Duyuru

Collapse
No announcement yet.

F akoru yerine başka bir akor kullanabilirmiyiz

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

F akoru yerine başka bir akor kullanabilirmiyiz . çünkü ben bare basamıyorum nedeni sol elimin işaret parmagı daha önce kırılmıştı (cekiç vurmuştum [/color] ) bu parmagımımla basmak hemde bare basarken yüklendiğimiz şekilde benim için çok acı verici oluyor F akoru yerine onunla aynı sesi çıkaran başka bir akor önerebilirmisiniz teşekkürler ayrıca çok güzel bir site olmuş burası

bi açıklama yapacam bu konu üzerinden 1 ay geçti soruma bir düzenleme yapmak istiyorum kusrabakmayın [/color]
    Arkadaşlar sorudan bagımsız cevap yazan arkadaşlar olmuş bazıları hafif dalgaya alıyor neden bare basamadığımı oraya anlattım yani basamayışım ugraşmak istemememden ya da çalışmamak tan değil bir sağlık sorunu. bu yüzden başlığa boşuna kendinizi tatmin için cevap yazmayın [/color]

Düzenleyen - atillahun on 28/06/2006 19:06:29
    arkadaşım haklısım parmak çok acıyabilir ama biaraz alştırmaya çalış bak gör yararını görüceksin ama artık hiç olmadı 1. pozisyonda Efa parmak no 1---Breparmak no 4---G la parmak no 2 Dfa parmak no 4 arkadaşım çok dogru diil ama bunu kullanabilirsin yani sound u yakalayabilirsin başarılar

Yorum

bencede öncelikle bir tıbbı destek al.bu seni çok ama çok rahatlatız.ama hadi diyelim alıyosun.başka bir arkadaşın dediği gibi akorların içinde olan sesleri kullanarak bare basmadan o akorları çalabilrsin.fakat bu da idare eder bi durumdur.yani ne dersek diyelim yine yol tibbi müdaleden geçer.aksisi gitar kariyerini olumsuz etkiler arkadaşım

Yorum

F yerine re minör kullanırsan, besteci ilk gördüğü yerde seni naapar bilmem. ama şöyle söyleyim:
        fa majörde fa- la- do- fa notaları duyulur. yani bunları bulursan, baresiz çalarsın.. aynı zamanda mi bekar kullnırsan ikinci fa yerine fa majör 7 akoru olur, caz parçalarda iyi gider. mi yerine mi b kullanırsan bu da dominant 7 akor olur. hangisi parçaya uyarsa kullan..

Yorum

bu durumda yardımcı olmak isterdim ama bende bare basamıyom :d

Yorum

E- |----------|-----------|------------|--
            A-|----------|------------|-----------|---
            D-|----------|----2------|------------|--
            G-|----------|------------|-----4-----|---
            B-|----------|------------|----3------|----
            E-|----1-----|------------|-----------|---

Bunu basıp üst tellere vurabilirsiniz. Üstdört telde normal F olur.
            (biraz yamuk oldu ama ilk 3 perdeyi göstermeya çalıştım)

Yorum

ewet oncelikle tıbbi bi tedawi sart gibi gorunuo atillahun kardes. ama su da var ki f akoru calısılırsa basılabilio ben f akorunu ilk gordgmde parmaklarım kopacak gibi olmustu ama smdi oyuncak gibi gelio calısırsan olur diorum ben. bare basmaya gelince benim işaret parmagım cok zayıftı ama kasınca o da oluyor tabi senin mazeretin var olayı oturtman daha uzun zaman alabilir. bence de bu en kolayı:

1-----------
              1-----------
              ---3--------
              -------4----
              -------------
              -------------

peki ben bir şey sorayım G akorunu geçişlerde nasıl hallediyorsunuz? ben F ve G arasında geçiş yaparken zorlanıyorum da... bu çok çalışmayla gelişebilecek bir şey mi?

