Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ünlü gitaristlerin gitarları

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

hiç bi ünlü gitarist cort kullanmıyo galiba ama metin türkcan warlock u şebnem ferahın ben şarkımı söylerken de de çaldıydı sırf ogünde kullanmıyo

Yorum

Mick Thopmson un B.C Rich in adı ''HATE'' Metin Türkcan'ın bunlara ek olarak Made in Turkey Gibson kasa gitarı vardır genellikle Şebnem Ferah'la çalarken kullanıyor ESP değil o birde Ibanez JEM i vardır -ki Ogun Sanlısoy' un Bende Özledim klibinde kullanmıs ve beni sinir krizine sokmustur- Cem Köksal'ın SHARK ı vardır kendi üretimidir Yavuz Çetin Gibson ve Fender Stratocaster kullanmıstır-mekanı cennet olsun- Demir Demirkan'ın ek olarak bir tanede Fender Stratocaster'ı vardır Serdar Öztop'un Double Neck gitarı vardır özel üretim Erkan Oğur'un birde fretless gitarı var bir taneden fazlada olabilir
      arkadaslar herkes metın turkcanın gıtarları hakkında kendı kafasına gore bısıler soyluyor.
      metın turkcanın 4 tane gıtarı wardır bunlar;
      -Cort NTL50FX: bu gıtarını ogun sanlısoy ya da sebnem ferahın beyaz showda oldugu gıbı yapmıs oldugu akustık calısmalarda kullanır...ayrıca studıo calısmalarında zaten dream tv bagımlıları bılırler
      -arkadasımın bırısı ıbanezden bahsetmıs o gıtarın modelı de Ibanez XPT707FX'dır: bu gıtarı fazla kullanmaz kı sebnem ferah we ogun fanları bılırler kı sadece ogun un bende ozledım we sebnem ferahın perdeler klıbınde kullanmıstır
      -dıger gıtarı hepımızın bılmedn deısık yorumlar yaptıgı ogun sanlısoy we pentagram grubunun sahne performanslarında kullandıgı annesınn bıle elınn degmıs oldugu B.C.rich warlock görünümlü tamamen türk yapımı EMG-85 we DiMarzio DP217 YJM manyetıgı olan suslemesı tamamen kendıne aıt olan özel yapım custom gıtarıdır...
      -son olarak herkesın gene hata yaptıgı sebnem ferahın sahne performanslarında we cogu klıbınde kı ozellıkle can kırıklarında cok nettır kullanmıs oldugu ESP Eclipse I CTM dir Herkes Eclipse II der ama oole deıldır we turk yapımı degıldır...
      bu dedgmı kanıtlamak amacıyla ıkı lınk werıcem bu ıkı resıme ıyı bakın we sonra metın turkcan ın Esp marka gıtarını kullanırken cekıln bı fotosuna baksın sonra kendı karar wersın

-----bu Esp Eclipse I CTM------

-----bu daa ESP Eclipse II VB----- yanı benim alıcagım gıtar...

ya da ben bunlara bakamm dıosanız farkı soyleyebılırım resımlere bakanlar anlıyacaklardır zaten I de kı we II dekı ses bass treble kontrollerıne bakın anlarsınız I de 4 tanedır yalnız II de Sadece 3 tanedır I dekı gıbı derecelı degıl sade altın yaldız karısımı bı rengı wardır...

Yorum

hiç bi ünlü gitarist cort kullanmıyo galiba ama metin türkcan warlock u şebnem ferahın ben şarkımı söylerken de de çaldıydı sırf ogünde kullanmıyo
        Hiç bir ünlü gitarist cort kullanmadığını neye dayanarak söyledin bilmiyorum ama türk gitarist olarak Bora Uslusoy Cort X-Custom kullanıyor. Hiram Bullock da HBS serisi kullanıyor . Neil Zaza da NZS serisi kullanıyor.T.M Stevens de Funkmachine kullanıyor gibi birsürü örnek verilebilir....

Konumuz ünlü gitaristin gitarları marka tartışmasına dönmesin lütfen.

Yorum

herkes genelde metal gruplarından bahsetmiş bende red hot chili peppersın gitaristini yazıyım o zaman
          konserlerde;

en ünlü gtarı 1962 yapımı fender stratıdır bunun yanında 1955 maple stratı da çok kullanır son yıllarda 1962 model iki strat daha ekledi konserde çaldıklarına bir de efsane gretsch white falconu vardı ama artık onu kullanmıyor bunun yanında bir kaç gibson modeli ve 60lı yılların telecasterını kullanır. egzersiz gitarı olarak da fender jaguarı tercih eder.

efsane 1962 stratı

evinde gitarlarla

bonus olarak da pedalları

Düzenleyen - brandy on 29/07/2008 11:20:09

Yorum

iki gram aklım vardı onu da burada kaybettirdin bana b u son fotoyu ekleyerek

orhan can arkadaşımız da forumda türkçe kullanımına dikkat ederse daha güzel olacak her şey)

Yorum

Metin turkcan röportajından bir bölüm :

Gitarinin markasi?
              Warlock sekilli olan yerli mali gitar (Murat Sezen ve Ekrem yapmislardi sag olsunlar. Sonra ben de dahil kurcalamayan kalmadi. Boyasini da annecim yapmisti), ESP eclipse; bir de Yamaha caz kasa gitarim var.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
              Initializing Tabs & loading Content...
              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
              X