Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yavaş ilerliyorum (4 aydır çalışıyorum)

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Yavaş ilerliyorum (4 aydır çalışıyorum)

merhaba arkadaşlar. okul bitmeye yakın hep hayalim olan elektro gitar a iyisinden bitane alarak başladım (cort evl-k6). tamamen sıfırdan hatta eksiden başladım. yaşım 25, boyum 1.70 parmaklarım küçük, bilgisayar yüzünden hareketsizlik hafif kireçlenmeler vs..

4 aydır hergün bazen 15.dk bazen 2 saat; 1-2-3-4 , 1-2-3, 1-2-4 çalışıyorum hiç bir halt olduğu yok! tamam ilerleme var ama nebilim parmağımın kalın telden kayması, en ince teli dikeyden perde dışarı çıkarmam, 1-2-4 çalışırken serçe parmağımın fazla gerilmesi zorlayınca 3-4 gün ağrıması... bir türlü bunları yenemiyorum ne yapmam gerekiyor?

eğitim maceralarımı da yazayım; sdü ıspartada okuyordum (istanbuldan sonra ısparta cehennem gibi) 2 yerde 1er günlük ders aldım (zaten 2 yer var koca şehirde). adamın biri yaşlıydı neredeyse bastonla yürüyecek musikilerden çıkmış gibi havası vardı anladım ki olmayacak bidaha gitmedim. diğer yerde zibidinin biri vardı herif benle ilgileneceğine kızlara ilgi gösteriyordu öyle gitarla boynu bükük bi köşede kalıyordum onu da terkettim.

guitartricks.com a üye oldum dersleri birebir uygulamaya her milimetrik ayrıntıya dikkat etmeye çalıştım...

şimdi modern müzik akademisi gitar 1 e kayıt oldum daha ilk dersi geçen haftasonu gördük ama tırstım çünkü bayağı hızlı gitti.

4 aydır 1-2-3-4 ten sıkıldım. bu iş olmayacak mı ne yapmam lazım daha ne kadar çalışmam lazım hadi zorlaya zorlaya öğrendim diyelim ne kalitede çalabileceğim sevdiğim şarkıları zınk sesleri olmadan çalamıyacak mıyım?

arkadaşlar gerçekleri söyleyip biraz da yöntem verirseniz sevinirim. teşekkürler

zınk sesi ne onu anlamadım (eger tellerin perdelere vurması ise sap ayarı gerekli genel bi bakıma ver bence)

şimdi öncelikle elektro gitarda parmak yapısı diye bir şeye inanmıyorum ben klasikci hocalar ona daha çok önem veriyor.ilk olarak elektro gitardaki branşını seçmen gerek çünkü elektro gitarı hiç bilmeyenler sadece solo üzerine kurulu bir sistem sanarak yanılgıya düşüyorlar özellikle klasikten geçenler.dedigim gibi öncelikle braşını seç ritim gitaristmi olucaksın yoksa solo gitaistmi olucaksın eger solocu olucam diyorsan dogru yoldasın parmak egzersizleri solonun temelini oluşturur yani sen egzersizleri gözüm kapalı yaparım dedigin anda zaten bir parçanın solosunuda yaparsın(kendin çıkarırsın bulursun int.den vb.) .ama ritimci olucam diyorsan bence ona göre ders al derim ben çünkü elektro gitarda ritim sadece bareden itibaren degil farklı pekçok basışlar var.ritimci olucam diyorsan genede bi yandanda solo egzersizlerinide megil gerek çünkü sade ritim üzerine oldugu zamanda mesela en basit örnek metallica enter sandma şarkısında zorluk yaşarsın çünkü arada kolayda olsa solo gerekiyor hiç egzersiz yapmazsan bu sefer şarkıda duraklar durursun.valla sıkılma olayı gitar camiyasında yok olduna inanıyorum sıkıldıgın an iş biter ögrenincede hiç canının istemedigi halde günlük az miktarda yavaşlamamak için egzersiz şart çünkü gitar öyle bi şey ki nasıl ilerledigine sende şaşırırsın zaten belli bir seviyeye geldiginde çalış zevki tadınca o zaman iyiki sabretmişim dersin sabrın sonu ....( bu bölümü sen getir ..)keşke iyi bi gitar almasa idin başlangıçta nys iyi bak gitara ok uzattık çok başarılar diliyorum

Yorum

cevap için teşekkürler. sorunum çok yavaş ilerliyor olmam yani sırf 1-2-3-4 için 4 ay çok uzun süre gibi geldi bana ki hala hatalar yapıyorum. mesela zınk sesine sebep olan; parmağım özellikle en kalın telden sürekli kayıyor. bazen teller parmak ucuyla tırnak arasına giriyor (o an çok fena sinirleniyorum gitar iyi olduğu için duvarda kırmaya kıyamıyorum bu yüzden pahalı gitar iyi oldu ) serçe parmağım 1-2-4te özellikle de 1-3-4 te fena halde geriliyor sakatlamaktan korkuyorum ama gerilsede ağrısada tele iyi basıyorum (1 saat sonrasında 2-3 günlük eklem ağrısı oluyor) . sorunum bunlar. bunları yendim mi akorlara geçeceğim ama bunun gibi 4 ay daha aynı melodiyi (1-2-3-4) dinlersem kafayı yerim heralde. solo üzerine gelişmek istiyorum

Düzenleyen - sonneillon on 09/09/2008 03:30:50

Yorum

selamlar arkadaşım...öncelikle yolun açık olsun allah sabır versin.bu işler hemen olması gereken ya da millet 2 ayda yapıyorsa ben de 2 ayda yapmalıyım gibisinden mevzular değil...tamamen azim,çalışma hırsı,sabır ve yeteri düzeyde yetenekle olacak şeyler.şimdi bana kalırsa 4 ay çok uzatmış gerçekten sırf 1-2-3-4 için ama MMA ya katılmışsın zaten artık güvendesin.sana şu kitabı şunu yap diyeceğim ama MMA varken de bana patlamış mısır yemek düşüyor.bence hemen bora uslusoy un ''yeni başlayanlar için metod kitabı'' nı al...akorları ve notaları öğren az çok....yanında soloda ilerlemek istiyorsun o zaman bora uslusoy'un '' solo gitar metod kitabı'' nı hem akorları notaları öğrenirsin yanında solo gitarda ilerlersin...diyeceksin belki '' ya cankut zaten kursa gidiyorum'' tamam da sen bunlarla evde çalış kursa gittiğinde de daha kolay adepte olursun günlük anlatılanlara ya da müfredata...yani hızlı gidiyorlar şeklindeki şikayetlerinden epey kurtulursun...

1-2-3-4 alıştırmalarına gelince de biraz daha sakin olabildiğince sakin ve ellerini parmaklarını çok kasmadan yap bunu...sonuçta avucunda ceviz kırmıyorsun tellere yeterli kuvveti ver geri kalan güç ilerde lazım olur..yavaş yavaş yap alıştırmaları ve sonra hızlanmaya çalış azar azar...asla pes etme.artık 1-2-3-4 le fazla uğraşma sadece ısınma hareketleri olsun bunlar...sana tavsiyem john petruccının mystıc dream adlı kitabını ve dvd sine sahip olman..ordaki alıştırmala uçak hızında ama sen yavaş halde yaparsın biz de öyle yapıyoruz...türkiyede kitapçılarda boranın kitabını bulmak zorken bunu bulabilceğini sanmıyorum ama goggle amca epey yardımcı olacaktır sana...

başarılar dilerim...kolay gelsin

Yorum

benim bir tavsiyem var

bak şimdi 1-2-3-4 ü sen 1-2-3-4 perdelerde telleri dolanıyorsun ya bunu ilk önce yap daha sonra 1 perde atla gene aynısını yap yani 1-2-3-4 perdelerde yaptını 2-3-4-5 perdelerde yap sonra bir tanedaha atlat sonra 3-4-5-6 perdelerde yap böyle atlaya atlaya gidersen hem aynı sesler seni bıktırmaz hemde sapı tamamen dolaşmış klavyedeki tün tellere 2 şer kere basmış olursun tüm sapı günde 10-15 kere dolaş derim ben sen ayarla etüt sayısını

sonra 1-2-3-4 yap daha sonra 1-2-3-4 den 3 ü atla 1-2-4 yap sonra 2 yi atla 1-3-4- yap yani belli bir kalıpa alışırsan solo atarken beyin istemedigin halde aradaki telede basar bu yüzden egrezsizlerinde atlamalarda yap

biraz karışık oldu kusura bakma anlamadıgın yer olursa sorarsın başarılar

Düzenleyen - apo_1903_2 on 09/09/2008 18:37:29

Yorum

İçİni rahat tut.4 ay sonra bu başlığa bakıp güleceksin.Vay be 1-2-3-4- kromatik bile sorunluymuş o zaman diyeceksin.

Bu arada başka egzersizlere de bak.

