arkadaslar ben gitarla amfimi aynı yerden aldım distortion ve gain aynı sey mi benım amfide gain va dist. yok bir de baska ii efektler var mı yardımcı olursanız sevinirim
1- "ii" değil "iyi"
2-Forumu biraz araştır derim.
3-Amfinin markasını modelini yazarsan yardımcı olabiliriz.
Gain olayına gelince;gain,distortion efektinin yoğunluğunu,sertliğini ayarlar benim bildiğim kadarıyla.Amfide gaini sona getirirsen metal tonları yakalarsın,yok çok alt seviyelerde ise yoğun olmayan overdrive a yakın bir dist. elde edersin.
arkadaşların dedikleri de doğru tabi ama sanırım senn sorunun cvbı değil! eet gain açarsan ton yoğunlaşır ancak sana tam olarak cvp vermek gerekirse ; bu durum modellere göre farkllık gösteriyo! amfi ya pedal farketmez! öerneğin bi firmanın disto. pedalının üstünde gain tone volume pot ları vardır diğer bir firmaınkinde bu dist tone volume olarak geçer! bu durumda ikisini aynı şeylermiş gibi düşünebiliriz! distortion dediğimiz efect in adı gainde yoğunluğu olrak bilmek doğru gibi! kolay gelsin !
Overdrive : Senin yüksek ihtimal amfinde olan özelliktir. Gain'i açtığında overdrive miktarı artar, yani sessin fazla açılarak bozulması olayıdır.
Distortion bir efektir, daha sert ve metal tonlar için kullanılır. Her amfi üzerinde bulunmaz, sinyalin bozulmasından elde edilir. Pedal veya efektör şarttır..
lambalı amfide doğal olarak elde edilen efekt distortion değil overdrive'dır. ikisi de gitarın tonunu sertleştiren efektler olduğu için sıklıkla birbiriyle karıştırılsa da elde ediliş biçimleri farklıdır
Söyle diyelim overdrive amp vs nin en üst düzeyine ulasmaktır sınırını zorlamak gibisinden distortion ise sadece bir bozulma efektidir overdrive ın üstü olarak düsünülebilir.Acıklama cok mantıklı değil ama ancak kulakla anlanabilceil bir farkılıga sahipler.Kısaca distortion efekti overdrive dan daha sert diyebiliriz veya daha bi bozuk.
Distortion daha sert ve uzun sustainlidir..Pedal vs. yardımıyla sağlanır.Overdrive ise amfinin bir kanalıdır,sesi biraz bozar sustain daha kısadır..Distortionda ses bayağı bozulur..Overdrive biraz yumuşak tonludur..Sen galiba bas gitar amfisi almışsın nickinde bass falan vardı bas gitara bu efektler pek yakışmaz..
Yorum