Duyuru

Collapse
No announcement yet.

fender!!!!!

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

    #16
    bir de yurt disindan getirtirken nelere dikkat etmek lazim? yani 1000-1300 dolarlik gitar benim elime kaç paraya geçer? gümrük olayi neye göre konuyo? ben bi forumda eve teslim edilenler oldugunu okumustum(belkide burda) o zaman kaça geliyo?

    Yorum


      #17
      (başka bir forumda en ince detayina kadar yaziyor bu bilgiler 1. ağızdan ben ordan öğrendiklerimi yaziyorum, arayan bulur)

      Gönderen yer ya da kişi faturayi içine koymayip uzerine de hediye yazarsa, Turkiyede gumruk yemezsin ,birkaç milyon birşey verirsin,...Hediye de olsa gönderen adam ya da kişi fiyat koymak zorunda üzerine, ve normal şartlarda 150$ (o civardı sanrm) uzerindeyse %10 gumruğe ödersin ve gitarin gümrüğe takılmaz,...(ismarlayan tanidiksa 100$ yazdırırsın olr biter misal,...)

      Bir dukkandan getirteceğini varsayarsak ,dukkanlar fatura koymadan yollamaz genellikle, e-mail atip soracan artik ama buyuk dukkanlar yapmaz bunu,...Anca yollayacak birini bulman lazim veyahut ebayden alacan,...

      Normal yollardan ismarlarsan, misal Amerikadaki bir dukkandan, gumruk vergisi olarak en iyi ihtimal %10 ödersin, ama yüksek gümrüğe takılma riskini de kabul etmiş olursun,...Gumrukten kurtarmak için de UPS ile geldiğini varsayiyorum mesela; 300-500$ isteniyormuş rahat, yani büyük risk,...
      ---------------

      Ulaşım masraflarina gelecek olursak, elden ya da dukkandan çok fark etmez 100-200$ arasi gelir her türlü gitar ağırlığına ve boyuna göre,...Bu arada UPS yerine USPS, (ameirkan posta servisi) ile ısmarlamak daha risksizmiş, direkt gümrüğe gidip kendin alarak,...
      ==
      Nerden ısmarliyorsan gitari orada kaça satiliyorsa hesapla bu masrafları üstüne koy,...gümrük + ulaşım,
      Amerikada tanidğn varsa iş kolay,...
      Haa ama tabii bunlarin her biri birer risk ben sadece bilgi verdim bildğm kadaryla ve hiç birinin garantisini veremem,

      Yorum


        #18
        eyvallah
        bi arkadasin abisi orada çalisiyo ona da bi sordurayim gerisi daha zor(o kadar para bulabilmek)
        bi de bu vibrato kolu ile ilgili sorumun cevabini bilen var mi? stratocasterlarda sadece teli gevsetecek yönde mi yoksa gerecek yönde de hareket edebiliyor mu?

        Yorum


          #19
          Stratlarda kopru 6 vidali ve sabit olduğundan çok az gerer de gevşetir de ama floyd roselardaki gibi oynak köprü değil dolayısıyla vua vua vua dan fazla bi efekt alamazsn

          Yorum


            #20
            Abicim nedir Fender'in cekici yan1 bi turlu anlamis degilm Bi kere Fender eline alan fenderci oluyor cikiyo bi daha baska gitar elime almam diyo
            Size sorum budur bana Biraz Fender'i anlatirmisiniz.


            Yorum


              #21
              ben blues çaliyorum. blues tonlari için 3 single manyetigin ideal oldugu söylenir. böylece daha yumusak tonlar elde edersin. (humbackerlar sert tonlar içindir) denedigim gitarlar arasinda en begendigim tonlari stratlarda elde ettim. bu alternatif müzikle falan ugrasan arkadaşlar da telecaster hastasi. onun tonlari biraz daha keskin ve solosu az alternatif müzige uydugunu söylüyorlar. bir de gipsonlar çok pahali ve ibanezlerdehem çok sert tonlar içerdigi hemde çok pahali oldugu için fendere yöneliyorsun. ama gipson da denedim, ibanez de ve bir sürü gitar ama fender gibisi tonlari bulamadim tabi benim bilmedigim ya da aklima gelmeyen bir çok sey de olabilir. onlari da diger arkadaşlar yazsin.

              Yorum


                #22
                ben fenderlerin tonunu daha gerçekçi buluyorum. mesela bir ibanezi dinlediğimde (petruccinin customu hariç) sanki dijital, gitarı taklit eden bir ses duyuyorum gibi geliyor. fender, gitar gibi gitar diyorum ben. bir de adamlar masif gövdeli gitarların öncüsü olmuş, yıllardan beri bir çok usta müzisyende fender soundu duyuluyor. kulak genellikle asıl, olması gereken gitar sesi fenderlerin sesiymiş gibi algılamaya başlayabiliyor belki de bilemiyorum. telelerin o kendine has tonu başka gitarlada yok. onlar çok spesifik sound verdiği için bir kullananın ya hiç sevmemesi, ya da bir alıştı mı başka gitar istememesi normal.

