İyi günler dostlar, amerikadan wah pedalı getirteceğim ama birsürü pedal arasında kaldım.Biliyorum bu dahaçok müzik türüne bağlı o yüzden kısaca tarifediyim dream theater ın birçok solosundki,metallicada aynı şekilde,heavy pek alakasız ***** ama steve waide çalmayı sewerim ama genelliklemetal ağırlıklı , ne önerirsiniz Şuanda Morley bad horsie 2 , crybaby dimebag signature,kirk hammet signature,weeping demon ve crybaby535q düşünüyorum bunun dışında veya bununla ilgili önerebilceğeniz bir pedal varmı?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Hangi Wah Pedalını Seçmeliyim ?
Collapse
X
-
Digitech whammy wah değildir. Kendiniz yanlış biliyorsunuz, bare insanları bu yanlışa sürüklemeyin.
Ekleme: Yazmayayım dedim ama, burayı okuyupta yanlış öğrenenler olmasın istiyorum. Ufakta olsa açıklayayım.
Whammy, o pedalın ismi/modeli falan değil, efektin ismidir. Yani whammy, başlı başına bir efekttir ve Digitech üzerine tescillidir. Tüm digitech ler gibi dijitaltir. Görevi sesin oktavını yükseltmek ve azaltmaktır. Ses frekanslarına yaptığı bu değişiklikten ötürü wah pedalı ile karıştırılır, ama wah değildir.
Bknz whammy :
Daha detaylı bilgi için bknz: https://www.mygitar.com/forum/showth...ghlight=whammySon güncelleyen yutup123458; 17-12-2009, 00:20.
Yorum
-
yutup123458 isimli üyeden alıntı Mesajı gösterDigitech whammy wah değildir. Kendiniz yanlış biliyorsunuz, bare insanları bu yanlışa sürüklemeyin.
Ekleme: Yazmayayım dedim ama, burayı okuyupta yanlış öğrenenler olmasın istiyorum. Ufakta olsa açıklayayım.
Whammy, o pedalın ismi/modeli falan değil, efektin ismidir. Yani whammy, başlı başına bir efekttir ve Digitech üzerine tescillidir. Tüm digitech ler gibi dijitaltir. Görevi sesin oktavını yükseltmek ve azaltmaktır. Ses frekanslarına yaptığı bu değişiklikten ötürü wah pedalı ile karıştırılır, ama wah değildir.
Bknz whammy :
Daha detaylı bilgi için bknz: https://www.mygitar.com/forum/showth...ghlight=whammy
Başka fikri olan arkadaş yokmu?
Yorum
-
digitech whammyrp-80 mde whammy modellemesi vardı.wah pedalım olmadığından ve rp-80 in wah vasatın altında olduğundan js love thing onunla çalmaya çalışırdım :P çok gereksiz bir efekt gibi geliyor bana hayranları olabilir tabi setupıma eklemem
wah olarak dunlop crybaby çok övüyorlar.Önüne gelen onu kullanmaya başladı.İlgimi çeken başka birşey daha eğer bir firma hangi efekt ile daha çok ilgileniyor ve daha çeşit pedal üretiyorsa o firmanın çeşitli olan pedalları daha başarılı ve kaliteli oluyor.Kendini daha çok duyuruyor.örn :
jim dunlop-morley / wah
boss / delay
Isp / noise gate
carl martin/ overd. boost
boss-digitech-xotic/ dist. vs.
Yorum
-
lord-woldemort isimli üyeden alıntı Mesajı gösterarkadaşlar ben wah almayı düşünüyorum ve iki tanesi arasında kaldım. Metallica fanıyım. Sizce Crybaby'nin Kirk Hammett signature KH-2 mi alayım yoksa yine crybabynin 95Q'sunu mu ******?ikisinede yetecek kadar bütçem var.
Yorum
-
metallicecho isimli üyeden alıntı Mesajı gösterilk olarak kh-2 kirk hammett ın gitarının modeli diye biliyorum doğrusu cry baby kh-95; ve metallica fanıysan kh95 i öneririm; kolay gelsin
95Q sanki daha mantıklı ama paran zaten ikisine de yetiyor yani içimde kalmasın dersen, KH-'yi al..
Yorum
-
Klasik bir wah pedalı kendisi. Switch ile çalışıyor, üzerine bastırıyorsun açmak için. Ton aralığı çok geniş değil, elimde var ama sevmedim pek. Morley'e döneceğim ben. Metal çalan arkadaşlar Morley Bad Horsie I-II seçeneklerinden birine yönelsin bence. Optik switchli aletler, ayağını basınca devreye giriyor pedal, çekince devreden çıkıyor. Ayrıca kullanmaya başladığınızda hafiften boost ile sololarınız ön plana çıkarıyor. Tonları da çok güzel. Ben Morley tercih ederdim.
Bir de Amerika'dan getirecek arkadaşlar CryBaby falan uğraşmasınlar. RMC diye marka var, wah'ın kralı. Onları araştırsınlar.
Kolay gelsin...
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...

Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum