Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Floyd Rose ve Tremolo hakkında

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Floyd Rose ve Tremolo hakkında

Arkadaşlar forumda ve google da aradım ama tam anlayamadım. Floyd rose ilgili bir kaç sorum olacak. Bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.
    -Floyd rose tam olarak nedir ve ne işe yarar ? Yani bir köprü çeşidi falan mıdır veya akort kilidi ile aynı görevi mi görür?
    -Floyd Rose her gitarda varmıdır ? Ben ibanez rx serisinden kullanıyorum.Bildiğim kadarıyla ibanez firması floyd rose kullanmıyor. Kendi üretiyor.Benim gitarımda bu sistemin olup olmadığını nasıl anlayabilirim ?
    -Ve son sorum Tremolo ve Vibrato aynı şey mi ? Çoğu gitarist te gördüğüm sağ eliyle köprü üstünde ki kolu oynatarak yapılan tekniğin adı nedir ?

Teşekkürler ... !

burayı görmedin sanırım http://tr.wikipedia.org/wiki/Floyd_rose

Yorum

turkrock ta aratırsan floyd rose yi istemediğin kadar bilgi var.

Yorum

Açıkcası yeterince açıklayıcı olmadı.İlgilendiğiniz için teşekkürler.

Yorum

evet tatmin edecek kadar bilgiyi türkrock da bulabilirsin.akort kilidi görevi de vardır floyd rose un .görürsün çok belli dir olup olmadığı biraz araştır.
          gitarının floyd rose u varsa üst eşiğinde telleri tutan 3 kilit olması gerek

Yorum

o zaman herkes turkrock'ta takılsın, burda kimse birşey merak etmesin? ...

Yorum

o kadar geniş bilgi varken tekrar burada yazmak mantıklı mı? merak edeceğinden fazlası var işte uzatmaya ne gerek var.

Yorum

arkadaşım floyd rose gitar köprüsünün gitarın gövdesine oranla içeriye girerek veya dışarıya çıkarak telleri gerip gevşetimesini sağlayan köprü çeşididir.Birde strat köprüler vardır onlar sadece teli gevşetir yani köprü sadece yukarı doğru kalkar.Floyd rose da teller çalma esnasında hızlı hızlı gerip gevşetilerek özellikle sololarda güzel sesler çıkartmada kullanılabilir.tremolo kolu ise floydrose ya da strat köprüyü gerip gevşetmede kullanılan seninde bahsettiğin bazı gitaristlerin kullandığı koldur.floyd rose akord kaçırdığı için klavyenin ilk perdesinin soluna yani sap ile klavyenin arasına akordu tutacak kilit sistemi yerleştirilmiştir.Bir diğer sorun tremolo koluna vibrato kolu diyenler olabilir ancak sanırım bu yanlış bir ifadedir vibrato bir efekt pedalıdır diye biliyorum.gitarın floyd rose mu? eğer aldığında yanında tremolo kolu verildiyse zaten strat veya floyd rose dur.Yanlışım varsa kusura bakmayın yardımcı olabilmişimdir umarım
                Son güncelleyen mikel; 20-12-2008, 13:16.

Yorum

squall5 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                  o kadar geniş bilgi varken tekrar burada yazmak mantıklı mı? merak edeceğinden fazlası var işte uzatmaya ne gerek var.
                  bu konuda yeterince bilgiye sahibim zaten, "başka siteden bak" yaklaşımı saçma geldi.

Yorum

Olay başka siteden bak değil. şimdi gerekli kaynak başka bir Türk sitesinde varken oturup baştan yazmak mantıklı değil bence. Ya baştan yazıcan ya da alıntı diyip kaynak gösterip yazıyı buraya aktarıcan. Ne gerek var yani o sitede floyd rose hakkında çok geniş bir konu var oraya bak dedim böyle işte.

Yorum

Bu başlığı bir incele derim, çok çok detaylı bilgiler var burda. Epey yararı olur sana.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                      Initializing Tabs & loading Content...
                      Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                      X