Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ritim gitar için analog setup

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Ritim gitar için analog setup

ritim gitar çalan biri olarak setup oluşturmak istiyorum.Dediğim gibi grubumda ritim çalıyorum ve pek solo işi bana düşmüyor.Bu nedenle ritim gitarın solo çalan birisinin setup ından faklı olduğunu tahmin etmekteyim.Yani ne bileyim bana bir vah pedalı gerekmez sanırım şimdilik

Elimde boss sd1overdrive ve rp50 var.rp50 yi satmayı planlıyorum...İlk olarak hangi pedala veya pedallara ihtiyacım var..yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Not: Tarz olarak 80 ler rock ve hard rock...tabi zaman zaman scorpions gibi grupların slow parçalarınıda çalıyoruz...

Düzenleyen - beatles on 13/10/2007 18:27:57

Ritim gitarlara daha çok vibratodur, chorustur, tremolodur vb. efektler gerekebilir. Bir de sd-1 in üstüne bir adet distortion olabilir derim ben. Tabi bunlar çalınan parçalara göre değişiklik gösterir. Ritim gitarla solo arasında dağlar taşlar yok. Dediğin gibi belki wah belki delay o kadar.

Yorum

yanı su anda bir distortion pedalı almaya odaklanmalıyım?

mesela bir marshall jak hammer uygun olurmu distortion tonlar için sonuçta bu pedal oldukça geniş bir ton yelpazesi varmış ve bende o kadar derin distortionlar kullanmıyorum.Bunun yanında pedal overdrive pedalı olarak geçiyor ama benim sd 1 im var zaten...sizin fikriniz nedir??

Düzenleyen - beatles on 13/10/2007 22:05:42

Yorum

ritmde çalsan soloda setup'ını sağlam kurmanı tavsiye ederim.Bende ritm ağırlıklı bir gitaristim fakat phase shifter ve wah almayı düşünüyorum.Yani uzun lafın kısası ton yelpazeni geniş tutmaya bak.Yinede benim işim olmayacak soloyla diyorsan;
        Önce sağlam bir dist. pedalı almanı öneririm,sonra ton çeşitliliğini arttırmak için bir eq pedalı iyi olabilir ardından da compressor sustainer ve chorus.
        Ama ritm gitarist için amfi ve gitar da çok önemlidir.Gitar ve amfinin iyi olmasını tavsiye ederim.Eğer metal yapacaksan line 6,roland,mesa boogie,randall,peavey gibi amfileri tavsiye ederim.Manyetik olarak ise aktif EMG seti çok iyi olur.

Yorum

ben olsam kaliteli bir distortion alırdım (bosslara bakmazdım hiç) chorus, gerekiyorsa bir phaser ya da flanger, bir ekolayzır setupun sonuna da bir volujme pedal koyardım... tabi hayalde sınır yok bir otowah veya bir envlope filter, octave hatta tremolo da alınabilir...

Yorum

ben olsam kaliteli bir distortion alırdım (bosslara bakmazdım hiç) chorus, gerekiyorsa bir phaser ya da flanger, bir ekolayzır setupun sonuna da bir volujme pedal koyardım... tabi hayalde sınır yok bir otowah veya bir envlope filter, octave hatta tremolo da alınabilir...
            Bosslara bakmazdım derken distortion u mu kast ettiniz? Pek bilgim yok ama bosslarda sağlam distortion var diye duymuştum... Yanlış bir bilgi mi?

Yorum

tamam o zaman şu an öncelik distortion ondan sonra chours pedallarına bakıcam

aklımda ds 2 var ve fiyat ve performans (ve tarz) açısından tatminkar gözüküyor.sanırım bununda bir boss chours pedalıyla devam ettiririm...uygunmudur??

Yorum

ben olsam kaliteli bir distortion alırdım (bosslara bakmazdım hiç)
                Aaaa olmadı şimdi. Marka aleyhtarlığı yaratmayalım iyidir Boss iyidir hele de aynı fiyat kategorisindeki pedallar arasında bence hiçbirinden geri kalmaz.

Yorum

Aynı fiyat kategorisinde iyi olabilir belki zorlarsak ama boss un eski pedallarından birkaç model hariç şimdiki nerdeyse hiçbir pedalı pek bi işe yaramaz. Malesef. Bence tabi

Düzenleyen - Artanis on 16/10/2007 21:59:11

Yorum

merhaba arkadaslar. bende analog set up kurmak istiyorum. gitar olarak squier deluxa strat. var. pedal olarak sadece boss os-2 (overdrive - dist.) var. amfim lg-10 ve onu da degistirmeyi düsünüyorum.
                    set up olarak forumda bir araştırma yaptım. sectigim pedalları mydukkanda dinledim. şimdilik aklımda boss os-2 yanına, Boss CS-3 ve Boss GE-7 almayı planlıyorum. grupta ritim gitar çalıyorum fakat kendi çalışmalarımda soloda çalışıyorum. ilk olarak sizce bu iki pedalı almam yeterli olur mu . tarz olarak blues ve rockn roll tonları olsun istiyorum. cs3 için hep dip gürültü yapıyor diyorlar ama set up için sizin fikirlerinizi ve önerilerinizi almak istiyorum.
                    daha sonrasında ise şu sekilde tamamlamayı düsünüyorum.
                    Boss NS-2
                    Boss CH-1
                    Jim Dunlop Cry Baby 535Q wah pedal
                    Marshall MG15DFX ya da 30dfx
                    sizce iyi bir secim mi . bu konuda cok bilgisizim.

