Duyuru

Collapse
No announcement yet.

GİTARI NASIL ÇALIŞISINIZ??

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

GİTARI NASIL ÇALIŞISINIZ??

merak ettim millet nasıl calışıyo gitarı
    ben, genelde melodi sevdigim icin, akor fazla calmam, onun yerineherhangi bir ritimin üstüne solo atarım.
    gitar pro dan gamları ezberliyorum su aralar, do majorden basladım.laminor pentotanik le devam ediyorum.asıl önemli olan
    tabiyki gam ezberlemek diil. ezberledigin yeterli bi gama gitarda hakim olabilmek...

gam üzerinde çalışıyosam bisürü egzersiz çalışıyorum o gam üzerinde yararlı oluyor nesela 1234 2345 3456 gibi ilerlemeleri ya da atlamalı ilerlemeleri falan çalışıyorum hem gamı iyi ezberliyorum hem doğaçlama yaparken şekil ***** bu arada hala teknik üzerine kasıyorum onun için başka egzersizler var çalıştığım..

Yorum

çalışıcağın ne varsa onları 4'ler ya da 5'ler çemberi denen şeyi kullanarak 12 key'e yaymak çok faydalıdır..sadece mekanik çalışan bodyici arkadaşlara tavsiye,ne çaldığınızı bilmeden çalışırsanız ilerde doğaçlamada biri sizi döt ediverir sonra zor gelirsiniz kendinizi..

ama çemberi kullanın arızaları öğrenin,ayrıca modları da yiyip bitirmek gitar çalıyom diyen adamın yapması gereken şeylerdendir..

Yorum

abi ya cember 4ler 5ler noluyoo?

Yorum

ibanez834 benim de merak ettiğim bi soru sormuş ama cevap alamamış
          eternalcry büyük ihtimalle bizim için çok faydası olacak bir şey sölemişsin ama biz anlamadık bu 4er 5ler çemberini..nedir ne deyildir bunlar??

Yorum

4lüler ve 5 liler çemberi denilen şey zaten müziğin grameridir.yanlış bilmiyosam bach'ın b ulduğu bi sistem. tüm gamların kurallarını içeren dizilerdir.mesela do re mi fa sol lo si do dediğimiz şey do major dizisidir ve 5 liler çemberinin ana gamıdır. 2 tam 1 yarım 3 tam bir yarım ses aralıkları kuralı 5 liler çemberine aittir. 1 tam 1 yarım 2 tam 1 yarım 2 tam ise 4 lüler çemberine aittir. 5 liler çemberi diyezleri 4 lüler ise bemoller üzerine kuruludur.uzun bir konu ama gerçekten gitar çalan birisi için çok önemli. modlar da ayri bilinmesi gereken bir konu mesela caz müziğin yapısında çoğunluklarla mod lar kullanılır. bunları bilmeden doğaç atmak işin eğlence kısmı bence. zaten bazen bir ritm çalan birinin yanına solo yaptığınızda bazı çaldığımız notalar ritm gitarın çaldığı akorlar ile uyuşmaz ve garip gelir. işte bunları bildiğimiz zaman bu sorundan kurtulmuş oluyoruz.

Yorum

A-C-I cok saol.ben de tam modlara pentatoniklere çalışmaya başlayacaktım.Nasıl çalışılır bu modlara,gitaristler nasıl çalışırlar?oturup ezberlemiolar herhalde

Yorum

Çok çaldığın zaman ezberleniyo... Düz çal legato çal, çal çal çal... Ben ilk iki saat bildiğim bütün egzersizleri çalışıyorum sonrada o an hoşuma hangi parçanın solosu gidiyorsa onu çalışıyorum ve bu günlerde birde sınavda çalacağım etüdü çalışıyorum sonra gitar çalmak varken solfej okumak ne kadar sıkıcı diyip okumuyorum ama nasıl oluyor bilmiyorum her hafta derse gittiğimde deşifre solfejleri daha iyi okuduğumu görüyorum.

Yorum

Joe doğru söylüyor. Her gün bildiğin parçaları çal. Elin alışır. Parçayı unutmazsın. Zaten birde severek çaldınmı tamam işte. Ben günde 2-3 saat çalıyorum. Hem ben eğleniyorum hemde millet. Daha sonra GuitarPro'dan yeni flamenko gamlarını öğrenerek önceki öğrendiklerimle sentezliyorum. Yeni notalar, ve diziler ortaya çıkıyor. İşte buda beni çok mutlu ediyor.
                  İstek ve azim+çalışmak=bitiriş vuruşu

Yorum

Sololar için ya alıştırma yaparım uzun süre ya da soloyu iyice yavaşlatıp parmaklarımı notalara alıştırıp yavaş yavaş hızlandırırım.
                    Ritm için (Metal için) Master of Puppets'ı en az 5-6 kere sonuna kadar çalarım ki elim mute için yeterince ısınsın .

Yorum

klasikten elektroya geçtiğimden beri çok yavaş ilerlediğimi farkettim ve asıl sorun penayı doğru dürüst kullanamıyor olmamda, ondan bu aralar sadece boş tellerde 4'leme çalışmaları falan yapıyorum. Pick'i 120bpm'ye kadar çıkarınca yine eskisi gibi kromatik alıştırmalar, hammer on/pull of, legato, tapping, bend vs vs şeklinde devam edicem

Düzenleyen - vrock on 05/08/2005 16:03:53

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                      Initializing Tabs & loading Content...
                      Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                      X