                bir de ben fenderlerde hep bir asalet, bir ağırbaşlılık hissederim, gibsonlar için de bu geçerli, gitar kendini kanıtlamış ve sanki bunun rahatlığıyla bi mütevazilik çökmüş gitara. yani çok uç tipte aletler değil, kendini korumaya çalışan, kendine saygılı gitarlar gibi (bu, işin benim fenderleri biraz insanlaştırmamdan kaynaklanan yönü galiba. )

                ama işin teknik yönünde adamlar bu işin öncülerinden olduğu için çok iyi ağaç stokları var.bu konuda dünyanın en iyi bir kaç firması arasındadır. bir çok firma iyi modellerde bile köprüleri çok üstün kalitede üretmiyor genellikle, ki bu titreşimin ağaca aktarımı ve ağaçtan geri aktarımı için çok önemli, fenderler iyi modellerde çelikten şaşmaz. gitarınızın köprüsü alüminyumsa bi çeliğe terfi edin, çok şey fark eder. mesela ibanezin köprü kalitesi bana üstün gelmiyo, floyd rose sistemler de belki ses iletimini etkiliyordur, bilemiyorum.

                en önemli etken ise belki de psikolojik

                Yorum


                  #23
                  ben blues çaliyorum. blues tonlari için 3 single manyetigin ideal oldugu söylenir. böylece daha yumusak tonlar elde edersin. (humbackerlar sert tonlar içindir) denedigim gitarlar arasinda en begendigim tonlari stratlarda elde ettim. bu alternatif müzikle falan ugrasan arkadaşlar da telecaster hastasi. onun tonlari biraz daha keskin ve solosu az alternatif müzige uydugunu söylüyorlar. bir de gipsonlar çok pahali ve ibanezlerdehem çok sert tonlar içerdigi hemde çok pahali oldugu için fendere yöneliyorsun. ama gipson da denedim, ibanez de ve bir sürü gitar ama fender gibisi tonlari bulamadim tabi benim bilmedigim ya da aklima gelmeyen bir çok sey de olabilir. onlari da diger arkadaşlar yazsin.
                  arkadaslar kendi dusunceleriniz ya da anladigim kadariyla eksi sozlukten arak dusuncelerle insanlari yanlis yonlendirmeyin.

                  1) telecaster alternatif turler icin filan degidirl,blues,country ve twang tonlari seven insanlar icin uretilmistir,ilk modelinin adi broadcasterdır ve gitar piyasasinda bir ilktir..led zeppelinden,bruce springsteena kadar cogu insan telecasterin o kendine ozgu tonunu begendigi icin tercih etmistir,alternatif yaptigi icin degil, single coil gitaridir,son gelismelerle gurultu cıkartmalarida engellenmistir.yine birsuru blues/klasik rock yapan insan telecaster tercih etmektedir,ayrica tam anlamiyla solo gitaridir,rahatligi ,cikarttigi tonlar inanılmazdır ve kucuk kardesi olan stratocastera hafiften benzer tonlari..

                  2) stratin mantigi nispeten dusuk cıkıs ve alnico magnetlerdir,bu sayede gitarin agac kalitesini on plana cıkartir,daha etkileyici,derin tonlar verir,ici bos gibidir,flattır,biraz akustik varidir tonlar,driveda da cok renkli garip tonlar verir,vurucu ve cırtlaktır.denemeniz lazim ama herkes begenmeyebiilir tabii.

                  3)humbucker sert tonlar demek degildir,humbucker gurultuyu onleyen ters sarimli manyetik demektir,single coil distortionda gurultu cıkarttıgından kayitlar ve konserlerde dinleyici rahatsiz olmasin diye gelistirlmis bir manyetik tuudur,cift sarim sayesinde ust frekanslar gider,siz ici dolu tonlar duyarsiniz,yine 60cyle hum duymazsiniz,boylece driveda gurultu olmaz

                  yine cıkısna,sarim sayisina ve manyetik turune gore sertligi degisir manyetigin,hatta bazi humbuckerlar vardir,driveda sonuc bile vermez,anca overdrivea gelir..

                  Düzenleyen - CoolDoG on 24/02/2005 03:04:38

                  Yorum


                    #24
                    bunlar tamamen kendi düsüncelerimdir. bahsettigin sözlügün adini geçenlerde bu sitede bi forumda gördüm ama nasil bi sey oldugunu bilmiyorum. (o forumda da benzer bi tartisma vardi o sözlügün yanlis yazdigindan). eger bi hata varsa bana aittir arak falan degil. ayrica dikkat ettiysen alternatif müzikle ugrasan bi arkadasimin memnun oldugunu belirtiyorum diger tarzlarda kullanilmaz demiyorum. bir de sert kelimesinden anlasilan önemlidir. ben çift humbuckerlarda gelen sesleri sert buluyorum sen belki biraz daha teknik açiklama getrimissin o kadar.

                    Yorum


                      #25
                      bence en iyi fender serisi vintage serisi.ama americanlarda güzel.ama alırsan manyetikte di marzio üzerine tanımam.biraz tuzlu olur ama doyumsuzdur.

                      Yorum


                        #26
                        bakalim amerikada bi tanidik bulduk büyük ihtimalle deluxe almayi düsünüyorum. tabi önümde bi sans var o sansi kullanip para bulmayi becerebilirsem.

                        Yorum

                        Unconfigured Ad Widget

                        Collapse
                        Initializing Tabs & loading Content...
                        Initializing Tabs & loading Content...

                        Trending

                        Collapse

                        Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                        Çalışıyor...
                        X