slm sonnellin.Kendi bakış açımla bildiğimi aktarmaya çalışıcam umarım işine yarar.Sorunu üst tellerden aşağı inerken yaşıyosun sanırım.Üst telden alt tele geçerken ,bastığın notanın süresi bitti aşağı tele geçiceksin parmağını telden çektiğin esnada, aynı zamanda avuç içiyle veyatta benim yaptığım pena tutan baş parmağının sol kenarıyla susturuyosun.Avuç içiyle yaparsam, avuç tellerin gergin olduğu bölgede olduğu için (yani köprüye yakın ) tam susturmuş olmuyorum,tel geçişlerinde zor *****.ben parmağımın kenarıyla hafif dokunarak susturuyorum.Sende dene ikisini kolay geleni yapmaya çalış.Resimde yükledim temas etmesi gereken yerler işaretlenmiş, kolay gelsin umarım yararlı olmuştur.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Gürültüsüz çalabilmenin tekniği nedir?
Collapse
X
-
Tabiki herkesin kullandığı bir teknik vardır.Ama benc bu işin en doğrusu açıkçası palm mute diye düşünüyorum.Bende ilk gitara başladığım zamanlar çok şikayetçiydim bu konudan.Hatta uzun bir süre gitarın 1.perdesine bildiğin saç toklarından takıyordum.Fakat daha sonra aniden gain den clean tonlara geçmem gerektiğinde çalarken abuk bir durum olduğunu farkettim ve palm mute tekniğini öğrendim.İlk başlarda hızlı çalmayı öğrendiğin sololarda bile palm mute u uygulayarak yavaş yavaş temiz çalmaya çalış.Kısa bir süre sonra mutlaka ellerin reflex kazanacak ve düşünmeden telleri susturucaksın emin ol.İşin özeti yukarıdan aşağıya inerken telleri sağ elinle,aşağıdan yukarıya çıkarken de sol elinle yani parmaklarının içiyle susturabilirsin.Baktın hiç olmuyor gitardan soğumaya başladın,git 1 ytl ye gitarının rengine göre bir lastik saç tokası al tak 1.perdeye oh mis...
tertemiz ses..
Yorum
-
gün geçtikçe daha da oturuyor yavaş ilerliyor ama olsun sağlam oluyor. 10 zamanda 10 teknik yerine 10 zamanda 1 tekniği adam gibi öğrensem yeter yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum geç olsun ama tam olsun. erkannnn arkadaşımın gösterdiği tekniğe uzun zamandır çalışıyorum zamanla olucak gibi. esp79 refleks konusunda haklısın şimdi kasmıyorum bile kendiliğinden oluyor
teşekkürler arkadaşlar
Yorum
-
dostum bence çok normal evil k 6 var marshall avt50tx var bir de metal muff var buna rağmen god father mi çalıyorsun ve bu normal değilmi bence çok zengin ya da yalancısın ama ilki daha mantıklı zengin olman iyidir git iyi bir hocadan ders alırım en büyük hayır duasınıda hocana edersin dostum haklı değilmiyim bu kararıda denizle beraber verdik mersin test teknik 11 fa soy isim yerine bunlar daha mantıklı
Yorum
-
Öğrenci adam için bir servet gibi görünüyor olabilir ama bence öyle zenginlikle falan ilgisi yok çalıştım aldım işte gayet de cüz-i bir masraf pahalı mahalı değil. evli değilim birşey değilim. ayrıca baba parası değil, alın teri
. kendinizi geliştirin, okulunuzu bitirin, erkenden de evlenmeyin
sizin de olur.
Hocadan yana çok dertliyim. Yani bana teknik değil, tekniği nasıl uygulayacağımı öğretmesi lazım. adam bana akoru, armoniyi gösteriyor benim derdim o değil ki. 1 saate bin tane teknik gösterilir ama o teknikleri uygulayabilmek kaç yıl sürer kimbilir... soruyorum hocam diyorum; onlar zaten kitapta yazıyor; bana şunu bir gösteriver, arada bir çalışalım. sen evde çalış, hallet onu biran önce diyor. kendi kendime kırk tane yol deneyip yeni birşey icat etmeye çalışıyorum..
Burada arkadaşlar gayet güzel anlattılar sağolsunlar. yukarı çıkarken sol el parmak, aşağı inerken sağ el parmak yanları. bunları böyle ayrıntılı gösterecek hocaya vereceğim para helal olsun ama daha bulamadım
Yorum
-
Arkadaşım burda rolling tekniğini kullanacaksın.Yani bak şimdi ilk B de 10. perdeye basıyorsun alta geçerken parmağını kaldırmadan mi deki 10. perdeye basacaksın ancak tam basma anında si telindeki parmağını kaldıracaksın(tele hala değiyor olmalı).Yani parmağını kaldırmadan aşşağı yatırıp basacaksın ve si teli ise perdeye değimiyor olmalı ancak parmağınla susturuyor olacaksın.Umarım anlatabilmişimdir.
Yorum
-
Yüksek distortion da temiz sololar çalabilmenin kendimce bir çözümünü buldum. Temiz çalamamanın aslında birazda sorunu gitarlardan ve yüksek gain den kaynaklanıyor şöyleki: Siz sol teline vurduğunuzda tel ile birlikte köprüde titreşiyor bu titreşim çok düşük ama köprüdeki rezonans ile diğer boştaki telleride çok çok ta az olsa titreştiriyor bunun sonucu yüksek gain de temiz ses alınamıyor özellikle pull-up hammer ve slide ler temiz çıkmıyor diğer tellerin titreşmesiyle vibrasyonlu ve kırçıllı bir ses ortaya çıkıyor. Bunun çözümü için gitarın sap kısmındaki eşiğin oraya bayanların kullandığı bant tipi lastik tokalardan koydum bu toka telleri firede bastırmıyor ama gereksiz titreşimleride emiyor. Diyeceksiniz 0. perde iptal oluyor evet ama soloları bu şekilde çok temiz alabilirsiniz. Bu sıkıtı özellikle floyd rose lu gitarlarda kendini daha çok belli ediyor çünkü köprü yayların vet telin gerilimi altında dengede durmakta ve en ufak titreşim boş telleri etkilemekte.
Yorum
-
tokayı biraz daha kafaya yaklaştırırsan veya olmadı o aradaki boşluktan basarsan 0'ı kurtarabilirsinYüksek distortion da temiz sololar çalabilmenin kendimce bir çözümünü buldum. Temiz çalamamanın aslında birazda sorunu gitarlardan ve yüksek gain den kaynaklanıyor şöyleki: Siz sol teline vurduğunuzda tel ile birlikte köprüde titreşiyor bu titreşim çok düşük ama köprüdeki rezonans ile diğer boştaki telleride çok çok ta az olsa titreştiriyor bunun sonucu yüksek gain de temiz ses alınamıyor özellikle pull-up hammer ve slide ler temiz çıkmıyor diğer tellerin titreşmesiyle vibrasyonlu ve kırçıllı bir ses ortaya çıkıyor. Bunun çözümü için gitarın sap kısmındaki eşiğin oraya bayanların kullandığı bant tipi lastik tokalardan koydum bu toka telleri firede bastırmıyor ama gereksiz titreşimleride emiyor. Diyeceksiniz 0. perde iptal oluyor evet ama soloları bu şekilde çok temiz alabilirsiniz. Bu sıkıtı özellikle floyd rose lu gitarlarda kendini daha çok belli ediyor çünkü köprü yayların vet telin gerilimi altında dengede durmakta ve en ufak titreşim boş telleri etkilemekte.

Aslında bana bakarsanız doğru teknik gayet basit:
mesela x telinde çalıyorsunuz.
--> x telinden daha kalın telleri penalayan elinizin avucunun kenarıyla susturun
--> x telinden daha ince telleri de perdeleyen (genellikle sol el) elinizin parmaklarını kullanarak susturun. hafifçe değdirmek yeterli.
mesela sol telinde çalın. avucunuzu hafif palm-mute edasıyla daha kalın tellere değdirin. perdeleyen elinizle de sanki gitarın sapını penalıyor değil de, tutuyormuş gibi kavrayın. aslında çalarken hep bunu yapıyoruz, klasik gitar tekniği parmaklarınızın tam dik konumda çalmanızı yeğler, ama elektrik gitarda kurallar delmek için olduğundan kullanmadığınız parmaklarla da susturabilir veya dediğim gibi alt kısımlarıyla da susturabilirsiniz.
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...
Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Yorum