Yorum

yardımlarınız için çok teşekkürler. konuyu açtığımdan beri bir hafta geçmiş ama gözle görülür bir gelişme var nasıl oldu anlamadım bu ilerlemeyi aydan aya alıyordum normalde yazdığınız egzersizler de faydalı oldu sağolun. bir de merak ediyorum benim yollardan hiç geçtiniz mi "tamam abi olmuyor ben bırakıcam bu işi" dedikten sonra neler oldu? şimdiki seviyenize ne kadar zamanda geldiniz?

Yorum

hehe herkes o yollardan geçiyor.şimdi bare basmak için harcadığım çabaları düşündükçe gülüyorum

Yorum

sonneillon kardeşim hiç sıkılma egzersizlerdende vaz geçme
                  günlük 5-10 dakika dahi olsa yap.
                  bende senin gibi geç yaşta başladım gitarla ilgilenmeye ama sabredince herşey güzelleşmeye başlıyor
                  biraz azim birazda sabır. kesinlikle üstesinden gelirsin.

Yorum

ben tek birşey demek istiyorum gitar için yetenek çok önemli değil çalışmak daha önemli herkezde yetenek azda olsa var önemli olan onu geliştirmek sen o egzersizi metronomu 60 a alarak baştan başla sonra arttır ama en küçük hatada geri dön tekrar yap birde sürekli araştır

Yorum

aslında yapılan bi yanlış gözüme çarpıyo burda gerçi bambaşka bi konu ama ne kadar itiraz edilsede bu gerçek değişmeyecek. o hareketleri ve alıştırmaları ilk parmak egzersizlerini ve ilk akor denemelerini ucuz, ses çıkarmayan, bi işe yaramayan bi klasik gitarla yapmış olsaydın şimdiye kadr aldığın yolun 2-3 katını alıcaktın. klasik gitarda egzersizler elektroya göre 3 kar daha zor. klasikte 2 defa bunu tapan elektroda 5 defa yapar. bu işler böyle kardeşim ellerin ağrıyacak parmakların kopacak gibi olacak parmak uçların morarıp nasır tutacak. ama hiç birşey moralini bozmasın sonuçta bu günler de bitiecek ve arkadana dönüp baktığında çok güleceksin. hepimiz bu yollardan geçtik. kimse anasının karnından 20. perdeyii havaya kaldırarak çıkmadı

Yorum

tavsiyenize uyup takılıp kalmadım ve ilk parçamı çalmayı başardım . ihmal etmeden alıştırmalara devam ediyorum ama ilerlemeye de başladım. bir de yeni arkadaşlara yol göstermesi açısından; kolay bir blues çaldım ama 4 yıllık gitarist arkadaşımdan daha temiz çaldım . kusursuzluğu ararken insan çok sıkılıp bunalıyor ama getirisi güzel oluyor. herkese teşekkürler.

Yorum

şu anki durumunu çok anlamadım ama, 1 2 3 4 bir süre sonra sıkar ve sıkıldığın bişeyle de çok fazla gelişemezsin. Sevdiğin yavaş bir şarkıyı daha da yavaşlatarak çal. Ayrıca "yok dayım olmuyo yetenek yok bende yapılacak iş değil bu" deme demiyorum biliyorum ki herkes gibi sen de bööle diyeceksin ama çalışmaya devam et, bu konu tamamen çalışmayla ilgili vücut yapısının, boyun, kilonun vs bi önemi yok.

Klasikle başlayıp başlamaman çok birşey farkettirmeyecektir. Elektro ile başladım, hiç ders almadım şu an çok gelişmiş bi gitarist deilim ama akustik gitarı da bass gitarı da rahatlıkla çalabiliyorum çok büyük bi fark olmuyo. Ayrıca parmaklarını zorlamak isteyen varsa bass çalsın 5 6 telli, zorlamanın bi faydası varsa akustikten daha faydalı olacağını düşünüyorum.

Dediğim gibi tamamen çalışmaya bağlı bi konu bu. Birkaç aylık bi gitaristken, klasikle başlamış, ders almış 7 yıllık gitarist arkadaşımdan daha ii çalıyordum.Sevdiğin şarkılardan başla uğraş biraz. Kurslar sana her konuda yardımcı olamaz biraz da kend kendini geliştirmen gerekiyor.

Bi şekilde yoksa guitar pro bul, John petrucci-rock discipline videosunu bul, indir. Yutubda vs pro gitaristlerin çalışlarını isle bişeler kapmaya çalış faydalı olacaktır.

Yorum

Ya abi naptın sen ben 4 ay 1-2-3-4 yapsam sıkıntıdan geberirdim hangi mantıkla 4 ay yaptın bunu.

Yorum

Metronomla çalış..Dakikada 60 la başla ama temiz ses al 150 ye kadar çık..

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X