Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Evde kullanılabilecek düşük watt lı tube amp varmı?

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Evde kullanılabilecek düşük watt lı tube amp varmı?

Selamlar forumu bayağı kurcaladim evde calismak icin dusuk volume larda da iyi performans gosterebilen transistorlu amfiler oneriliyor ancak ben all tube almaya karar kildim.

laney lc15r i denedim sesi falan cok guzel ancaaaaaak o guzelim sesi alabilmek icin volume u en az 4,5 a getirmeniz gerekiyor ki bunu yaptigimda dukkan ayaklandi ve dukkan sahibi sesi kismam gerektigini soyledi. volume u 1 e dusurdugumde ses tam evde calinabilecek duzeyde ama ses cok kotuydu. bende laneyin web sitesini inceledigimde lionheart serisinin 5 wattlik bir tube amfisini gordum. tuneli senkop da dahil bayağı bi arsinlamama ragmen bulamadim bu amfiyi. l5t-112 amfinin modeli. bunu duyan, goren varmi?

**** evde calabilecegim dusuk wattli kaliteli tube amfi onerebilen varmi acaba? gitari degistirme arifesindeyim saglam ton alabilmek icin amfiyi de degistirebilirim guzel bisey bulursam.

tabi nerde bulabilecegimi de soylerseniz...

**** okadar kucuk wattlik lambalilara hic bulasmaya degmez mi? almisken buyuk almak mi lazimdir? veya lambaliya falan simdilik hic girmeyip benim ufaklikla mi idare etmeliyim

tesekkurler

Düzenleyen - uurdmc on 13/08/2007 16:15:28

Düzenleyen - uurdmc on 13/08/2007 16:17:09

ya genelde all tube amfilerden düşük sesde verim alamazsın ama blues junior u tavsiye ederim her ne kadar 15 watt olsada çıkış gücü gene yüksektir all tube ler de olduğu gibi. veya o kadar param yok dersen tech 21 tm 60 ı tavsiye ederim transistörlü hybrit amfidir.

Yorum

yok hybrid istemiyorum oyle olsa vox advt alirdim da...

yanlis anlamissin beni sanirim dusuk volume da kullanmamak icin dusuk wattli ariyorum ozellikle laney l5t-112 olursa muhtesem olur hem reverbli hem celestion hoperlorlu. boylece sesi daha cok acabilirim ve lambanin tadina varabilirim. blues junioru denedim de onun da sesi cok cikiyor. bir de tarzima pek uymuyor. daha cok heavy metal ya da progressive caliyorum

birde ibanezin buldum 5 wattlik walbee diye bir modeli ama laney daha kaliteli sanirim

Yorum

Eğer bütçen uygunsu Vox 15w adtv alabilrsin.Şu an kullandığım amfi ve inanılmaz derecede memnunum...

Yorum

O Lionheart modelinin ABD satış fiyatı 900 dolar, küçük olduğu için fiyatının da "küçük" olacağını zannetmişsindir. LC15R gibi bir ampli alıp yanına Ebay'den volume box gibi bir alet alabilirsin. Böylece düşük seste yüksek ses verimi elde edebilirsin.

Yorum

Volume box aletlerin amfilere zarar verdiği yönünde tartışmalar var ortada. Ben pek inanmıyorum gerçi. Ama yine de işkillenirim dersen Carvin Vintage 16 ya bakabilirsin. 15 watt bir amfi ama 5 wattlık triode modu var istersen onu kullanırsın. Bir de hep söylüyorum ısrarla düşük watt amfi alınmaz diye. Tamam evde çalışmak, ses vs. Bende de 15 watt lambalı var ama açılıyor ya korkma. İnsanların kulağı zamanla alışıyor çaktırmadan azar azar açarsan sesi. İstediğin verimi de alabiliyosun büyük ölçüde. Evde twin reverb falan kullananlar var ya. Bişey olmaz 15 watt amfiden.

Bu arada Laney lc15r in hoparlörü 10 inch. Güzel amfi ama böyle bi eksisi var bence.

Yorum

dogru diyosun aslinda laney lc15r ruyalarima bile giriyor da sesini en az 4 e getirmek gerkiyor duzgun drive a girmesi icin ve ben eve en erken aksam 11 de gidip sabaha kadar calistigim icin bu guzelim amfinin tadina varamam diye korkuyorum. galwee'yi az once tunelde iki gitarla denedim biri emg 81-85 li wahsburn digeri ibanez rg serisinden bir gitar. wasburnle distortionlar muhtesemdi fakat cleana aldigimda hala distortionda oldugumu sandim. ibanezle muhtesemdi ama cleani da distortionu da tadindan yenmiyordu. volume box un zarar verdigini bende duymustum ne olur ne olmaz diye kullanmam sanirim. birde carvin vintage 16 ya bakiyim ama o da adi ustunde vintage ihtiyaclarima cevap verirmi bakalim denemeden birsey diyemicem. ama walbee gercekten guzel amfi ortam simsicak oldugundan sakir sakir terlememe ragmen birakamadim elimden

Yorum

ibanezin küçük ve lambalı bir amfisi vardı modelini hatırlamıyorum ama zuhal pro shopta var mavi bir amfi

Yorum

evet onu denedim ibanez walbee 5 wattlık. cok guzel bir alet buyuk ihtimalle onu alicam. carvinin fiyatı da yuksek acaba tarzıma uyarmı kim kullanıodu gecen forumda gormustum biri almıstı?

Yorum

Volume box veya attneuor (bunu salladım, nasıl yazıldığını bilmiyorum) tipi aletlerin lamba ömrünü çabuk tükettiğini biliyorum. Bunların amplilere zarar vermesi hadisesi cep telefonlarının ABS sistemini etkilemesi gibi bir şey sanırım; tam olarak bilinmiyor.

Yorum

olsun amfiyi harcamaya degmez bence. laneyin lionheart da acaip kazıkmıs sevinmistim ucuz olur diye kendi kendime. az sonra gidip varsa carvin vintage 16 yı denicem eger sesini begenirsem alabilecegim en iyisi o dur herhalde. ama o da pahali sanirim ibanezi alıp reverbsiz falan takılcam oyle...

Yorum

Hocam ben roland cube 20x kullanıyorum.Onda tube drive var.20 watt ama aynı zamanda power squeezer olduğu için drive tonları falan sesi 4 5 yapmış kadar çıkıyo.Bir dene bence.

Yorum

roland cube iyidir ama transistorlu bir amfidir. tube sesini aldıktan sonra hicbir transistorlu amfiden bu ses cıkmayacagına karar verdim. en azından denediklerim arasında. carvin vintage kalmamıs sansıma zaten sesleri bana gore biraz fazla vintage eveeeet ibanez valbee varmı baskaaa?

Yorum

Fender blues jr. Valbee alma bence.

Yorum

Ben burada amacından sapma sezinliyorum. Sanki amacın sadece lambalı ampli almak haline gelmiş, bence tarzına uyacak lambalı ampliyi seçmen yerinde olacaktır. Hem evde çalmak için uygun lambalı ampli diye bir şey yok bence. Lambalı amplide, sinyali bozacak eşik düzeyini aşabilmek için sesi açmak gerekecektir. İsterse 10 watt, 15 watt olsun; yine de bu seviyeye gelindiği zaman ses bazılarını rahatsız edecektir.

Ayrıca volume box gibi ürünlerin ampliye zarar vermediğini anlatmaya çalışmıştım; ampliyi harcamazsın; zaten lambalı ampli kendi kendini yiyen bir alettir.

Valvebee'nin tamamı ile all tube olduğuna inanmıyorum açıkçası. Zaten üstünde valve powered yazıyor. Yani gereken lamba dinamiğini verebilmek için sadece bir adet pre amp bir adet de power amp lambası yeterli olmayacaktır.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X