Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hangi Wah Pedalını Seçmeliyim ?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

İnceleme Hangi Wah Pedalını Seçmeliyim ?

İyi günler dostlar, amerikadan wah pedalı getirteceğim ama birsürü pedal arasında kaldım.Biliyorum bu dahaçok müzik türüne bağlı o yüzden kısaca tarifediyim dream theater ın birçok solosundki,metallicada aynı şekilde,heavy pek alakasız ***** ama steve waide çalmayı sewerim ama genelliklemetal ağırlıklı , ne önerirsiniz Şuanda Morley bad horsie 2 , crybaby dimebag signature,kirk hammet signature,weeping demon ve crybaby535q düşünüyorum bunun dışında veya bununla ilgili önerebilceğeniz bir pedal varmı?
    Son güncelleyen yutup123458; 17-12-2009, 00:22.

digitechin birçok modeli kötüdür ama wah değil. Digitech whammy al. dünyanın en iyi gitaristleri bunu kullandı. gerçekten süper bi wah

Yorum

Signature pedallar genelde adını taşıdığı kişinin ton yelpazesindedir. Yani pek geniş tonlar beklenmez. Ama CryBaby535q düşünebilirsin. Behringerin HellBabe modellerine de bakabilirsin. Deneyerek alacaksan bence deneyebildiğin kadar dene. Ummadığın pedaldan ummadığın performansı alabilirsin.

Yorum

Digitech whammy wah değildir. Kendiniz yanlış biliyorsunuz, bare insanları bu yanlışa sürüklemeyin.

Ekleme: Yazmayayım dedim ama, burayı okuyupta yanlış öğrenenler olmasın istiyorum. Ufakta olsa açıklayayım.

Whammy, o pedalın ismi/modeli falan değil, efektin ismidir. Yani whammy, başlı başına bir efekttir ve Digitech üzerine tescillidir. Tüm digitech ler gibi dijitaltir. Görevi sesin oktavını yükseltmek ve azaltmaktır. Ses frekanslarına yaptığı bu değişiklikten ötürü wah pedalı ile karıştırılır, ama wah değildir.

Bknz whammy :

Daha detaylı bilgi için bknz: https://www.mygitar.com/forum/showth...ghlight=whammy
        Son güncelleyen yutup123458; 17-12-2009, 00:20.

Yorum

yutup123458 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
          Digitech whammy wah değildir. Kendiniz yanlış biliyorsunuz, bare insanları bu yanlışa sürüklemeyin.

Ekleme: Yazmayayım dedim ama, burayı okuyupta yanlış öğrenenler olmasın istiyorum. Ufakta olsa açıklayayım.

Whammy, o pedalın ismi/modeli falan değil, efektin ismidir. Yani whammy, başlı başına bir efekttir ve Digitech üzerine tescillidir. Tüm digitech ler gibi dijitaltir. Görevi sesin oktavını yükseltmek ve azaltmaktır. Ses frekanslarına yaptığı bu değişiklikten ötürü wah pedalı ile karıştırılır, ama wah değildir.

Bknz whammy :

Daha detaylı bilgi için bknz: https://www.mygitar.com/forum/showth...ghlight=whammy
          uyarın için teşekkürler, yutup
          Başka fikri olan arkadaş yokmu?

Yorum

digitech whammy rp-80 mde whammy modellemesi vardı.wah pedalım olmadığından ve rp-80 in wah vasatın altında olduğundan js love thing onunla çalmaya çalışırdım :P çok gereksiz bir efekt gibi geliyor bana hayranları olabilir tabi setupıma eklemem wah olarak dunlop crybaby çok övüyorlar.Önüne gelen onu kullanmaya başladı.İlgimi çeken başka birşey daha eğer bir firma hangi efekt ile daha çok ilgileniyor ve daha çeşit pedal üretiyorsa o firmanın çeşitli olan pedalları daha başarılı ve kaliteli oluyor.Kendini daha çok duyuruyor.örn :
            jim dunlop-morley / wah
            boss / delay
            Isp / noise gate
            carl martin/ overd. boost
            boss-digitech-xotic/ dist. vs.

Yorum

Teese wah Real McCoy Custom Clyde McCoy Picture Vox Crybaby Cry Baby Thomas Organ Company wah-wah wha-wha pedal guitar effect Teese Teese Teese Teese Teese Teese Teese Teese wah wah wah wah wah wah

Yorum

Cry baby q535 al derim gerçek wah tadı veren bir pedal ayrıca Satriani ve Malmsteen gibi isimler de bu pedalı kullanıyor...
                Ayrıca whammy wah pedalı değildir ve sesin frekanslarıyla oynayan digitechin en meşhur pedalıdır...

Yorum

arkadaşlar ben wah almayı düşünüyorum ve iki tanesi arasında kaldım. Metallica fanıyım. Sizce Crybaby'nin Kirk Hammett signature KH-2 mi alayım yoksa yine crybabynin 95Q'sunu mu ******?ikisinede yetecek kadar bütçem var.

Yorum

lord-woldemort isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                    arkadaşlar ben wah almayı düşünüyorum ve iki tanesi arasında kaldım. Metallica fanıyım. Sizce Crybaby'nin Kirk Hammett signature KH-2 mi alayım yoksa yine crybabynin 95Q'sunu mu ******?ikisinede yetecek kadar bütçem var.
                    ilk olarak kh-2 kirk hammett ın gitarının modeli diye biliyorum doğrusu cry baby kh-95; ve metallica fanıysan kh95 i öneririm; kolay gelsin

Yorum

metallicecho isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                      ilk olarak kh-2 kirk hammett ın gitarının modeli diye biliyorum doğrusu cry baby kh-95; ve metallica fanıysan kh95 i öneririm; kolay gelsin
                      Ben onların pek bi farkı olmadığını sadece desene para verdiklerini duydum.
                      95Q sanki daha mantıklı ama paran zaten ikisine de yetiyor yani içimde kalmasın dersen, KH-'yi al..

Yorum

hayır fark yok demek kesinlikle yanlış olur (en azından ben böyle düşünüyorum) ve kh95 in kendine has çok güzel bir tonu olduğunu düşünüyorum

Yorum

arkadaşlar gcb-95 i nasıl bilirsiniz görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim almayı planlıyorumda.

Yorum

Klasik bir wah pedalı kendisi. Switch ile çalışıyor, üzerine bastırıyorsun açmak için. Ton aralığı çok geniş değil, elimde var ama sevmedim pek. Morley'e döneceğim ben. Metal çalan arkadaşlar Morley Bad Horsie I-II seçeneklerinden birine yönelsin bence. Optik switchli aletler, ayağını basınca devreye giriyor pedal, çekince devreden çıkıyor. Ayrıca kullanmaya başladığınızda hafiften boost ile sololarınız ön plana çıkarıyor. Tonları da çok güzel. Ben Morley tercih ederdim.

Bir de Amerika'dan getirecek arkadaşlar CryBaby falan uğraşmasınlar. RMC diye marka var, wah'ın kralı. Onları araştırsınlar.

Kolay gelsin...

Yorum

morley bad horsie 1 lere bakmanı onerırım

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...