Yorum

merhaba arkadaslar. bende analog set up kurmak istiyorum. gitar olarak squier deluxa strat. var. pedal olarak sadece boss os-2 (overdrive - dist.) var. amfim lg-10 ve onu da degistirmeyi düsünüyorum.
                      set up olarak forumda bir araştırma yaptım. sectigim pedalları mydukkanda dinledim. şimdilik aklımda boss os-2 yanına, Boss CS-3 ve Boss GE-7 almayı planlıyorum. grupta ritim gitar çalıyorum fakat kendi çalışmalarımda soloda çalışıyorum. ilk olarak sizce bu iki pedalı almam yeterli olur mu . tarz olarak blues ve rockn roll tonları olsun istiyorum. cs3 için hep dip gürültü yapıyor diyorlar ama set up için sizin fikirlerinizi ve önerilerinizi almak istiyorum.
                      daha sonrasında ise şu sekilde tamamlamayı düsünüyorum.
                      Boss NS-2
                      Boss CH-1
                      Jim Dunlop Cry Baby 535Q wah pedal
                      Marshall MG15DFX ya da 30dfx
                      sizce iyi bir secim mi . bu konuda cok bilgisizim.
                      ben cs-3 kullanıyorum distortion da sustain i nekadar açarsan okadar çok dip gürültüsü yapıyor Ns-2 ile bu sorunu halledebilirsin.. gerçi sustain i çok açmaya gerek olmuyor az açsanda bayağı uzatıyor sesi.

eq pedalına gelince mxr nin 10 band eq pedalı var ben denemedim daha ama onuda denemeni öneririm

belki tonlarda zenginlik sağlamak için chorus iyi olabilir

birde arkadaşlar bence ''şu pedala hiç bakmazdım'' veya ''mümkünse şu pedal olmasın'' gibi şeyler çok kullanılıyor (özellikle boss için) bunun belli bir oranda yanlış olduğunu düşünüyorum çünkü herkesin fikri değişik ben boss u beyeniyorum mesela... fikir almak isteyen arkadaş da belki herkesin övdüğü metal muff ya da jackhammer ı beyenmicek boss md-2 yi beyenicek bunu bilemezsiniz
                      o yüzden en azından ''ben beyenmiyorum ama sen yinede bir dene'' diyebiliriz değilmi
                      (eğer katı bir üslup la yazdıysam özür dilerim ama kesinlikle kötü birşey düşünerek yazmıyorum sadece bu şekilde fikir almak isteyen arkadaşlara daha çok yardımcı olabilirz diye düşünüyorum)

Yorum

arkadaşlar bende müzik türümü değiştirdim ve artık hard rock ağırlıklı çalıyorum.
                        gitarım rg370dx(şimdi değil ama ilerde değişireceğim)
                        amfimde marshall mg15 cdr(bu çok önemli değil zaten çalışmalarım genelde stüdyoda olduğu için)
                        pedalda biraz karasızım ama aklımdaki setup şöyle
                        marshall jh-1
                        boss ge7(param olsa mxr 10 band alırdım..)
                        marshall ed-1
                        ehx small clone
                        cry baby . sizce hard rock için uygunmu önerilerinizi bekliyorum.

Düzenleyen - bartwo on 07/02/2008 14:15:46

Yorum

bartwo isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                          arkadaşlar bende müzik türümü değiştirdim ve artık hard rock ağırlıklı çalıyorum.
                          gitarım rg370dx(şimdi değil ama ilerde değişireceğim)
                          amfimde marshall mg15 cdr(bu çok önemli değil zaten çalışmalarım genelde stüdyoda olduğu için)
                          pedalda biraz karasızım ama aklımdaki setup şöyle
                          marshall jh-1
                          boss ge7(param olsa mxr 10 band alırdım..)
                          marshall ed-1
                          ehx small clone
                          cry baby . sizce hard rock için uygunmu önerilerinizi bekliyorum.

Düzenleyen - bartwo on 07/02/2008 14:15:46
                          cry baby'nin kesinlikle hard rock için uygun olduğunu düşünmüyorum tabi her yiğidin yoğurt yemesi bir olmaz ama bad horsie 1 sana daha cok hitap eder özellikle drivelarda daha iyi performans verdiğini düşünüyorum, eq da zaten para olsa doğru tercihi yapardım demişsin kendinde marshal jh-1 yerine aynı fiyata hatta daha ucuza temiz ikinci el bi Boss MT-2 kullanmanı tavsiye ederim 3 band ekolayzır ve çift gain kontrolü çok geniş bir ton yelpazesi veriyor, sustaini arttırıyor yalnız uygun adaptör kullan yoksa dipsesi artıyor.Ed-1 cs-3 den daha ii bence de ama MXR Dyna Comp un hepsinden daha iyi olduğu tartışılmaz sanırım, bence biraz daha biriktirip bunu al.chorus biraz zevk olayı ben CE-5 alırdım o kdr para vermezdim acıkcası chorus pedalına

Yorum

arkadaşlar belki yeri değil ama okurken gördüm oktav pedalı ne işe yarıyor???

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                            Initializing Tabs & loading Content...
                            Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                            X