Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Klasik gitarda tel seçimi

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

daddario j27 diyorum kesinliklee

Yorum

Helal ossun bende Daddario aldım

Yorum

1 yıl da :S adı üstünde kaliteli tel her zaman daha iyi ses çıkarır.

Yorum

Merhaba konu açamadığım için burada bilen arkadaşlara soruyorum klasik gitara flamenko gitar teli takan var mı hiç ? Ya da taksam nasıl olur ?

Yorum

seether13 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
            Merhaba konu açamadığım için burada bilen arkadaşlara soruyorum klasik gitara flamenko gitar teli takan var mı hiç ? Ya da taksam nasıl olur ?
            Flamenko'da birden parlayan ve çabuk sönen karakterde ses arandığı için tellerinin de özelliği bu yönde olacaktır. Gitarın karakteristik özelliği flamenkoya yatkınsa flamenko teller de bu özelliği destekleyecektir. Ama klasik gitarda sadece teli değiştirmek malesef yeterli olmuyor. Ayrıca klasik gitar teli kategorisinde olup flamenko gitar için tercih edilen teller de var.

Yorum

clamenco isimli üyeden alıntı Mesajı göster
              Flamenko'da birden parlayan ve çabuk sönen karakterde ses arandığı için tellerinin de özelliği bu yönde olacaktır. Gitarın karakteristik özelliği flamenkoya yatkınsa flamenko teller de bu özelliği destekleyecektir. Ama klasik gitarda sadece teli değiştirmek malesef yeterli olmuyor. Ayrıca klasik gitar teli kategorisinde olup flamenko gitar için tercih edilen teller de var.
              Clamenko bilgiler için eyvallah gerçekten açıklayıcı oldu. Peki bana önereceğin flamenko tonlarında klasik gitar teli var mı ? Ben d addarionun en iyi tellerinden olan "D'addario EJ45LP Pro Arte Composite" kullandım uzun bir süre ama "la" ve "kalın mi" tonlarında yumuşak tonlar aldım. Bu tellerden sert tonlar istiyorum açıkcası. Aslında gitarın ağacıyla da doğrudan alakalı ama yine bu tellerden sert tonlar alabileceğim tavsiye ettiğin tel var mı ? Elektro da ernie ball kullandım ve gayet hoştu.

İlgin için teşekkür ederim.

Yorum

Clamenko bilgiler için eyvallah gerçekten açıklayıcı oldu. Peki bana önereceğin flamenko tonlarında klasik gitar teli var mı ? Ben d addarionun en iyi tellerinden olan "D'addario EJ45LP Pro Arte Composite" kullandım uzun bir süre ama "la" ve "kalın mi" tonlarında yumuşak tonlar aldım. Bu tellerden sert tonlar istiyorum açıkcası. Aslında gitarın ağacıyla da doğrudan alakalı ama yine bu tellerden sert tonlar alabileceğim tavsiye ettiğin tel var mı ? Elektro da ernie ball kullandım ve gayet hoştu.

İlgin için teşekkür ederim.
                Polished teller uzun ömürlülük için üzerinde bir kaplama olan tellerdir. Bu da yumuşak bir sese neden olur. Daddario EJ45 ve versiyonları (EJ45-C, EXP45, EXP45-C veya aynı serinin hard tansionları) istediğin parlaklığı ve cızırtıyı vereceklerdir.

Yorum

clamenco isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                  Polished teller uzun ömürlülük için üzerinde bir kaplama olan tellerdir. Bu da yumuşak bir sese neden olur. Daddario EJ45 ve versiyonları (EJ45-C, EXP45, EXP45-C veya aynı serinin hard tansionları) istediğin parlaklığı ve cızırtıyı vereceklerdir.
                  Güzel seriye benziyor, bu güne kadar hiç hard tansion kullanmamıştım çok fark ediyor mu normal tansion ile ? Herhalde baslar daha sağlamdır.

Yorum

Güzel seriye benziyor, bu güne kadar hiç hard tansion kullanmamıştım çok fark ediyor mu normal tansion ile ? Herhalde baslar daha sağlamdır.
                    Hard tansion, sesi etkilediği kadar çalım rahatlığını da etkiliyor. Tabi ki tercih meselesi. Ama gitarın verdiği tepki de önemli. Bazı gitarlarda normal tansion bile çalım rahatlığı (tel sertliği) açısından hard tansion etkisi yapıyor. Bazılarında ise hard tansion bir tel normal tansion kadar yumuşak duruyor. Bir anlamda gitar kendi telini kendi seçiyor, seçtiriyor. Bu yüzden şu şöyledir demek işin ince ayarında yanıltıcı olabilir. Teli A gitarına takıyorsunuz: hem ses, hem çalım rahatlığı olarak sizi tatmin etmiyor. Aynı teli çıkarıp B gitarına takıyorsunuz: Size harika bir çalım rahatlığı sağlıyor.

Tamamen tercih meselesi: hem icracının, hem de gitarın.

Yorum

Daddario'dan şaşmayın en kaliteli tınıları elde edebilirsiniz.

Yorum

Bende d'addario normal tension kullanıyorum çok da memnunum az da olsa ses farkı oluyor..

Yorum

Selam

Manuel rodrigez a modeli gitasrım için Hannabach tel uygunmudur acaba bu konuya vakıf olanlar alternatifleri yazabilirlermi?

Yorum

Merhaba komşular bugün ilk tellerimi aldım gitarıma Marka ve model Daddario EJ44 Extra Hard Tension Silverplated Wound Clear Nylon sesde çok ama çok farklılık oldu gitarda daha çok yeni olduğum için kullanan varsa sesi ve telleri yorumlayabilirmi acaba?

Yorum

iyi geceler arkadaşlar D'addario EJ45 Normal Tension tel aldım gitarıma ve cok memnum gumus renkte ve parlak tavsiye ederim

Yorum

Bence en iyi tel daddario dur. EJ 44 ile 49 arası fazla fark yok. Misina teller siyah olsun diyorsanız EJ49 alın. Birde normal tensiyon gitarın ömrünü uzatıyor

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X