Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Evde kullanılabilecek düşük watt lı tube amp varmı?

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Laney lc15 denedim. Nedense çok vasat geldi, yoksa ben mi yanlış düşünüyorum?
    Son güncelleyen yutup123458; 23-09-2010, 21:58.

Yorum

laney cub 10 alıcam ama bazı çekincelerim var . 1 genelde sağlam distortionun olmayacağını söylüyorlar ama 4 tane lambası var.....? ve ekolayzeri yok bunu bir ekolayzer pedalıyla çözebilirmiyim....? ve amfi hakkında genel görüşünüz nedir denemeden alıcam çünkü

Türkçe mi bu şimdi?

YAZIM KURALLARINA UYUNUZ!

ynx
      Son güncelleyen ynx; 15-04-2010, 19:43.

Yorum

ev için lambalı amfi

arkadaşlar elimde 500 lira kadar bir bütçe var ayın 26'sında amerikadan "american special telecaster" ve "ibanez ts7" geliyor tarzımı anlamışsınızdır herhalde duman, 84, rhcp, teoman, mor ve ötesi falan yani bana bu bütçe aralığında (Türkiye'den) alabileceğim bir lambalı amfi önerebilir misiniz?

Mydukkan'da biraz dolaştım gözüme takılanlar:
        -Fender Champion 600
        -Laney Cube 8 (veya Cube 10)
        -Behringer Vintager AC108 (Bu niye bu kadar ucuz? )

("500 TL ve Daha Az Bütçe Aralığı İçin Amfi Önerileri" bölümüne açtım ama cevap alamadım arkadaşlar kusura bakmayın o yüzden buraya açtım konuyu...)

Mesajınız olması gereken başlığa kaydırılmıştır. Lütfen konu açmadan önce arama yapınız.
        Son güncelleyen yutup123458; 16-08-2010, 11:46.

Yorum

İlk olarak Behringer in ucuz olmasının nedeni en basitinden reverb olmaması.Daha sonra Eq ayarı da yok bunlar hep dezavantaj ama mükemmel bi clean tonu var amfinin.Ama driveları çok sert değil sende çok sert drive aramıyorsun anladığım kadarıyla ondan çok sert drive a çok ihtiyaç duymazsın.Ben boss micro cube kullanıyorum.Tamamiyle digital amfi ve daha sonra behringeri deniyince çok pişman olmuştum.Diğer amfiler hakkında pek bir bilgim yok açıkçası yorum yapsam internetten okuyup özelliklerine göre yorum yaparım.Bunun için yorum yapmıyorum diğer amfiler hakkında.
          Heralde en iyi gitarının gelmesini bekle ve geldiğinde al gitarını gir bir müzik mağazasına ve amfileri teker teker dene.İstanbuldaysan zaten tünele gittin mi tamamdır işin aradığın amfiyi direk bulursun.
          Ayrıca alternatif olarak ibanez valbeeye bakabilirsin.Ev için ideal bir lambalı amfidir.
          Son güncelleyen Drow92; 15-08-2010, 23:26.

Yorum

Ibanez Valbee benimde dikkatimi çekti. Eq ayarları var. Bu ciddi anlamda iyi bir özellik ama dediğim gibi sert tonlar istemiyorum, Ibanez 10G denemiştim açıkcası hiç hoşuma gitmedi, aynı marka, acaba lambalı amfisi nasıl olur. Bu amfilerin birini veya bir kaçını denemiş arkadaşlardan yardım bekliyorum.

edit: overdrive'ı pedaldan alacağım o yüzden clean'lerinin iyi olması yeter, eq ayarlarının olmamasını bir eq pedalıyla halledebilir miyim?
            Son güncelleyen cacg_glr; 16-08-2010, 14:02.

Yorum

cacg_glr isimli üyeden alıntı Mesajı göster
              arkadaşlar elimde 500 lira kadar bir bütçe var ayın 26'sında amerikadan "american special telecaster" ve "ibanez ts7" geliyor tarzımı anlamışsınızdır herhalde duman, 84, rhcp, teoman, mor ve ötesi falan yani bana bu bütçe aralığında (Türkiye'den) alabileceğim bir lambalı amfi önerebilir misiniz?

Mydukkan'da biraz dolaştım gözüme takılanlar:
              -Fender Champion 600
              -Laney Cube 8 (veya Cube 10)
              -Behringer Vintager AC108 (Bu niye bu kadar ucuz? )

("500 TL ve Daha Az Bütçe Aralığı İçin Amfi Önerileri" bölümüne açtım ama cevap alamadım arkadaşlar kusura bakmayın o yüzden buraya açtım konuyu...)

