Duyuru

Collapse
No announcement yet.

adını bilmiyorum nedir bilen varmı?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

adını bilmiyorum nedir bilen varmı?

Narnia gunluklerinin ilk filminde keci kılıklı bir tip vardı, fimin baslarinda bir enstruman caldi hatirlayanınız varmi? bu nefesli enstruman kavala benziyor ama daha kucuk, çiftli kaval gibi dusunun, cok nefis bir ses cıkıyor. Nefesli calgilardan anlayan bir arkadasim bunun Bitlis yoresine ozgu bir enstruman oldugunu, Kartal kemiginden yapıldıgını bir taraftan sabit bir ses cıkarttıgını dıger taraftan ise fulut gibi calındıgını söyledi. Bu enstrumanı tanıyan ya da adını bilen varmı . (aslında forumda yeri degil ama : nerden bulacagımı bilen birisi varsa satın almak isterim.)

ona bakilirsa yuzuklerin efendisi filmlerinde her ırkın kendine özgü belli amaçlarla calınan ve farklı anlamlara gelen çalgıları var ozellikle elflerinkinin sesine hayran kalmıştım ama bu tarz şeylerin gercekte var olcagını sanmıyorum pek tolkien yıllar önce uydurmuş yazmış.
    narnia günlüklerini yazan kişi de tolkienin en yakın arkadaşı gibi birşey dolayısıyla etkilenmeleri cok olmuş birbirlerinden.. yine aynı mantıktır diye düşünüyorum yok bence oyle birşey = ))
    sen bu mesaji 1 yil once atmissin ama neyse artk

Yorum

o çalgının ismi pan flüttür. mitolojide pan isimli yarı keçi yarı insan(filmde ki gibi) yaratık tarafından çalınan flüt ve onun adıyla anılır. dünya üzerinde zamfir isimli virtüözüde vardır(bir nevi satriani)..örnek verelim

Düzenleyen - appendix on 19/04/2007 20:38:53

Yorum

Çok dinlendirici bir müzik aleti

Yorum

Ney in tonuna benziyor bayağı . Çalabilmek isterdim huzur veriyor insana. Senfonik metal de yapılır bununla

Yorum

İlk yüzüklerin efendisinde, sonra oynadığım Lineage2(RPG)'de duydum bu müzik aletini.. Cidden harika bir sesi var.. Ben buna elf flüdü diyodum, gerçek ismini öğrenmiş oldum - Sağolun -

Yorum

duduk denilen bir çalgı var muhtemelen o dur kartal kemiğinden yapılan..ama keçinin çaldığı pan flüttür hikayesi de var hatta çapkın pan perilerden birini kovalarken periyi su perileri sazlara dönüştürür bu da tam o sırada kucaklayacaktır derken elinde bir deste saz kalır sonra bunları keser birleştirir arabeske bağlar çalar çalar dolaşır

Yorum

jackalkoray isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                duduk denilen bir çalgı var muhtemelen o dur kartal kemiğinden yapılan..ama keçinin çaldığı pan flüttür hikayesi de var hatta çapkın pan perilerden birini kovalarken periyi su perileri sazlara dönüştürür bu da tam o sırada kucaklayacaktır derken elinde bir deste saz kalır sonra bunları keser birleştirir arabeske bağlar çalar çalar dolaşır
                Fazla geriye gittin galiba3 yıl kadar

Yorum

Şöyle bir alet.

Yorum

Gitarda boş tele 12. perdeden penayla vurduğumda çıkan sesi anımsattı ^^

Yorum

pisikos94 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                      Fazla geriye gittin galiba3 yıl kadar
                      ne alaka ya

Yorum

jackalkoray isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                        ne alaka ya
                        Konunun tarihi diyorum. Forumda yeni ve yetenekli bir arkadaşımızsın. Foruma yeni kayıt olanlar gibi sende formu gezerken 3 yıl öncesinin konusuna cevap vermişsin
                        Üzgünüm hiç aklıma gelmedi kayıt tarihine bakmakAma daha yeni kullanmaya başlamış anlaşılan
                        Son güncelleyen pisikos94; 06-05-2009, 22:07.

Yorum

yeni mi adam 2003 te kayıt olmuş

Yorum

antik dönemdeki ismi "aulos"

Yorum

aleti göremedik ama sesi harbiden çok güzelmiş... bas tonları biraz düşük ama idare eder:P

ahanda buda teknolojik olanı buyrun bakın herkes yapabilirmiş https://www.youtube.com/watch?v=vHV5ukFL0NU
                              Son güncelleyen juckrusel; 03-01-2010, 00:52.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X