Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İbanez ve tel yuksekliği

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

İbanez ve tel yuksekliği

Merhaba arkadaşlar bende daha önce washburn marka bi elektro vardı ve ben bunu değiştim ibanez grg170dx aldım bu gitarın telle klawye arasındaki yuksekliği diğer gitara göre çok daha fazla acaba bu gitarların yapısından mı kaynaklanıyor yoksa eşik ayarı bozuk mu gitarın.İdeal yukseklik nekadar olmalı.

o ayarlar fabrikada gelişi güzel yapılıp çıkıyo. o ayarları kendi istediğin gibi yapabilirsin. bendede aynı sorun vardı yaptım. herkesin tel yüksekliği farklıdır. hangi ayarda rahat ediyosan onu yap. inş. tremolo sistemin vardır yoksa çok uğraşırsın kolay gele

Yorum

Anlıyorum ama daha önce denemedim ayarlamayı zor bi olaymı kendi başıma yapabilirmiyim ayrıntıları var mı ve tel yüksekliği ideal ne kadar olmalı yardımcı olursanız sevinirim.

Düzenleyen - ehuhe on 12/02/2006 17:52:46

Yorum

kendin yapabilirsin ama ilk defa yapacaksan bi başkasına yaptır ve mümkünse izle nasıl yapıldıını.ama ne çok yüksek olsun ne çok alçak
        **** bende aynısından alıcam haftaya nsl bi gitar anlatırmısın?

Yorum

Burda yaptırabileceğim pek kimse yok aslında neyse şöle söyliyeyim bu gitar işçilik açısından pek iyi değil ama kalas gibi bi görünümüde olsa bana hernedense rahat bi gitar geldi daha önceki gitarımın klawyesi daha ufakti ama bununki daha buyuk ve bu durumdan rahatsızlık yerine aksine daha bi hoşuma gitti.Fiyatına göre fena değil cort düşünmeyen biriysen benim gibi bu gitarı alabilirsin ben cort gitarları sevmediğim için tercih etmediğim için bunu aldım memnunm genel olarak.

Düzenleyen - ehuhe on 12/02/2006 19:12:03

Yorum

Kardeş floyd rose yoksa çok da zor değil yaws aslında.Sadece alt eşikte küçük vidacıklar var onları eğer alyans ın yoksa çiviyle bile telleri biraz gevşetip indirip yükseltebilirsin.Ama dikkat et ben en alt teli iki defa peşpeşe kırdım içim gitti yedek teli de kırdım aksi gibi.*** bu arada tune-o-matic köprülerde nası ayarlancak hakkaten.Bende les paul sstudio almayı düşünüyodum.Gerçi onların teller alçak oluyor tam istediğim gibi ama yinede ya ayarlamak gerekirse nası ayarliycaz.

Yorum

Alyans var da o vidaları eğerken eğimi hesaba katacakmıyız bunu ayrıntılı açıklayan bildiğiniz bir kaynak var mı internette ve uzaklık ortalama ne kadar olmalı belki normaldirde bana öyle geliyordur

Yorum

ben dün rg1570 in tel yüksekliğini ayarladım. anlatayım. tellerin kopmaması için biraz telleri boşalt. çok az ama. daha sonra alyanlarla floyd rose un 2 tane vidası vardır gövdeye tutunduğu. onları ayarlarken biraz oyna sonra son perdelerde bir şeyler çal. ibanezlerde tel yüksekliğinde bi problem varsa hemen anlarsın çünkü 12. perdeden sonra sesler boğulur sustaine si azalır gitarın. bu ayarları yaptıktan sonra iş bitmiyo tabi. floyd rose ayarı var. akor u yaptıktan sonra floyd rose düşer veya çıkar. onu gövdeye paralel yaparsan en iyi şekilde olur. onuda gövdenin arkasında bi kapak var. floyd rose un yayları vardır orda. o yayların tutunduğu yerde 2 tane vida var. yıldız vida bunlar. bu vidaları sıkarkenki mantık şu. eğer sıkarsan yayların çekme kuvveti artar telleri çeker. böylece floyd rose geriye yatar. boşaltırsan yayların çekme kuvveti azalır böylece floyd rose ileri gider. bu ayarları yapmak uzun sürer deneme işidir. deneye deneye artık en iyi yolunu bulursun. ben en başlarda saatlerce uğraşırdım. şimdi max. yarım saatte tel değiştirip yükseklik ayarlayıp floyd rose u dengeleyebiliyorum. hadi kolay gelsin. bi sorun olursa yaz. cevaplarım. yardımcı olmuşumdur umarım.

