Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Keman yay'ı ile Elektro gitar calmak

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Keman yay'ı ile Elektro gitar calmak

Arkadaşlar şu anda şaşırmış bir haldeyim bir tv kanalında kliplere bakıyordum bir grup cıktı .

Türk gurubu adına bakmadım ama klip sahnesinde arkadaki görüntüyü görünce şaşırdım elektro gitar calan grup elemanının elinde bildiğimiz keman yayı vardı.

Yanlış gördüğümü sandım yanaştım iyice ekrana baktım keman yayı ilk defa görüyorum böyle bir şeyi...
    Aklıma takıldı At kuyruğundan yapılan bu yaylar elektro gitardan nasıl bir ses cıkarta bilir uzunluğu bakımından bakılınca ilginc bir ses kombinasyonu cıkar gibi geliyor bana ...

denemek gerekiyor ben en iyisi yarınsabah deniyeyim bakalım nasıl ses çıkar diye

Yorum

Türk gurubu adına bakmadım ama klip sahnesinde arkadaki görüntüyü görünce şaşırdım elektro gitar calan grup elemanının elinde bildiğimiz keman yayı vardı.

Zaten böyle egzantirik fikirler sadece Yurdum İnsanının aklına gelirdi

Yorum

ehem..
        arkadaşlar bu fikir naçizane bendeniz'in aklına tee 35-40 sene evvel gelmiştir,hatta rock tarihine altın harflerle kazınmıştır..sustain seven biri olarak işe yaradığını keşfettim..dazed and confused solosunu attım bu teknikle..

jimmy page

Yorum

ilginç... allaam ***

Yorum

kulisde bizim de canımız sıkılmıştı, özgür adlı bir arkadaş keman yayını almışdı bir de öyle çalmayı denemişti. ABuk subuk ses çıktı. Öyle pek acayip bi fikir ****. Eğlenmiştik.

Yorum

ben denedim iğrenç birşey sırf şekil olsun diye yapmıslar sanırım

Yorum

Arkadaşlar
                Vai bu tekniği denemiş duyduğma göre bazı parcaları keman yayı ile calmış ...

Ama denemden kesin bir kanıya düşmeyelim bizim Vai den neyimiz eksik

Yorum

arkadaşlar yukarıdaki mesajın espirisin anlamamış :P
                  jimmy page'in (led zeppelin gitaristi) keşfettiği bir teknik,kimi şarkılarında kullanmıştır,ama öyle sizin elde ettiğiniz gibi abuk sesler elde etmemiştir tabi :P dazed and confused'un solosu bu teknikle atılmıştır..

Yorum

arkadaşlar o klipte yapılan şey geyiğine yapılmış birşey. espri gibi yani sanıyorum. ankaralı bir grup o çıkan. ankarada bir abim bu grubun albüm çıkartırken başılarından geçen meşakkatli yolları anlatmıştı, muhtemelen ona atıfta bulunarak yapılmış bir geyik. ama illa denemek isteyen dener. uygulanabilen bir teknik olduğunu belirten arkadaşlar da var zaten. paul gilbert abimiz de öğretim videosunda, ucuna pena taktığı matkapla çalıyordu gitarı.

Yorum

paul gilbert abimiz de öğretim videosunda, ucuna pena taktığı matkapla çalıyordu gitarı.
                      heheh ya hiç mi yaratıcı birisi çıkmıcak
                      eddie van halen'in numarasıdır o da

Yorum

evt LED ZEPPLİN'İN LİVE PERFORMANSIN'da görmüştüm ben de cidden JİMMY PAGE güzel sesler çıkarıyor

Yorum

onu bilmiyorum da ben de kemanı gitar gibi çalmayı denemiştim arpej atmayı denedim teller çok gergin olduğundan parmaklarınızı acıtıyo ve kayda değer bi ses çıkmıyo

Yorum

sapın üstnden çalınca iyi ses gelio penayla

Düzenleyen - black man on 15/09/2006 21:44:43

Yorum

evet evet led zeppelin de vardı.. at kuyuğu parça pinçik oluyodu hatta.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X