Mesajınız olması gereken başlığa kaydırılmıştır. Lütfen konu açmadan önce arama yapınız.
              O amfiler arasindan sana kesinlikle Behringer Vintager AC108'i oneriyorum. Nedenine gelirsek; 2006 yilindan 2010 yilina kadar o amfiyi sorunsuz bir $ekilde kullandim. Eski fender amfileri gibi yapilmis oldugundan Fender Deluxe Reverb gibi herhangi bir MID EQ ayari yok. Reverb olmamasi da uzucu fakat bir reverb/delay pedali alip inputa baglayabilirsin. VEYA delay pedalinin wet cikisini line in girisine girip FX Loopun Returnunden giriyor gibi gaini acinca bozulmayan zaman bazli efektler kullanabilirsin.

Laney Cube ve bir ust model lambali amfilerini denedim; fakat her seferinde hoparlorun uzerinde bir battaniye varmis gibi hissettim.

TS7 yerine TS9 veya TS808 alman daha mantikliydi. Degistirebiliyorsan tez degistir.

Yorum

ynx isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                O amfiler arasindan sana kesinlikle Behringer Vintager AC108'i oneriyorum. Nedenine gelirsek; 2006 yilindan 2010 yilina kadar o amfiyi sorunsuz bir $ekilde kullandim. Eski fender amfileri gibi yapilmis oldugundan Fender Deluxe Reverb gibi herhangi bir MID EQ ayari yok. Reverb olmamasi da uzucu fakat bir reverb/delay pedali alip inputa baglayabilirsin. VEYA delay pedalinin wet cikisini line in girisine girip FX Loopun Returnunden giriyor gibi gaini acinca bozulmayan zaman bazli efektler kullanabilirsin.

Laney Cube ve bir ust model lambali amfilerini denedim; fakat her seferinde hoparlorun uzerinde bir battaniye varmis gibi hissettim.

TS7 yerine TS9 veya TS808 alman daha mantikliydi. Degistirebiliyorsan tez degistir.
                ts7 kısa vadede değiştiremem ama amfi konusunda sanırım ac108 alacağım çünkü 1-2 demo izledim ve sizin bestelerinizin birkaçını dinledim gerçekten istediğim sound'u verecek gibi duruyor. Önerileriniz için teşekkürler.

Arkadaşlar farklı görüşleride bekliyorum.

Yorum

Behringer ac108' i herkes övüyor izlenimlerime göre, özellikle 70 ve 80 ler tarzı müzik için iyi gider gibi görünüyor.Peki şuan ki piyasa hakkında bilgisi olan var mı acaba?

Yorum

Evde alltube mi ? Mümkün ama bir nebze.
                    Blackstar ht-1r hi gain için uygun bir amfi.
                    Laney cub12r dede 1w seçeneği var oda evde çalınabilir bir amfi, apartman dairesi için üzerini düşünmeyin derim.
                    Alternautör ile güç düşürüp 50 - 100w alltube amp çalmak ev için bence biraz abartı kaçıyor israfmı desem ne desem anlayın işte.

bende 1w lık el yapımı bir alltube var onda bile fazla açamıyorum sesi, ama yeteri kadar açabiliyorsunuz yani verim alınabiliyor. Lambalı amfi dinamiklerini sağlıyor 1w da olsa, kafi bence.

Yorum

Selam Arkadaşlar bir şey görüşmek istiyorum ben elektro gitar olarak Cort x2 ye sahibim ve amfi alacağım bir tane buldum, size özelliklerini yazacağım, mümküm olursa bu yazdığım özelliklerin x2'ye uygun olup olmadıgını yazar mısınız?
                      Özellikler:
                      CORT
                      Clean ve Overdrive
                      3-band Ekolayzır
                      Bas,Middle,Tiz
                      Kulaklık Girişi
                      Hoparlör çapı 6,5 inç
                      Çıkış Gücü 10 w
                      ÇALIŞMA VOLTAJI :110V-220V
                      Empedans : 8 ohm
                      Bunlar özellikleri eğer sizin bildiğiniz 300 tl'yi Geçmicek birşey biliryorsanız beni bilgilendirirmisiniz.
                      Son güncelleyen Shirocco; 14-05-2012, 21:32.

Yorum

Kimse Yardimci olmicak mi

Yorum

10 wattlık amfi almak istiyorsan bu fiyat bana biraz fazla geldi. Gitarın için marshall amfileri uygun olur istersen onlara bir bak derim.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                          Initializing Tabs & loading Content...
                          Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                          X