Yorum

Yüksekliği ayarladım ayarladıktan sonra senin yazına baktım yani ayarladıktan sonra okudum yazını fena olmadı yukseklik bayağı aşağı çektim şimdi rahat ama ses çok uzuyo busefer manyetiklere çok yaklaştı galiba manyetikleri ellmedim ondan oluyor galiba o sorunu nasıl halleiceğimi düşünüyorum

Düzenleyen - ehuhe on 13/02/2006 16:08:17

Yorum

o bızlamaları yok et bence. çünkü gitardan istediğin verimi alamazsın. benim başıma geldi ondan diyorum. sonra suçu manyetikte buluyosun komik oluyor yapınca. bence ayarını yaparken çal gitarı en iyi sesi aldığında bırak böyle çalma bana sorarsan pek hoş olmuyo. ibanezin sesini tam olarak al için rahatlasın kolay gele.

Yorum

bende şimdi değiştirdim orayı bak suçu manyetiklerde buldum bile ) evt sorun yaklaşmasımı manyetiklere telin.

Yorum

halloduysa sevindim. bir de manyetik ayarı var onuda yap istersen. manyetiklerin yanında çerçeve varsa o çerçevelerin yan taraflarında birer tane vida bulunur. yoksa iç tarafta varda. bunlar orta kalınlıkta yıldız vidalardır. mantık şu bu ayarda. manyetiği tele yaklaştırırsan ses çınlar ama çalmak zorlaşır. çünkü sesin devamlılığı azalır buna karşın manyetikten aldığın sesin gücü artar. manyetiği uzaklaştırdığında ses biraz boğulur ama devamlılık artar bununla birlikte manyetikten aldığın ses gücü azalır. eğer trash progressive bu tarz çalıyosan ( ben çalıyorum), bu tarzda manyetikle tel arası yükseklik ibanezde 7mm ile 8mm arasında olması iyidir. ben bu ayarları yaptım testament soloları çok hoş çok iyi ses alarak atılıyo. bence bunuda yap. dışarıda bu ayarları yapmak için senden 20 25 ytl para alırlardı emin ol. en güzeli deneyerek öğrenmek. en iyisini yaptın. kolay gelsin.

Yorum

Eşik ayarını yaptım telleri istediğim seviyeye ayarladım ancak manyetiklere yaklaştığı için ses çok boğuldu alt tellerden de kalın ses almaya başladım power akorlarda çok hoş sesler elde ediyorum güçlü sesler ama alt tellerde attığım sololardaki ses tonu bozuldu manyetikleri telleri çıkarmadan aşağı nasıl alacam oluyormu öyle özellikle ortadaki single çok yaklaştı o daha yakındı vidaları gevşeterek ayarı yapılabilirmi.

Düzenleyen - ehuhe on 13/02/2006 20:05:43

Yorum

öyle yapılıyo zaten. telleri çıkarmadan vidaları sıkarak gevşeterek yüksekliğini ayarlıyosun. tek sorun manyetikler kalmış senin ayarla birşey yok daha. biraz ayarla dene falan çal öyle yap işte.

Yorum

*** bızlamaların manyetik yakınlığıyla alakası olacağını sanmam manyetik uzak olursa sustain artar yakın olursa netlik artar diye biliyorum ama bızlama sorununa neden olduğunu hiç de duymadım ama yanılıyo olabilirim.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X