Duyuru

Collapse
No announcement yet.

yüksek gain ve uğultu sorunu

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

yüksek gain ve uğultu sorunu

marshall 15 watt bir amfim ve epiphone lp standartım var gain i yüksek oldugu zaman sesini açamıyorum ( sesinin % 20 sini açabiliyorum hatta daha azını ) çünkü bir uğultu başlıyor bunun sebebi nedir ve giderilebilir mi ?

Bu normaldir.Gain'i açınca uğultu artar.Ama sağ elini çalmak için gitara yapıştırdığında bu ses bir nevse azalır.Amfinin modeli tam olarak nedir acaba?

Yorum

Kaliteli jack ( Cort'dan ziyade Planet Waves ekonomik/kaliteli kablolardır ) ve çalarken amfiden uzaklaşma şuan için yapabileceğin en mantıklı çözümlerdir.

Yorum

Feedback oluyor anladığım kadarıyla.Bunun birçok sebebi olabilir.Ama Blackmore'un dediği gibi kablodan olabilir.Birde çok yaklaşmamak gerekiyor.Onun haricinde manyetik'te bazen etkileyebiliyor.Yeni kalite bir kabloyla denemekte fayda var.

Yorum

tellerle manyetiğin arasındaki mesafenin az olması buna sebep olabilir mi acaba?
          ben köprü manyetiğini yükseltip tellere yaklaştırdıktan sonra bende de olmaya başladı..

Yorum

Ya aslında o kadar ayrıntlı birşey olacağını sanmam.Ben de marshall var.Gain'i yarıdan fazla açınca eğer treble ve bass 'da yarıdan fazla açıksa ve gitarın manyetikleri pek iyi değilse uğultu yapar.Bu bir sorun değil aslında.

Yorum

-Potans bozuklugundan
              -Manyetik (Single-Humbucker farketmez) kalitesizliginden
              -Topraklama olmadigindan
              -Ek bir drive efekti kullandigindan
              -Manyetik alandan
              -Blendajli kablo kullanmadigindan

ve en kotu ihtimal

-Hoparlorunden kaynaklaniyor olabilir.

Yorum

amfim marshall 15 cdr sanırım kablodan biraz kaynaklanıyor ama reverse nin dediği gibi benim manyetiklerim tellere çok yakın ve alnico manyetiklere sahibim sanırım bunların etkisi vardır teşekkürler arkadaşlar bilgileriniz için

Yorum

elini tellere yasladığında uğultu kesiliyor mu?normalde kesilmesi lazım...

Yorum

bendede oluyordu jack ı değiştirdim düzeldi. jack tan kaynaklanablir

Yorum

elimi tellere yaslayınca biraz kesiliyor ama iyi bir jack a ihtiyacım var sanırım aslında bu sorunları pek takmıyorum ama öğrenmek lazım neden oldugunu teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için

Yorum

tek sorun sadece amfi kullanman.nerdeyse tüm amfilerde war.bende marshall md10 var aynısı oluodu.pedal veya prosessor al sorun kalmaz amfilerin çoğundan ole ses elde edersin

Yorum

evet haklısın yakında bir pedal alacam
                          ve sesin kesileceğine eminim teşekkürler

Yorum

arkadaşlar bendede marshall mg30dfx amfi var.gitar cort x6. kablo planet waves. amfinin gain'i sondayken sesi 5'ten sonra yaptığınızda inanılmaz bir uğultu geliyor. ilk önce sol elimle tellere dokunuyorum kesiliyor, sonra çalmak için sağ elimi tellere koyduğumda yine kesiliyor ancak bunlardan en fazla 2-3 saniye sonra yine başlıyor ......?.......

Yorum

Ev tipi amfilerde bunlar normaldir tabi ki feedback yapar. Gaini azaltıp sesi açmayı dene metallpica...
                              ya böyle bir an gelir durursun ya onlardandı ya da aptiliğimden gain 10'daydı daha demin. 9'a aldım seside sona aldım bu saatte hiç bir ses uğultu çıkmadı. tabi gitara dokununca içerden annemler aaaaalllppp diye bağırdılar o başka.... teşekkürler valla...

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X