Ibanez 10 watt amfim var. Amfiyi bilgisayara bağlayıp bilgisayar hoparlörü olarak kullanabilir miyim? Hatta hem PC'ye bağlayıp hem gitarımı takıp, hem bi yandan PC'den müzik çalıp hem de diğer yandan gitar çalabilir miyim? Nasıl yaparım bunu? Olur mu yani?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Amfi'yi bilgisayara bağlayıp, bilgisayar hoparlörü olarak kullanabilir miyim?
Collapse
X
-
Süper Moderatör
- Sep 2007
- 2168
-
1-Forumda arama yapmadan konu açanın konusu uyarı olmadan kapanır.
2-Nitelikli 100 mesajdan fazlası olan statü atlar. Boş mesajı olan uyarılarla beraber silinir. 3 uyarıdan sonrası banlanmadır.
3-Kuralları önemsememek kendinizi önemsememektir. Önemsenmek istiyorsanız anlamlı mesajlar yazın, kurallara uyun. İyi forumlar.
Olur tabi de gitar amfileri gitardan gelen sinyalleri güçlendirip dışa vurmak üzerine kurulmuş'' mono'' ses girişli aletlerdir. Sen pc nin stereo ses çıkışını amfinin mono girişine takarsan tek kanalın sesini alırsın dinlediğin kuru garip birşey olur ki kalitesiz ses alman da cabası.
Yapacaksan da pc den çıkan sesin tek kanalını amfinin girişine bağlayıp takrasan o zaman pc den mono geldiği için amfiden de mono çıkacak ve sorun olmayacaktır ama stereo özelliği olmayacaktır çıkan sesin.
Mono bir jak al.PC nin ses kartının arkasından gelen kablolardan birinin artı ve eksi ucuna mono jakın artı ve eksileri (artı artıya,eksi eksiye bağlanacak şekilde) bağla. Amfinin input una sok.Drive kanalını kapa.Ama gitarını aynı anda bağlacayacaksan pc den geleni cd in e sok gitarı da inputa sok.Büyük ihtimal olur. Hatta Cd in kısmı stereo ses alabiliyorsa mono jakla uğraşma hiç. Bu kablo bağlama işlerini bilmiyorsan bilen bir arkadaşınla beraber yap ki amfi ve pc yalan olmasın. Salak bir kısa devre yüzünde 400 ytl lik Sony discman i mi bu şekilde yaktım ben o yüzden dikkatli bir izole yap tellere şakası yok.
-
ben 2 sene kadar tbx15r kullandım PC hoparlörü olarakbi tane 2 tarafıda steryo çıkış olan kablo almıştım sonra yazıcı oğlundan 2 tanede steryoyu jak yapan aparattan almıştım 5 mt. idi hatta kablo terasa çıkartıp alem yapıyorduk
benim alette direk CD/input vardı onun için gayet kaliteli ses alıyordum.
Yorum
-
Headphone çıkışı var da kulaklık ı anfi ye bağlarken kulaklığın ucuna büyütücümü takıcam kulaklığın ucu daha ince anfiye takılan yer büyük de.
bir sorum daha olacak,anfiyi evde topraklı prize bağlıyorum çok güzel ses weriyor.ancak topraklı priz evde tek bir yerde var orasıda banyooturup banyoda çalışma yapmak da olmuyor.topraklı prizi bulamazmıyım satılır mı *** **** ?
Son güncelleyen croppy; 31-08-2010, 13:23.
Yorum
-
Benzer bir konuda benim de sorum vardı ama yeni üye olduğumdan konu açamadım.
EMU 0404 ses kartım var, gitarı bilgisayara bağlayıp hoparlörden ses alıyorum (Guitar Rig ve ASIO sürücü ile).
Yapmak istediğim şöyle birşey. Ayrıca bir amfi alsam ve onu da hoparlörle birlikte karta bağlasam, gitar bağlıyken sadece amfiden, normalde de (oyun, müzik vs dinlerken) hoparlörden ses alsam çok süper olacak.
Yani kablo tak çıkar yapmadan Guitar Rig'i açtığımda ve ASIO devredeyken ses çıkışı amfiden, ASIO kapalıyken hoparlörden olabilir mi? ASIO kontrollerinden output'u bu şekilde ayarlamak mümkün müdür?
Teşekkürler.
Yorum
-
öyle bir ses kartın varsa hiç amfiyle falan uğraşma. amfi gitardan gelen ses için yapılmış bir alettir ve kendine ait ses karakteristiği vardır. pc den gelen ses zaten amfi modellemesinden çıkıyor. yani iki kere amfilemiş gibi olacaksın. eğer kayıt alıp yaptığın müziği farklı aletlerde çalacaksan monitör tipi hoparlör alman lazım. eğer sadece kendine yapıyorsan. kaliteli bir hi-fi hoparlör işini görür
Yorum
-
Arkadaşlar öncelikle merhaba, aranıza yeni katıldım. Konu açma yetkim olmadığı için buraya yazıyorum. elimde 10 watt bir amfi var. üzerinde efekt vs var yeteri kadar tatmin ediyor. Ben bu amfiye daha büyük bir hoparlör takabilir miyim? Kabinini vs kendim yapmayı düşünüyorum. Evde kullanılacak amfi ancak daha tok bir ton almak istiyorum. Şu anda daha büyük bir amfi alamam ancak yapmak daha uygun olur. Yani özetle elimdeki amfiyi kafa amfisi gibi kullanabilir miyim? ve en fazla kaç watt hoparlör almalıyım? şimdiden teşekkürler.
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...

Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum