seni kendime sakladım da iice oturdu dumanın tonu ve gayet ozel bi tonu var bence turkiyede
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
duman için hangi manyetik
Collapse
X
-
eet katılıyorum bende buna.. Zira kendilerini geliştirmeye de devam ediyolar aslında.. Bi yerde çıktığı zaman şarkıları aa abicim duman çıktı diebiliosun, bu yüzden de kabul etmesen de sen burada "kemikleşmiş" duman tonu üzerine konuşuyosun abicim.. Ayrıca adamlar çok prensipliler, yabancı sölemeiz diolar ve söylemiyolar.. Yabancı söliceimize müslüm baba yaparız diolar ve yeni bir türe öncülük ediyolar nerdeyse.. Daha bi grup nasıl başarılı olabilir ki..
(duman tonu için amerikan tele ts9 ve lambalı anfi ********.. Ama en azından yaklaşmak istiyosan Tube Screamer KESİNLİKLE al derim çok sıcak drive lı ton alıyosun..)
Yorum
-
MYGitarist+
- Nov 2006
- 225
-
www.myspace.com/a1zoundz
demolar, şarkılar, radyo jenerikleri vs...
ayrıca facebook ta "a1zoundzz" sayfasınıda ekleyebilirsiniz..
-
özentilik yanlış bi kelime olur ki duman için...tamamen kendi kafalarına eseni yapıyor adamlar.Batuhan bu arada çok iyi bir blues gitarcısıdır.Gerek tonlarında gerekse sololarında bunu hissettirir.Babasıda öyle ki temel eğitimini batuhan yavuz çetin kerim çaplı ve batu mutlugil(babası) nın bulunduğu blue blues band da almıştır yani adam yavuz çetinle sürekli iç içe tekniğini oluşturmuş.Bence türkiyede3 özenti olmayan kendi tarzını oturtan sayılı gruplardan...
Yorum
-
yanlız bişeyi unutuyorsun...bu adamların herşeyini bilirim ve gerçekten gitara başlama sebebimdir batuhan ve hala idolümdür.Bu adamlar kafalarına o an uyuşturucunun etkisiyle ne eserse onu yapıyolar yani planlayıpta sahnede coverlamıyolar emin ol o kadar rahatlar berbat olmuş ya da güzel olmuş umurlarıında değil adamlar keyif alıyomu...bitti bu kadar onlar için.İikncisi ve en önemlisi bu adamlar korn dinlemiyor ve ne kadar yaptıkları piyasa olsada batuhan bi blues gitaristi ve bunu gerek tonunda gerekse sololarından anlayabilirsin yani bu adam korn yerine anasından yani pink floyd tan dinleyipte yapmıştır buna emin ol....
Yorum
-
arkadaşım ben sağlam bir duman hayranıyım herşeylerine açıkcası tonlarına yeteneklerine şarkı sözlerindeki başarılarına.yane bisürü şey sayabilirim.ve inan bu cümleyi tamamen bilincim yerinde ve bütün samimiyetimle söylüyorum ben korn dan da dinledim wall u dumandan da özellikle bir sitede ki kaydı dinledim ve bence mükemmel di hatta belki abartma diyecekler ama korn dan daha güzel,daha özgün ve daha içerikli bir cover oluduğu gün gibi ortada.duman bunu stüdyoda toparlamadığı için belki biraz kötü gibi gelmiş olabilir.çünkü bildiğim kadarıyla korn bayağa stüdyoda hazırlamıştı o parçayı.neyse bence kendi gruplarımızı küçümsemeyelim.
Yorum
-
batuhan mutlugil kendi ağzından:
sahnede: 68' tele veya 83' strat, peavey classic 50 amfi, 15inch bas kabinle birlikte, ts7, ernie ball volume, ccb95 crybaby, dd6, phase 90
evde: mesa boogie mark3, classic 410 kabin ve değişik gitarlar kullanıyormuş, bunlar guild, starfire, hofner ve ibanez klasik gitar imişler.
"Gitar tonları konusunda özellikle son albümleriyle daha da ön plana çıkan Batuhan Mutlugil, daha çok vintage tonları tercih ettiğini belirtiyor. 1960'lı yıllardan kalma bir Telecaster ile tüm kayıtları ve canlı performansları gerçekleştiren Batuhan, amplifikatör olarak da Peavey Classic serisinden oldukça memnun. Dijital ekipmandan ve yapay tonlardan bütünüyle uzak durmayı yeğleyen gitarist, aynı zamanda Marshall'ın kafa-kabin birleşimini de beğendiğini vurguluyor. 'Evde çalarken Marshall ve Peavey ikilisini beraber kullandığım da oluyor, böylece ortaya müthiş dolgun ve crunch bir ton çıkıyor.' Batuhan Mutlugil'e göre Peavey lambalı amplifikatörleri kullanırken herhangi bir kompresör pedalına da ihtiyaç yok. Cihazın kendi tonal yelpazesi, pedallarla bozulmaması gereken bir karakter sunuyor. Canlı performanslarda ise artık neredeyse tüm set up'larda görmeye alıştığımız Tubescreamer, Mutlugil'in de yardımına koşuyor. Bunun dışında chorus ve phaser gibi pedallar da müzisyenin tercihleri arasında bulunuyor..."
Kaynak: Volume Dergisi, Ağustos 2005, Sayı:14, Volume Özel Duman Röportajı, Sayfa:29
kaanda ise 80 yapımı fender strat var. anfisi bazen marshall bazende fender. ama genelde fender lambalı (blues junior olsa gerek) kullanmakta. pedal kullanırken hiç görmedim anfinin kanalını kullanıyor.
zaten kaanın soundunu almak kolay. batuhanın sound kesinlikle peavy ve 68 teleden gelmekte.
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...

Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum