Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Vox da Cızırtı ve patlak ses çıkarma derdi

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Arıza Vox da Cızırtı ve patlak ses çıkarma derdi

selam. Yaklaşık 5 Aydır aldığım amfimde ilk alımımdan bu yana hala cızırtı problemiyle uğraşmaktayım öncelikle cızırtı nasıl oluşuyor onu söyleyeyim pedalın volume ü en azami 1 yönünde iken ve master volume fazla açık iken cızırtı oluşuyor amfi yurt dışı malıdır acaba sorun voltaş dönüştürücüdemidir? çünkü uzun süre amfi çalıştırılmadıgında ( örneğin 24 saat çok uzunda değil ama neyse ) açınca amfiden silah sesi şiddetinde PATLAK sesi gelmektedir ancak 15 20 dk kadar standby kapalı olduğunda düzeliyor .Ayrıca frekans gibi bir ses vardır bunun sebebi dönüştürücü müdür ?
    Son güncelleyen Mrstarfinger; 26-06-2012, 16:21.

amfinin hoparlöründe problem olabilir **** pre-amp kısmındaki filtre kondansatörlerinin birinde bir problem olabilir. patlak ses mevzusu ayrı cızırtı ile bir alakası yok. fenderin amfilerinde de bolca rastlanır bu duruma. forumda patlamayla ilgili bilgiler mevcut araştırmanı öneririm uzun bir mevzu çünkü. frekans gibi bir sesten kastın nedir anlayamadım?

Yorum

kabinde problem yok eminim . kondansatörlerde bir problem oldugunu tahmin ediyorum ancak lambalar satıcı yeni demesine ragmen bence ölü şu anda ve frekans sadece benzetme idi. Amfi 12 saat civarı çalıştırılmadığında bu tarz frekans sesine benzer örneğin radyo kanallarını değişirken duyulan ses gibi sesler belirmektedir ancak 15 20 dk sonra her ne kadar o tarz gürültüler kesilmiş olsada master vlume yarıda iken bile bass patlaması ve frekansa benzer sesler duyulmakta.ve bu sorun için ne yapmam gerektiğini tam olarak bilmiyorum.

Yorum

amfiyi çok uzun süre açık tuttuğun oldu mu için? eğer böyle bir şey yaptıysan bir zaman sonra lamba patlıyor. sağlam bir elektronikçiye göster istersen amfiyi kesin bir sonuca ulaşırsın.

Yorum

katharsis isimli üyeden alıntı Mesajı göster
          amfiyi çok uzun süre açık tuttuğun oldu mu için? eğer böyle bir şey yaptıysan bir zaman sonra lamba patlıyor. sağlam bir elektronikçiye göster istersen amfiyi kesin bir sonuca ulaşırsın.
          yok çok uzun süre açık tutulmadı ancak Adıyaman gibi cehennemimsi sıcaklıga sahip bir şehirde kullanmakdan olsa gerek aşırı ısınma yaptı çoğu zaman ancak benim bildiğim lambanın patlaması parçalanması demektir o olmadı yanıyor lamb lar.ve eger patlasalardı çalışmazdı kesinlikle çalışıyor tıkırında ancak dediğim gibi ses seviyesi fazla oldugunda cızırtı patlak bass sesi vs problemler belirmekte.

Yorum

anladım dostum. aklıma başka bir arıza sebebi gelmiyor açıkçası dediğim gibi ya hoparlörde, ya pre-amp **** power-amp katında bir kondansatör sebep olabilir **** lamba patlamış (yanmış) olabilir. hee birde şu var eğer amfi sert bir darbe aldıysa hoparlörde yırtık oluşmuşta olabilir ancak hoparlör veya lambada sıkıntı yok diyorsun. kuvvetle muhtemel pre-power amp katlarının birinde kondansatör sıkıntısı olabilir. dediğim gibi sağlam bir elektronikçiye götürüp göster amfiyi neticeyi ancak orada öğrenebilirsin.

Yorum

Teşekkürler ancak elektronikcinin amfi tecrübesi olmadıgından bir atölyeye göndermek **** bu isi yapan birine gondermek daha mantikli diye dusunmekteyim.umarım dünyanın masrafı çıkmaz

Yorum

atölyeden kastın luthierse eğer onların amfiden anlayacağını pek sanmıyorum bro mühim olan amfi tecrübesi değil ki bro elektronik tecrübesi neyse sen bilirsin yine de dediğin gibi inşallah fazla masraf çıkmaz.

Yorum

yok hayır luthier değil örneğin cihan düşmez i bilirsin belki o adam bu işten iyi anlar mesala ona göndrmek en iyisi diye düşünüyorm .

Yorum

duymuştum ismini. evet o olabilir iyi düşünmüşsün. faceden mesaj at anlat durumu tahmini bir arıza ve fiyat çıkarır kanımca.

Yorum

evet fiyat biraz kabarık sanırım o iş biraz sıkıntı. kargo parası cartı curtu ayrıca 150 tl civarı arıza parası beni düşündürdü ve elektronikciye göndermek en mantıklısı dedim.

Yorum

oh oh oh yeni amfi parası :S aynen dostum elektronikçi daha mantıklı. kolay gelsin umarım arıza ufak bir şeydir hallolur hemen..

Yorum

teşekkürler umarım

Yorum

biraz daha ayrıntı ver. pedal ne distortion pedalı mı? sonra amfinin modeli nedir? eğer distortion pedalıysa onun sesini kısıp amfiden master volume'u açarsan çok olumlu sonuçlar almazsın. pedalın sesini açıp master'ı kısmayı dene. onun dışında eğer amfi full lambalıysa lambaların tamamen ısınması için birkaç dakika beklemen lazım stand by vs dediğine göre büyük ihtimal full lambalı zaten. lambaların tamamen ısınması için birkaç dakika gerekli ve bu süre içinde gitarını bağlıysa gitarın sesini kapatırsan gürültü de gelmez. transistörlü amfi gibi açtığın anda çalamazsın lambalıyı. ha bi de topraklama olması lazım prizde.

Yorum

selam metcntn pedalı kısıp master volume açma ya da verim alma değil sorun o detaylar konusu zaten bilir cümle alem amplinin donanımsal arıza problemi bi kere garanti ancak sorun neyden kaynaklı onu bilmiyorum neyse cihazı gönderdim vox ac 50cp Cihan Düşmeze bakalım sonuç ne olacak...

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X