Duyuru

Collapse
No announcement yet.

klasik gitarlarda çıkan sesi azaltmak mümkün müdür

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

klasik gitarlarda çıkan sesi azaltmak mümkün müdür

çalışan biri olarak ancak akşamları vakit bulabiliyorum gitar için ama gece geç saatte nilletide rahatsız etmek olmaz..bu konuda önerisi olan varmı. rozette i nasıl kapatıpta volume u dusurebiliriz

Düzenleyen - jashua on 03/02/2006 16:58:39

herhangi bir bezi al, alt eşiğin dibine sıkıştır. teller tınlamaz ve sen bütün gece boyunca çalabilirsin. ama tırnaklarından gelen seslere birşey diemicem. eğer çok uzunsa çok ses yapıyor ki baban uyuyamadığı için ertesi sabah kalayı basıyo

Yorum

vur dedik öldürdün be abicim

Yorum

enstürman üzerinde oynamalar yapılabilir belki ama bu konuda süper cahilim. lord sparhawk'a sorarsan sanırım bişiler diebilir.

Yorum

bu konuda benimde sorunum var bi çözümü varsa mükemmel bir kolaylık olacak benim için.
          yokmu bir bilen içimizde.

Yorum

Böyle ilginç bir istekle ilk defa karşılaşıyorum, hayır keman ya da çello olsa tamam ama gitar zaten bangır bangır öten bir enstrüman değil, geceleri sesin insanları rahatsız etmesini istemiyorsanız elinizi ses deliğinin sap tarafına doğru ilerisine getirir, gayet yumuşak birşekilde çalarsınız, hem fazla bir ses çıkmaz, çıksa da yumuşak bir ton çıkacağından uyuyanları rahatsız etmez, hemde tonunuzu geliştirmiş olursunuz, bunun dışında ikinci alternatifiniz, high değilde medium tension teller kullanmak, bunlar da high tensionlara göre daha az ses verirler ve belki sorununuza çare olurlar, yapısal değişiklik olarak daha alçak üst ve alt eşik kullanarak yine ses yüksekliğini azaltabilirsiniz, ayrıca gitarın çalınabilirliği de artmış olur, son olarak şimdi aklıma gelen ve başarılı olup olmayacağından emin olmadığım bir fikir; eşikleri bir tür yumuşak plastikle değiştirmek, bu yaylılarda kullanılan mute larla aynı işi görebilir ya da görmeyebilir sadece bir fikir, denemek lazım, mesela sertçe bir silgiyi eşik şeklinde traşlayıp, tel yuvalarını açıp,üst eşik olarak kullanmayı deneyebilirsiniz, biz de bu yöntem işie yarıyor mu yaramıyor mu öğrenmiş oluruz.

Yorum

sparhawk bunları yaparsa gitarı normal zamanda kullanamayabilir bence en mantıklısı biraz önce bi arkadaşımızın söylediği gibi bezle yapılabilir. aşağıya resimleri koyuyorum.

Yorum

saolun arkadaşlar bez olayı nı kullanabiliriz.
                türkler işte değişik istekleri olabiliyor.
                bu istekleri karşılayacak ilginç fikirleride oluyor.

Yorum

bence o bez yerine bi kaleme peçete sar öyle koy eşiğin oraya daha iyi olr..

Yorum

sparhawk bunları yaparsa gitarı normal zamanda kullanamayabilir bence en mantıklısı biraz önce bi arkadaşımızın söylediği gibi bezle yapılabilir. aşağıya resimleri koyuyorum.
                    Komşu neden normal zamanda çalınamasın?, plastik eşik olayı dışında(ki deneme babında yazmıştım) hepsi normal zamanda da kullanılan şeyler pek çok gitarist tarafından, medium tension tel kullanmak, daha yumuşak çalmak, ya da daha alçak eşik kullanmak gitarı kullanılamaz mı yapıyor?

Yorum

aslında gitarın icine noylan torba koyarak sesin yankılanmasını önliyebilirsiniz böylece gitarın orjinal sesi bozulmadan kısılabilir

Yorum

sadece teknik çalşmak içn gitar var hemde katlanabiliyo fln yolculuğa çıktığında yanına da alabilrsn (gitar dergisinde görmüştüm) onu dene ondan ses çıkacaını hiç sanmıyorum...

Yorum

Komşu neden normal zamanda çalınamasın?, plastik eşik olayı dışında(ki deneme babında yazmıştım) hepsi normal zamanda da kullanılan şeyler pek çok gitarist tarafından, medium tension tel kullanmak, daha yumuşak çalmak, ya da daha alçak eşik kullanmak gitarı kullanılamaz mı yapıyor?
                          hani silgiyle değiştirme fln yazmışsın ya onlardan bahsediyorum. ama anlattığını tam anlamamış olabilirim

Yorum

gitar çaldığın odaya ses yalıtımı yapabilirsin. böylece hem bangır bangır çalıp hem de insanları rahatsız etmezsin. Gerçi masraflı bir iş ama... Fikir işte

Yorum

ya ewde ne uğraşıyosunuz ya gidin stdyoya toptan çözüm hem electro çalarsın eğer metal çalmak istyorsan gayet güzel...

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X