Düzenleyen - duygucan on 17/02/2007 15:39:52

Yorum

bare basamamak :lol: sahilde kızlara bile çalamazsın bare basamıosan .. istanbulda sonbahardan ileri gidemezsin..biz ıron maiden sololarıyla debellenioz millet bare derdinde herkesin derdi farklı tabi..çalışın kesinlikle başarırsınız.
                (bknz: luzumsuz insan ornegi)

neyse abi bare basarken parmaginin acimasinin nedeni bare basmaya yeterince alisamadigin icin gitari oldurcekmis gibi sIkmandan kaynakliyo bence cunku biraz calisip alistiktan sonra kendini (ve gitari) slkmadan basarsan bas parmagindaki sorun seni rahatsiz etmez diye dusunuyorum.
                bunun yani sira gitarinin telleri klavyeye ne kadar uzaksa basmak icin o kadar guc harcaman gerekir ve bas parmaginda bu konudan rahatsiz olur gitarin tellerine bi ayar cekebilirsin. Tum bunlari yaptim yine olmuyo da olmuyo dersen ve illada gitar calcam diyorsan bi elektro gitar edin klasik gitarlara gore klavyesi cok daha ince oluyor. Tabi o dogal tonu alamazsin ama sonucta maksat gitar calmaksa öyle yapabilirsin

Yorum

Fa majörün (F) ilgili minörü olan Re minör (Dm) akorunu kullanabilirsin..Şarkının armonisel trafiğini bozmadan geçici bi süre(F basana kadar ) kullanabilirsin...
                  ilgili minör tonla alakalı bir şey değilmi?Her iki tonda si bemol alır.İki akoru oluturan sesler farklı.Bence F major basamıyorum başka bir şey bassam olurmu diyen birinin gitar çalmayada pek niyeti yoktur bana kalırsa.
                  Ayrıca Iron Maiden sololarını çalmaya çalıştığı için kendini gitar virtüözü zannedenlere de acıyorum.Sen onları geç kendi bestelerini yap,onların akorları üzerinde doğaçla progressive sololar çal,yeni başlayanlarda senin sololarını çalmaya çalışsın tamamı.

Düzenleyen - newwave on 28/02/2007 20:24:50

Yorum

peki ben bir şey sorayım G akorunu geçişlerde nasıl hallediyorsunuz? ben F ve G arasında geçiş yaparken zorlanıyorum da... bu çok çalışmayla gelişebilecek bir şey mi?

Düzenleyen - duygucan on 17/02/2007 15:39:52
                    duygucan... YanLış hatırLamıyorsam Fa majör ü iki perde kaydırırsan G akorunu verir... Uğraştırmaz...

Iron maiden çaLanLarLa iLgiLi yukarıdaki yorum oLağanüstü .
                    Ya piyasa oLsun diye çaLmayın gitarı...Gitar demek kLasik gitar demektir... Bambaşkadır o... anLamayan biLmez tabi... BiLgisayar mühendisLiği değiL gitar çaLmak... tenkiği yok bu işin yeteneği var...

Düzenleyen - kemalyigit on 06/03/2007 18:21:37

Yorum

f akoru yerine fmaj7/A kullanabilirsin.

Yorum

BENDE F AKORUNA GEÇİŞ YAPIYORUM RAHATLIKLA BASIYORUMDA LAKIN ALTTAN 2. TEL BOZUK CIKIYORO NASIL DÜZELİR YAWS PARMAGIMLA ALTA YUKLENSEM ÜST BOZULUYO ÜSTE YÜKLENSEM ALT BOZULUYO ANLAMADIM BİDE NE HİKMETSE BENIM PARMAGIM BİRAZ YAMUK TELE BASINCA O TELDE BOSLUK *****

Yorum

*** bende F yı basamıyom ama Gm yı Fm yı basıyom ama f ye gelınce takılıyom ne yapabılırım bı yardım pls

Yorum

ben de 6. telden bare basmaya başalrsan ii olur diyorum.çünkü 1. perden gitarın dandikse ufak olabilir. benim gitarım öyleydi önce farklı yerden bare bastım sonra o ufak yere daha rahat bare bastım. bir de bizim de bassçı küçükken serçe parmağını kırmıştı o da çok acı çekiyodu sonra çalışa çalışa acısı azaldı sen de bence biraz daha fazla çalışsan belki düzelir. dediğim gibi öncelikle altıncı perdeden dene daha rahat başlarsın
                            iron maiden ile ilgili görüşüm önemli olan hızlı değil duygulu çalabilmektir. unutmayın acele giden ecele gider

Yorum

ehehhe basıyorum artık arkadaşlar telde sorun yaşatıyor benim tellerim eskiydi ver sertti degiştirdim çok rahatlıkla basıyorum artık çokda güzel ses çıkıyor

Yorum

ya bareLerden en zoru F bence...Çünkü birinci pozisyonda düz ve dik basmak daha zor oLur...Diğer bir konu ise teLlerin özeLLiği...BareLerden daa iyi sonuç aLmak için soft teLLer kuLLanın....

Hard teLler çok zorLaştırıyor...Soft un tınısı o kadar iyi oLmayabiLİr ama...Daha rahat çaLarsınız...

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X