Duyuru

Collapse
No announcement yet.

jazz müzik için elektro önerileri

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

jazz müzik için elektro önerileri

öncelikle herkese selam. yakın zamanda bir elektro almak istiyorum. yapacağım tarzlar jazz, latin jazz ve rock. bütçe açısından en fazla 1000-1250 ytl arası olmalı fakat elektro gitarı daha belirleyemedim.6 seneden beri klasik gitar çalıyorum ve klavye açısından rahat bir gitar istiyorum ayrıca kalıcı bir gitar olmalı.epiphone un les paul standart, joe pass , riveria ve 56 gold top modellerine baktım bunları kullanan veya denemiş olan var mı? bunlardan hangisini seçmeliyim? başka önerebileceğiniz firmaların modelleri var mı?

Epiphone les Paul Classic model gitar kullanıyorum. Manyetikleri değiştirilmiş durumda ama. Kesinlikle tavsiye ediyorum al, bir çok müzik türünü çok rahat icra edebilmeni sağlayan bir gitar. Yalnız şöyle bir durum var Epiphone gitarların pek çoğunda distiortionla çalmak istenildiğinde dip gürültüsü oluşuyor, bunu göz önünde bulundur.

Epiphone'u kesinlikle tavsiye ediyorum. Mutlu kalacağından hemen hemen eminim!!!!

Yorum

Joe Pass i tavsiye edebilirim ancak fazla drive da feedback yapar kasali gitarlar, ammavelakin Jazz icin en uygun aletlerdir. Semihollowlar var onlar daha az feedback yaparlar, Gibson ES335 gibi tip olarak onlara benzeyen birseyler olabilir. Bir de Ibanez'in artcore serisinin fena olmadıgını söylüyorlar.

Yorum

Les Paul tarzı birşey işini görür bence de ayrıca diğer Jazz kasa gitarları belki elinden çıkartmakta sorun yaşayabilirsin ilerde
        talep açısından yani
        ama les paul her türe gittiğinden kullanıcısı fazla zaten

Yorum

peki les paul standart, riviera ve 56 gold top modelleri için söyleyebileceğiniz bir şey var mı

Yorum

offf jazz diyince akar sular durur... büyük gövdeli içi boş ama üstünde manyetik olan gitarlar var mesela ismini bilmiyorm fenderin var gibsonunda var

Yorum

peki les paul standart, riviera ve 56 gold top modelleri için söyleyebileceğiniz bir şey var mı
              Gitarin ici bos olmasi gitara bir nevi dogal kompresyon sagliyor, yani gitardaki bas ve tizin bir kismini aliyor. Sustaini de bir olcu azaltiyor. Bir de tabiki agarligi azaltiyor. Bunun yerine sana kulaga cok hos gelen mid agirlikli bir ton kaliyor, jazzcilarin kasali gitarlari tercih etmesinin sebebi de bu tabiiki. Simdi Jazz calacagim diyorsan bu is icin en uygunu kasali gitarlar, kimin ne dedigine bakma, eger aradigin sound jazz soundu ise bunu en iyi kasali gitarlardan alirsin, epiphone riviera uzerinde mini humbuckerlar var daha sonra daha kaliteli bir manyetikle degistireyim dersen piyasada o boyutta manyetik bulamayabilirsin, onun yerine sheratonu tavsiye edebilirim.

Yorum

jazz icin en uygun model fender dir bence ama senin zevkinede bagli

Yorum

fenderin hangi modellerini önerebilirsin? ayrıca çok aşırı sert olmayan rock müzik te çalmak istiyorum( bonjovi dire straits kargo u2 gibi) fenderin meksika modelleri epiphoneler ile kıyaslayınca aralarında nasıl bir fark war?

Yorum

jazz icin en uygun model fender dir bence ama senin zevkinede bagli
                    Örneğin hangi Jazz müzisyenleri Fender Çalıyorlar?

Yorum

ibanez pm100 denemiştim gayet cillop caz için istersen bak bi ara

Yorum

fenderin highway serisinin stratocoster ına baktım. gitar zaten amerikan. satıcısı bana bu highway serisinin orginal amerkan modeline çok yakın olduğunu söyledi. ve gitarı denedim her bir özelliği tartışılmaz çok güzel amerikan gitar çalmak başka oluyormuş

neyse fakat moralimizi bozan ise tahmin ettiğiniz gibi fiyatıydı. 900 euro çekti. indirim yok. deşhet bi durum 1200 ytl olsa olabilir diyicem ama indirim yapılamıyo.meksika olanları ise 650-700 euro bence onlara o kadar fiyat vermeye değmez. higway sersini kullanan birileri var mı? sahnede epiphone ile fender arasında çalındığında ses olarak bir uyumsuzluk durumu olabilir mi? ayrıca highway 900 euro vermeye değer bir model mi?

Yorum

meksika olanları ise 650-700 euro bence onlara o kadar fiyat vermeye değmez. higway sersini kullanan birileri var mı? sahnede epiphone ile fender arasında çalındığında ses olarak bir uyumsuzluk durumu olabilir mi? ayrıca highway 900 euro vermeye değer bir model mi?
                          Eğer birkaç tane Meksika yapımı denersen içlerinde iyi bir taneye rastlayabilirsin. Hardware modifikasyonuyla (manyetik,tuner ve köprü üzerindeli metal parçaları veya köprünün kendisi) Amerikan olanlara taş çıkartacak bir gitar yapabilirsin. Hem de bilgi kazandıran hem de eğlenceli bir deneyim olur. Yanlız alırsan üzerinde metalik boya alma onların boya kalınlığı çok fazla ve tona epey bir etkisi oluyor. Transparan veya naturel renkler tercihin olsun. Diğer hardware değişimlerinde memnuniyetle yardımcı olurum. Ses uyumsuzluğu olacağını zannetmiyorum zira frekans ayarları hem amfide hem gitarın üstünde mevcut. En basit modifikasyonu şöyle yapabilirsin, callaham marka tremolo alırsın bir de Jason Lollar veya John Suhr single coil seti alırsın al sana bir ton canavarı.

Yorum

Elindeki parayla belki bir ihtimal Gibson Les paul Studio dusurebilirsin.Sanirim bu senin isini gorecektir...
                            Belki soyle bir seyde olabilir.Seymour duncan ın JAZZ Manyetigi var bence anfinide ayarlarsan guzel Jazz tonlari veriyor. Bende Jazz calmiyorum ama neckte bu manyetigi kullaniyorum...
                            bu arada bu manyetigi Dave mustaine gitarinda kullaniyor banada kendisi onermisti zaten...

Yorum

yamaha nın aes 520 modelini bilen var mı gerçekten bence klasik gitar yapısına yakın bir gitar klavye açısından. o gitarda bence jazz tonları güzel gelebilir ama rock yapmak istesek bonjovi u2 veya evanesences gibi bu konuda bu gitar bize yeterli gelir mi? sert tonları kaldırabilir mi? çünkü gitara boss un overdrive ve distorion pedallarını düşünüyoruz. sizce bu pedallarla gitar uyuşur mu?

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X