Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ritim ve süsleme

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Ritim ve süsleme

Herkese Slm...
    1,5 yıldır klasik gitarla uğraşıyorum. Çok komplex olmadıkça dinlediğim her şarkının solosunu çıkarabiliyorum. Ancak bazı süslemeler çok kasıyor. **** nasıl söylesem, süsleme konusunda bilgim yok gibi. Ne yapmalıyım? somut ve net bir cevap istiyorum.
    birde ritim olayı var. birkaç ritim öğrenmem lazım. ritim kulağım var. şu ana kadar attığım ritimlerin hepsini kendi kendine buldum. Ama profesyonel ritim olayına girmeliyim.
    lütfen bir hocaya git haricinde net somut bir cevap. şimdiden thanks

astoryas@hotmail.com

Ritm öğrenmek için şunu deniyebilirsin..Ritmin duyulduğu farklı şarkılar dinle ve bu ritmleri öğren..Süsleme konusunu ben biraz beceriyorum ama ister inan ister inanma kendiliğinden oldu...Umarım bıraz da olsa yardımcı olabılmısımdır..

aŞKıNa DoYaMaDıM..KaRaRDı aYDıNLıĞıM!!!

Yorum

sen asLında işin en zor oLan- ve en zevkLi- oLan kısmını yapabiLiyosun.. yani dinLeyek çıkarıyosun.. ben hocadan ders aLmadan önce -1 yıL faLan- 7-8 tane faLan ritim çıkarmıştım.. ve çok işe yaradı.. bunun dışında biçok sitede ritim dersLeri var bunLar sana çok yardımcı oLur.. süsLemeyi ise razieL gibi kendim yaptım.. umarım bende yardımcı oLmuşumdur!!!

Yorum

Bence soloları süslemek için slideları,bent çekmeleri,hammer-on ve pull-off'ları ii çalışmak lazım.

Yorum

Evet çok haklısın. Teknikleri bilmek çok önemli sololarda. zaten solo tekniklerini bilmeden bir insan solo atıyorm dememeli ) bi de ritm süsleme olayı var ki gerçekten iyi bir çalışma gerektiriyor... kısacası herşeyin başı çalışmaktan geçer.bi de kulak çok önemli bir unsur. ritm kulağı denen birşey var )

And the wind blows through my heart
          Shivers me one last time
          As I now reach out in the dark
          No one there

Yorum

gitara olan hakimiyetin arttıkça bu tür süslemelerde falan daa raat ettiini farkediceksin.bi iki sene soora istediklerini yapabilirsin

Come on you boy child, you winner and loser, come on you miner for truth and delusion,
            and shine!

Yorum

şimdi... yeni sorular... yani yazdıklarınızı okuyunca oluştu..
              slide
              bent çekme
              hammer-on
              pull-off (bunlar ne ve nasıl bişey)
              ritimde süsleme olayına nasıl giriyoruz?
              tekrar teşekkürler...
              (birde.. aranızda muğlada olan var mı)

astoryas@hotmail.com

Yorum

silide bent pull off ve hammer on gitar sololarında kullanılan tekniklerden bir kaçı...
                bunları çeşitli metot kitaplarında rahatlıkla bulabilir ve çalışabilirsin.

Shivers me one last time
                No one there

Yorum

bır bılen olmadan yazdıklarınızı "gıtara yenı baslayan" bırının uygulaması bıraz zor degıl mı?
                  cok calısmakta tabııkı onemlı ama herseyı bır bılenın gostermesı gerekmez mı?
                  bence bu tur seyler kıtaplarda var ama dogru ogrenmek ıcın guvelınır mı bı yardımcı olur?
                  ne dersınız arkadaslar

--------------------
                  artık olmıycam buralarda herkese tesekurler..

Yorum

öyle tabiiki ben zaten bunları daha önce de söylemiştim... Ama hem iyi bilen birinden hem de metod kitabından çalışırsa daha iyi olur...
                    ama tabiiki ilk önce iyi bilen birinden ders almalı...

Shivers me one last time
                    No one there

Edited by - home_in_despair on 02/08/2003 20:20:41

Yorum

Tamamda beyler ben nededım sız ne dıyorsunuz? hocaya gıt harıcınde bır cevap ıstedım. evet var mı cevap?

astoryas@hotmail.com

Yorum

zaman herşeyin ilacıdır derim ben...zamanla yeterli çalışmayla herşeyi halledersin.ama hızlı öğrenmek istiyosan ders alman lazım

Come on you boy child, you winner and loser, come on you miner for truth and delusion,
                        and shine!

Yorum

astoryas bence en kebabı ayakla önce ritimleri doğru olarak atabilmen yani bir parçanın ritmi yürürken öncelikle ayaklarınla doğru olarak ritmi atabilmen bunu başardıktan sonrası daha kolay(!) artık ritmi atarken ayağınıda doğru olarak hareket ettirmen kalıyor geriye. shineOn'un da dediği gibi geriye zaman ilacı kalıyor. deneyimde eklenince değmeyin astoryas'ın keyfine...

MGD

Yorum

hımm.. denemeden bısey dıyemem...
                            pekı dogru yaptıgımı nereden bılıcegım??

astoryas@hotmail.com

Yorum

dene ve gör bende yaptım işe yarıyor şu anda süslemelerde oldukça iyiyim ayrıca kendine güven ve emek istiyo bu işler...
                              soloyu geliştirmek istiyosan zaman kaybetmeden elektro gitara geç derim yine de sen bilirsin )

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X