daddario j27 diyorum kesinliklee
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Klasik gitarda tel seçimi
Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
seether13 isimli üyeden alıntı Mesajı gösterMerhaba konu açamadığım için burada bilen arkadaşlara soruyorum klasik gitara flamenko gitar teli takan var mı hiç ? Ya da taksam nasıl olur ?
Yorum
-
clamenco isimli üyeden alıntı Mesajı gösterFlamenko'da birden parlayan ve çabuk sönen karakterde ses arandığı için tellerinin de özelliği bu yönde olacaktır. Gitarın karakteristik özelliği flamenkoya yatkınsa flamenko teller de bu özelliği destekleyecektir. Ama klasik gitarda sadece teli değiştirmek malesef yeterli olmuyor. Ayrıca klasik gitar teli kategorisinde olup flamenko gitar için tercih edilen teller de var.
İlgin için teşekkür ederim.
Yorum
-
seether13 isimli üyeden alıntı Mesajı gösterClamenko bilgiler için eyvallah gerçekten açıklayıcı oldu. Peki bana önereceğin flamenko tonlarında klasik gitar teli var mı ? Ben d addarionun en iyi tellerinden olan "D'addario EJ45LP Pro Arte Composite" kullandım uzun bir süre ama "la" ve "kalın mi" tonlarında yumuşak tonlar aldım. Bu tellerden sert tonlar istiyorum açıkcası. Aslında gitarın ağacıyla da doğrudan alakalı ama yine bu tellerden sert tonlar alabileceğim tavsiye ettiğin tel var mı ? Elektro da ernie ball kullandım ve gayet hoştu.
İlgin için teşekkür ederim.
Yorum
-
clamenco isimli üyeden alıntı Mesajı gösterPolished teller uzun ömürlülük için üzerinde bir kaplama olan tellerdir. Bu da yumuşak bir sese neden olur. Daddario EJ45 ve versiyonları (EJ45-C, EXP45, EXP45-C veya aynı serinin hard tansionları) istediğin parlaklığı ve cızırtıyı vereceklerdir.
Yorum
-
seether13 isimli üyeden alıntı Mesajı gösterGüzel seriye benziyor, bu güne kadar hiç hard tansion kullanmamıştım çok fark ediyor mu normal tansion ile ? Herhalde baslar daha sağlamdır.
Tamamen tercih meselesi: hem icracının, hem de gitarın.
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...

Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum