Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kabin,Lambalı Amfi,Pre-Amp Nedir?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Kabin,Lambalı Amfi,Pre-Amp Nedir?

Arkadaşlar birkaç sorum olacak.
    Lambalı Amfi nedir diğer amfilerden farkı nedir?
    Pre-Amp Nedir?
    Kabin nedir? 100W+120W Gücünde bir Marshal kabin 580YTL iken 10W bir Marshal amfi niçin 151YTL dir yani Kabinlerden ses amfi aracalığı ile mi çıkar? Sorularımı yanıtlarsanız sevinirim.

NOT:Eğer bu soruların cevapları gelirse, bu konunun admin ve mod. lar tarafından sabitlenmesini istiyorum benim gibi bu konuda bilgi almak isteyen arkadaşlarımız buradan rahatça bulabilsin

Düzenleyen - İsimsizİsimli on 31/03/2008 18:27:41

öncelikle bu konunun yeri olması lazım zaten..
    soruna gelince lambalı adı üstünde lambalıdır çok kaliteli bir sistemdir ses lamba olayıdan geçtiği için tepkilere çok daha duyarlı ve cayır cayırdır.internet te hakınnda çok geniş bilgi bulursun zaten. kabin hoparlör, pre amp ta kafa diyebiliriz yani sistemin olduğu yer ayrı olarak ta satılır 100 watlık bir amfinin drive bölümünü söküp pre amp olrak ta kullanabilrsin.

Düzenleyen - robert3 on 02/04/2008 11:10:19

Yorum

Amfi almayıp kabin alabilir miyiz?

Yorum

Amfi halk dilinde yükselticidir. Yani basit bir söylemle gitardaki sinyali elektrik sinyaline çeviren cihazdır.

Kabin ses veren cihazdır, amfi ile alakası yoktur, combo cihazlarda kabin+amfi entegre yapılmıştır.. Kabin tek başına işine yaramaz.

Preamp sesin ilk uğradığı amfi katında sektördür, bu preamp transistörlü veya lambalı (veya tüplü) olabilir. Lambalı preamp'ların ton karakteristiği daha sıcak ve kalitelidir transistörlülere göre. All tube veya preamp katı lambalı olabilir, biraz daha detaylı konular bunlar.

Yorum

Ayrıca ufak bir ek bilgi daha, Lambalı veya yarı lambalı amfilerin tam performans, tam o bilindik sıcak ton için ısınması gerektiğini ve lambalarının da bir süre kullanıldıktan sonra(6ay - 1sene) değiştirilmesi gerektiğini biliyorum

Düzenleyen - DarKness_ on 01/04/2008 20:54:05

Yorum

Anladım bir soru daha geldi aklıma,
            NOT Bu örnek te "_" bağlı olanları gosterir
            Gitar_Amfi_Kabin olabilir mi yanı Amfiyi kabine bağlayıp ses alabilir miyiz?
            **** konserlerde o arkada duran kocaman şeyler amfimi kabin mi?

Yorum

Arkada duranlar kabin. Amfiler tepelerinde filan oluyor veya ayrı başka yerde oluyorlar. Kabin=hoparlör gibi birşey yani. Gitar amfiye bağlanır, amfi de kabin aracılığıyla ses verir.

Yorum

Yani amfiden çıkan sesi kabin aracılığı ile yukseltebiliriz diimi ?
                *** niye anlamıyorum ben xD

Yorum

Yani amfiden çıkan sesi kabin aracılığı ile yukseltebiliriz diimi ?
                  *** niye anlamıyorum ben xD
                  senin amfi dediğin şey aslında kabin ve amfiden oluşur.biz ona kısaca amfi deriz.kabin dedğiimiz şey kolondur yani sesin çıktığı yer. amfi ise sesi yükselten elektronik devredir düzenektir.
                  kafa amfilerinde ise kabin yoktur sadece amfidir.sen buna uygun kolonu bağlarsın ses çıkar.

Yorum

hmm anladım yani bir kabinden ses çıkması için bir kafa amfisi olması gerekir?
                    Doğru anlamış mıyım

Yorum

got it

Yorum

Bir soru daha geldi ,
                        Marshall MG412A Kabin arkadaşlar bu kabin set gibi birşey mi yanında kafa amfisi de veriyorlar galiba ? eğer oyleyse hem kabin hem amfi bu fiyata oluyor değilmi ? direk amfiye gitarı baplayıp kabinden ses alabiliriz yanı ?

aa yeni gordum kafa ayrı kabin ayrı satılıyormuş çok yanıltıyolar :P

Düzenleyen - İsimsizİsimli on 05/04/2008 17:00:52

Yorum

Yazmassam içimde kalacak artık :d
                          Akdaşım o üsteki kafa yazan şeye jackı girersin,gitarından gelen sinyal orda clean ya da drive kanalından geçer ve yine sinyal olarak hopralöre gider ve orda da ses dalgalarına dönüşür, pedal ya da proc. gibi düşün yani orda ayar yapaılır onu istediğin her türlü hoparlöre gerekli ayarları yaptıktan sonra bağlayabilirsin.Altaki ise yani kabin yaza büyük üzerinde hiçbir tuş olmayan şey ise höpralördür ne işe yaradığını da basitçe anlattım zaten.Verdiğin linkteki sayfanın aşağısına bakarsan ikisinin fiyatı ayrı ayrı yazıyor ve toplamda 1300tl ye yakın birşey yapıyor.Arada abartarak biraz esprili yazdım ciddiye alma matrak bir anımdı işte.
                          Bence verdiğin linkteki amfiyi almak çok mantıksız çünkü lambalı değil ve fiyatın yüksek olması combo halden kafa kabin hale getirilmiş olmasında bence combosunu almak hatta aynı paraya 50 wattl'lık avt almak çok daha mantıklı.

Yorum

Niye yanlış anlayım anlattın ne guzel aydınlattın beni

Yorum

Sadece amfi ses vermez mi?

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X