Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gitarı yurt dışına çıkarmak

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Gitarı yurt dışına çıkarmak

Arkadaşlar bi konu hakkında bilgiye ihtiyacım var.. ben bu yaz yurt dışına çıkıcam 3ay süreyle ve yanımda gitarımı da götürmek istiyorum.. ama bikaç kişi enstrüman götürmek için müzisyen kimliği falan istiolar die birşey dedi bu konu hakkında bilgisi olan varsa sakınmasın ..

Hayır arkadaşım alakası yok. Gitarın bavul gibi düşünülüp bagaja alınıyor. Ama sana tavsiyem şu ki gitarını yanına al. Çünkü çok kötü davranıyorlar. Ben gitarımı az daha kırılmış buluyordum.

Ama şu var çeşitli ülkeler çeşitli uygulamalar getirebilir. Hangi ülkelere gideceğini sormamın bir sakıncası var mı acaba?

Yorum

müzisyen kimliği mi? İlk defa duyuyorum. Müzisyen kimliği nedir? Arkadaşın farklı bir şey söylemiş olabilir.

Yorum

yok canım ne sakınca olacak work&travell kapsamında u.s.a ya gidiorum.. banada ilk duyduğumda garip geldi ama sorıyım dedim yine de sağolun

Yorum

Müzik kimliği konservatuar kimliği gibi bir şey olabilir muhtemelen. Ama merak etme komşu hiçbir problem çıkaramazlar.

Yorum

Kişisel eşya olarak geçer, sorun olacağını sanmam, ama 2-3 tane gitar götürcem diyorsan o zaman problem çıkabilir.

Yorum

kim uyduruyor bunları çok komik

Yorum

fi tarihinde antalyada biyerde müzik çalıyoduk belediye ekipleri kontrol için gelmişti denetleme bitince bizden muzisyen belgelerini istemişlerdi biz de o ne ki dedik bu belge olmadan canlı müzik yapmak yasakmış ve belediyeler bunu veriyomuş bizde gitmiştik belediyeye abi biz canlı müzik yapıyoruz dedik onlarda bize bir kağıt verdi fiyatını tam hatırlamıyorum ama bugunun 50 ytl si civarında bişey. hala gülerek hatırlıyorum olayı yani bir yerde devlet sanatçısıyım desem yalancı olmam. ama konunun yurtdışı seyyahatiyle bi alakası yok usa da herhangi bir problem yaşamazsın fakat için rahat etmesini istersen tc den çıkış yaparken gitarını kayıt ettir ve ben bu gitarla geri dönücem de en garantisi bu olur

Yorum

bence yine de sulukule veya roman mahalle muhtarından bir ikamet belgesi alsan (müzisyendir bea şeklinde) işini görür

Yorum

Ben de bu yaz Amerika'ya götürdüm.
                    Bence de mutlaka yanına al!Eğer gitar kılıfın çok abartılı değilse sorun çıkartmıyor hemen uçakta üstte bulunan el bagajı yerlerine koyabiliyorsun...

Yorum

bi ark demiş zaten tek bi gitar götürürsen sorun olmaz kişisel eşya kapsamında ama iki tane veya daha fazla da sorun çıkar

**** hard case yoksa yayına aal gitarı ne kadar izin verirler bilmiyorum ama kargo da epey bi eşyalar eziliyo onu biliyorum

Yorum

Hangi havayolu ile uçacaksan önceden kabine alacağını söyle bazıları ona bile kıllık ediyor, havaalanında son dakikada kargoya vermek zorunda kalma. Tek parça kabin bagaj hakkın var ne de olsa ama case için sorun yaratabilirler, gigbag sorun olmasa gerek gördüğüm kadarıyla.

Müzisyen kimliği diye birşey yok ama kalkıp bir sahne donatacak kadar ekipman götürüyorsan bu işi profesyonel olarak yaptığını ve bunların da ticari değil meslek icabı taşındığını belgelemen gerekebilir. Ben komple davul seti taşındığını gözümle gördüm ama kargo da tabi kabinde değil.

Yorum

tek bir gitar götürsen birşey olmaz sanırım. ama biz 3 gitarla bulgaristana giderken az kalsın geçemiyoduk, satıcaz filan sandılar sanırım

Yorum

Bildiğim kadarıyla sorun olmuyor bir tane götürebiliyorsun ama sayı artarsa satıcı olabiliceğini düşünerek gümrükte kalıyor gitarlar eğer yanlışım varsa düzeltin....

Yorum

sorun çıkmaz ben gittim geldim ama harcasele bagaja verdim güzelim vintage casein derisinin sağı solu soyuldu. neyse casein görevi zaten gitarı korumak o yüzden pek önemsemedim. hiç kimse ne olduğunu bile sormadı bana hava alanında sorun çıkmadı. lufthansayla gitmiştim amerikaya ve üstüne kırılacak eşya bile yazmadılar bavulumla birlikte banta koyup yolladılar. yurtiçi uçuşta thy ile taşıdım çok iyi ilgileniyorlar, uçağa özel olarak el arabasıyla götürdüler hava alanından. sanırım yurtdışında da thy öyledir thy'den şaşmayın bence lufthansanın verdiği yemekler falan da berbattı yine aklıma geldi garip garip baharatlar ayrıca frankfurt-istanbul arası televizyonsuz uçakla sefer yapan tek şirket de odur herhalde...
                              yurtdışı uçuşlarda 25er kilodan iki parça bagaj hakkı var gerçi uçak şirketine göre değişebilir belki.
                              Düzenleyen - Muoupu on 06/07/2007 12:54:16

Düzenleyen - Muoupu on 06/07/2007 12:55:46

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X