Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Akor ve ton bulma yardım

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Akor ve ton bulma yardım

Üstatlar iki konudabeni bilgilendirmenzi rica ediyorum
    1:Melodisini bildiğim herhangi bir şarkıya akor koymak istiyorum zira solsunu atıyorum tabiki kulaktanda akorlarını bulabiliniyor ama bunun için bir sistem var olduğu kesin yani solo olarak bastığım notaları bu sistem yordamıyla akorları nasıl bulunur.TEŞEKKÜRLER
    2:elimde herhangi bir şarkının akorları veya solosu var ben bu parçayı incelediğimde bu parçanın hangi tondan olduğunu nasıl öğrene bilirim.

1-solonun hangi gamın içerisinde yazılı olduğunu bul.daha sonra o gamın 1.-3.-5. seslerini al.o seslerin içinde bulunduğu bi diziye bastığında o sana solonun akorunu verir.
    2-sanırım yanlış anladım ama benim anladığım kadarıyla notaların hangi ses değerlerine denk olduğunu öğren ve buna kulağını alıştır.çok kolay birşey değildir bu bence

Yorum

1-3-5 kısmını biliyorumda hani kulaktanda hallediliyor bir şekilde amayine matematiğini yani formülünü tam bilmek istiyorum yinede çok teşekkürler çünkü bir çok forumda bu forumda dahil kimse yanıt vermedi teşekkürler

Yorum

tam formülü yok ki bu işin. bu işte genel anlamıyla 1-3-5. başka formülü varsa bizde öğrenelim iyi olur

Yorum

Deniz ?

şarkının tonunu ilk bardan çıkartabilirsiniz. nota varsa arızalardan çıkartabilirsiniz. Son ölçüden çıkartabilirsiniz ve genellikle deceptive kadans olmadığı sürece son ölçüye bakarak ton çıkarmak en mantıklısı..
          solosuna bakarak tonu çok rahat şekilde çıkartırsın, biraz mırıldanmak yardımcı olur.

akor yazarken melodisini kendin kurduysan duygunu ve kişiliğini yansıtacak şeyler yapmakta fayda var. barlara bakarak temel akorları oluştur.. mesela I-IV-V düzeni gibi. ondan sonra süslemelere dayalı olarak daha karmaşık akorlar düzenlenebilir Aadd9kök5karesi gibi..

Yorum

Yardımcı olduğunuz için teşekkürler

Yorum

NEDEN BUKADAR HEYECANLISINIZ?ACELE ETMEYİN GİTAR BUKADAR BASİT ÖĞRENİLMEZ!
              YALNIŞ YAPARSIN! TERSTEN BAŞLIYOSUNUZ! BİKERE SOLOYU NEDEN ATIYOSUN NEYE GÖRE ATIYOSUN BUNU BİL! BAĞLAMA DEĞİL Kİ BU! ARMONİ ÖĞREN YANİ! GİTAR ÇALINIR ÖNEMLİ OLAN ÇALMAK DEĞİL BİLMEK!

Yorum

NEDEN BUKADAR HEYECANLISINIZ?ACELE ETMEYİN GİTAR BUKADAR BASİT ÖĞRENİLMEZ!
                YALNIŞ YAPARSIN! TERSTEN BAŞLIYOSUNUZ! BİKERE SOLOYU NEDEN ATIYOSUN NEYE GÖRE ATIYOSUN BUNU BİL! BAĞLAMA DEĞİL Kİ BU! ARMONİ ÖĞREN YANİ! GİTAR ÇALINIR ÖNEMLİ OLAN ÇALMAK DEĞİL BİLMEK!
                söylediklerin doğru ve güzel şeyler ama sende bi konuda yanlış yapıyorsun.forumda büyük harflerle yazmak yasaktır

Yorum

ben en basit ve sana sorun çıkartmıcak biey söliyim . ölçünün ilk başındaki notanın akorunu bas. major hoş geliyosa öyle takıl minör hoş geliyosa öyle takıl . zamanında hocam sölemişti.

Yorum

gitar kursu al

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                    Initializing Tabs & loading Content...
                    Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                    X