arkadaşlar gitarı ikinci el almıştm floyd rose'Lu.tremolo kolunu bastırırken veya çekerken çok kuvvet harcıyodum.ayrıca köprü paralel durmuyodu arkasını söktüm vidaları gevşettim bir problem kalmadı.ama yaylarda bir sorun çıkarır m bu?yani yaylar pörsümüş gibi geldi gözüme ama...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
floyd rose [Sorular, Sorunlar, Öneriler vs]
Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
evvela floyd rose akort kaymasini engellemez. diger tremololara göre akor kaymasi çok çok daha fazladir.
yanlız önemli olan sey sudur ki floyd rose bir tremolo degil , vibrato sistemidir.ayrica alisilmis tremololarda sesi düsürmeden uzatamazsin. floyd rose bunu yapabilmeni, yani sesi düsürmeden uzatabilmeni saglar hizli parcalarin sololarinda gecislerde dogru vibrasyonu alabilmeni saglar.sanilanin aksine klavyedeki parmakla yapilan ufak titresimlerin yerini tutmayacagi gibi floyd rosela yapacagin vibrasyonlarlari da parmaklarinla yapamazsin. yukarida dedigim gibi bu sesin cok dusmesine sebep olur. tabi bu kadarla sinirli degil.. ben etrafimdakilere sert ve hizli sololar atmayacaklari takdirde floyd rose'la fazla ugrasmamalarini soylerim, ama gel gorki bir floyd rose hastasiyim.
isin icine girdiginde sistem cok karisik gelebilir.floyd rose u anlaman tecrubeyle dogru orantilidir.
bilmeyen biri floyd rose un cefasinin sefasindan fazla oldugunu düsünür hep. hatta floyd rose la ugrasirken dahi bu düsünebilirsin. taki nimetlerinden faydalanmaya basladigin doneme kadar.
Yorum
-
abey bu floyd rose cidden beni de acaip yordu
adamlar öyle bi vida takmışlarki arkadaki yaylara ucu ucuna duruyor.
telleri taktım tam akort yapıyorum
bir de ne görüm floyd rose gövdeyinen bitişik
milim kıpırdamamış.
sonra bu forumda okuduğum gibi dedim arkadaki vidaları gevşetim(en mantıklı o geldi)
tam birini gevşettim ikisi birde sebep arıyormuş gibi yerinden fırladıtabe bizim tırnak ta ucundan acık kırıldı.
floy rose un altına parça koyuyom akortluyom
ama parçayı çekince akort otomatikman kaçıyor.
sonra akortu yerine getiriyorum o zaman da gene floyd rose gövdeye bitişik kalıyor.
annamadım gitti cidden bu kadar öküzmüyüm ben
bi türlü yeni tel takamadım
Yorum
-
yay sayısını değiştirmek köprünün yüksekliğini değiştirmez.Yayların uyguladığı kuvvet sapın uyguladığı kuvvete her zaman eşit olmak zorundadır.saptan uygulanan kuvvet değişmediği sürece yayların uygulayacağı toplam kuvvet değişmeyecektir ve sonuç olarak köprünün yüksekliği de değişmeyecektir.
yay sayısını azaltmak sadece köprünün hareketlerini kolaylaştırabilir..
Yorum
-
evet bugn denedm etkilemiyomuş
bi sorum daha olacak.floyd rose'daki bçaklar eskidiyse ne gibi olumsuzluklar çıkar?(gitarımdakilerin eskidiğini düşünüyorum).Sorun nasıl çözülür? köprüyü kendim değiştirebilir miym?yani köprüyü değiştirirken ne gibi olumsuzluklar çıkabilir?
şimdiden teşekkürler...
Yorum
-
ben köprümü bir ustaya değiştirtmiştim zamanında ama birgün gitarı kurcalarken köprü elimde kaldı..ewet köprü elimde kaldı,çıktı gitardan..neyse taktım sonra geri...eğer alacağın köprü gitarına uyuyorsa kendin de değiştirebilirsin sanırım..bilmiyorum belki başka detayları da wardır çok emin değilim...benim köprüm eski köprüden biraz daha büyüktü gitarı biraz kesmek gerekti mesela..
Yorum
-
Yükseklikle ilgili sorunum var benim.
Yükseklik çok fazla olunca rahat olmuyor. İndirince de birinci ikinci perdeye bastıımda (özellikle en üst tel) bi sonraki perdenin demirine de çarpıyor tel ve titretince iğrenç bi ses çıkarıyor.
Bunu nasıl çözecem yüksek yapıncada bayağı bi yükseltmek gerkiyor. o zamanda çok kullanışsız oluyor.
Fr yi çözemedim gitti
Yorum
-
Hmm bende yakında cort x-6 alacaktım biraz tırstım ama snaırım naladım , bakalım doğru anlamışmıyım ;
Şimdi tel değiştiriken önce tüm telleri çıkarıp değiştirme değilde teker teker çıkarıp takıyoruz snaırım önce akoru gevşetiyoruz osnra köprüde bağl oluğu yerdeki vidayı gevşetip çıkarıyoruz ama iyice bir bakmak gerekmiş nasıl bağlanmış bu diye , sonra çıkarıp yerine yeni teli oraya takıp vidayı sıkıyoruz sonrada akord edilen germe kısmına bağlıyıp biraz geriyoruz önce kalın mi den ince miye dğeiştiryoruz böyle?
Sonra akord ederken kalın mi yi fa ya akorlayıp diğerlerinidende incxe mi yi mi diez yapıp diğerlerini akortlarken hepsi outruyormuş veya fakrlı bir biçimde ince ayarlarla uğraşıp oluyormuş osnunda osnra eğer köprü çok kalkık ve ya alçak olursa teller yükselir ve ya alçalırsa, gitaırn arkasındaki yayların oradaki vidaları hafif gevşetip sıkarak onu parelel hale getiriyoruz.
Doğru anladım mı acaba?
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...

Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum