Duyuru

Collapse
No announcement yet.

F akoru yerine başka bir akor kullanabilirmiyiz

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

F akoru yerine başka bir akor kullanabilirmiyiz

F akoru yerine başka bir akor kullanabilirmiyiz . çünkü ben bare basamıyorum nedeni sol elimin işaret parmagı daha önce kırılmıştı (cekiç vurmuştum ) bu parmagımımla basmak hemde bare basarken yüklendiğimiz şekilde benim için çok acı verici oluyor F akoru yerine onunla aynı sesi çıkaran başka bir akor önerebilirmisiniz teşekkürler ayrıca çok güzel bir site olmuş burası

bi açıklama yapacam bu konu üzerinden 1 ay geçti soruma bir düzenleme yapmak istiyorum kusrabakmayın

Arkadaşlar sorudan bagımsız cevap yazan arkadaşlar olmuş bazıları hafif dalgaya alıyor neden bare basamadığımı oraya anlattım yani basamayışım ugraşmak istemememden ya da çalışmamak tan değil bir sağlık sorunu. bu yüzden başlığa boşuna kendinizi tatmin için cevap yazmayın

Düzenleyen - atillahun on 28/06/2006 19:06:29

oyleyse bare basamı yorsan gitar calmaktA ZORLANIRSN am ama f akorunu bare olmayanı var dur göst: 1. parmak ilk perdede altan iki teli(mi ve si)teli basıyor 2. 2 perdede alttan 3. teli(sol)teline basıyor,3. parmak 3. perdede alttan 4.tele(re)basıyor bu f akorunun bare olmayanı bunu dene kolay gelsin

Yorum

benim parmağımda hiçbirşey olmamasına rağmen ben de F akoruna basamıyorum nası basabilirim

Yorum

Arkadaşlar bende basamıyordum ama çalıştıktan sonra ****.Çok tekrar yapmak gerekio çalıştıktan sonra üstünden gelinemicek bi şey yok.Bare gitaristler için çok önemlidirt ve bence
        bare basamıyan gitarist sayılmaz!!!

Yorum

F akorunu transpoze etmeyi düşünebilirsin geçici bir çözüm olarak ama karşına yine bareli akorlar çıkabilir

Yorum

Fa majörün (F) ilgili minörü olan Re minör (Dm) akorunu kullanabilirsin..Şarkının armonisel trafiğini bozmadan geçici bi süre(F basana kadar ) kullanabilirsin...

Yorum

Bare basamiyorsan gitar calmayi unut.. Cunku belirli pozisyonlardan sonra bareye muhtacsin..

Bence bir ortopedistten profesyonel bir tibbi destek al.. Atel vs. yardimi ile sorunun halledilebilir.

Yorum

baresiz gitar çalınmaz arkadaş...

Yorum

Fa majör yerine
                  ----------0-----------------------
                  ----------1(işaret parmağı)----
                  ----------2(orta parmak)------
                  ----------3(serçe parmak)-----
                  ----------3(yüzük parmağı)---
                  ----------0-----------------------

Yalnız bu akustik fa majördür. her şarkıya uymaz.

Yorum

Bare basamamak kötü bi durum tabi ama akorun genel yapısına bakarak ta bunu çözebiliriz F akoru dediğimiz akor Fa-La-Do seslerinden oluşur ve bu sesleri kullanarak bareli ya da baresiz bi sürü akor bulabiliriz ...

Eğer bare basmak istiryorsak ne yapmalıyız derseniz ( atillahun ) hariç bol bol bare egzersizleri çalışmalısınız birinci parmağınızı güçlendirmeniz gerekmektedir.

atillahun adlı arkadaşımız ise önce bir tıbbı müdahale yolunu uygularsa hem ileride daha rahat eder hemde daha ii gitar çalar aman atilla önce müzik ve sağlık... ikisi bir arada başarılar dilerim .

Yorum

sen ya gitar çalma
                      **** kapo kullan

Yorum

bence çok çalış kas kendini ve o bareye yenik düşme

Yorum

arkadaşlar.sorun f değildir.sorun baredir.bare basmak ise DOĞRU ÇALIŞMA ile kısa zamanda halledilebilir.önce 6.telden başlayarak.1.perde 2. perde 3.perde 4.perde sonra bnunu bi alt telde... buı şekilde alta kadar inin.bunu yaparken sol elimizin 1 2 3 4 parmaklarını kullanacağız elbette.sağ elimiz ise i m yapacak sürekli.1.parmağınızı basın ve kaldırmadan 2 yi sonra 3 ü sonra 4 ü basın. bunu bir süre yaptıktan sonra 1.perdeye bare kurun ve bunu bare kurulu iken yapmayı deneyin.yorucudur ama işe yarar.ayrıca şu da yararlıdır.sade 3. ve 4.parmakla aşaı inip çıkın.parmaklarınızı açın gerisi gelir

Yorum

bare basamamak :lol: sahilde kızlara bile çalamazsın bare basamıosan .. istanbulda sonbahardan ileri gidemezsin..biz ıron maiden sololarıyla debellenioz millet bare derdinde herkesin derdi farklı tabi..çalışın kesinlikle başarırsınız.

Yorum

farklı varyasyonları mevcut her akorun. f nin en kolayı şu sanırım;

O-----------
                              O-----------
                              ---O--------
                              -------O----
                              -------------
                              -------------

1. perde, 2. perde ve 3. perde'den basılıyor..

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X