadar uzaktan vurursan o kadar rahat edeceini düşünmekteyim zira parmakların zorlanmaz. hızlı hızlı yaparsan alışamazsın. yavaşça (gerekiyosa tarihi filmlerde kürekçilere ritm tutan davullar kadar yavaş) ve ritmik bi şekilde kalın e teline alışana kadar palm muting pozisyonunda vur. tekniğe alışınca istediğin gibi kullanmaya başla.

Yorum

Gitarda pena kullanmayı ilk öğrendiğim gibi palm mute öğren diyorsunuz, egzersizler vesaire. Bu son 2 mesajı birleştirip denedim az önce, gerçekten işe yarar birşeyler çıktı ortaya. Uzun zamandır Heart-Barracuda çalamıyordum, artık başarabileceğimi hissediyorum, çok teşekkürler (:

Ama elin alt kısmından kasıt, şu damarların geçtiği bilek kısmı mı, yoksa karetecilerin kiremit kırdıkları yer mi? O kiremit kırılan yerin bileğe yakın yerdeki kemik çıkıntısı da olur ama, değil mi? Umarım :/

Yorum

Gitarda pena kullanmayı ilk öğrendiğim gibi palm mute öğren diyorsunuz, egzersizler vesaire. Bu son 2 mesajı birleştirip denedim az önce, gerçekten işe yarar birşeyler çıktı ortaya. Uzun zamandır Heart-Barracuda çalamıyordum, artık başarabileceğimi hissediyorum, çok teşekkürler (:

Ama elin alt kısmından kasıt, şu damarların geçtiği bilek kısmı mı, yoksa karetecilerin kiremit kırdıkları yer mi? O kiremit kırılan yerin bileğe yakın yerdeki kemik çıkıntısı da olur ama, değil mi? Umarım :/
                                hayır hayır avucunun iç kısmı bilek değil

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X