Duyuru

Collapse
No announcement yet.

klasik gitarı sol elle çalıyorum ama telleri ....

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

klasik gitarı sol elle çalıyorum ama telleri ....

arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce klasik gitar aldım acemiyim şu an gitarı sol elle çalıyorum ama telleri değiştirmedim en kalın tel en altta en ince tel en üstte böyle devam etsem olurmu ?

çalanlar var senin tercihine kalmış birşey

Yorum

olmaz bence öyle tellerin yeri farklı sonuçta sol el ile çalacaksan solak gitar alman lazım

Yorum

kesinlikle değiştirmen gerekir.Akorları nası bascan yoksa

Yorum

abicim yanlıs anlama ama öyle calman sacmalık. telleri çıkar. ilk başta gevşet sonra sök. yeni bi daddario tel takımı al 10 milyonluklardan. ucuzu varsa ucuzunu al. yeni başladıın icin teller cok önemli diil önemli olan ilk başta teknikleri kavraman daha sonra iyilestiriceksin zaten. ama kesinlikle ve kesinlikle öyle çalma. telleri takmak çok kolay cıkarmadan önce bir bak nasıl bağlanmışlar. zaten forumda da bulursun nasıl takılır edilir. ordan hallet.

Yorum

bencede sola göre çal. telleri çevir. çevirmeden farklı olmak isteyen tiplerde var ama öyle çalanlar ancak çok yetenekliler sıradan ya da iyi olmak yetmez. çünkü gitarın sapı ve akor basış şekilleri insan eline göre ayarlanmıştır. fiziğe uğgun şeylerdir. bütün enstrümanlarda böyledir. bende solağım sağ gitarı elime alıp çalıyorum bayağ çalıyorum hemde ama bazı şeyler olmuyor tersten. dediğim gibi ters çevir telleri öyle çğren pişman olmazsın

Yorum

ben de sol elimle gitar çalıyorum ben sadece tellerin yerini değiştirdim öyle kullanıyorum

Yorum

tellerin yerini deiştirt...

Yorum

arkadaşım bende senin gibi haftaya yeni başlıyacam bu solak sağlak meselesi benim kafamıda çok kurcalamıştı solak olarak acaba diğerlerinden(sağlak)lar benden daha iyimi çalar gibilerden sapan saçma düşünceler kemiriyordu beynimi sonra baktım(araştırdım) bir çok ünlü solak gitaristlerde var kendime güvenim geldi gitarı aldık klasik ilk başta bende senin gibi ters çevirip çalıyordum hocama sorduğumda nerdeyse gitarı kafamda kıracaktı aman ha çok büyük bir hata abi hemen git hallet telleri ama diyim(ilk başladığındaki duygularını bana aktarırsan sevinirim)

Yorum

ben direk drift olayına dalacağım diyorsan aynı bu düzende devam et. ha 10 yılını mı alır 20 yılını mı alır kendini geliştirmen orasını bilmem. arkadaşım sen hiç bisikleti ters oturup kullanan adam gördün mü? herşeyin bir düzeni bir şekli var. bu şekilde yapman sadece bir süre seni eğlendirir ve daha öteye gitmez. ya tellerini değiştir ya da hemen gitarını verip sol gitar al derim ben

Yorum

elektro gitarı böyle dünyada üç kişi çalabiliyor biride Bülent Özdemir ama klasik gitarı böyle çalan hiç ne duydum ne de gördüm zaten bu şartlarda ögrenmek çok zor

Yorum

telleri değiştirmeden nasıl çalıyosun hadi çaldın ritimi nasıl atıyosun hadi attın solo nasıl atıyosun kardeşim

Yorum

Solo atman zorlaşır. Değiştirip öyle alışsan daha iyi olur. Ama imkansız değiş, çalışırsan her şey olur da, mükemmel bir abzürtlük ve sanat amacı gütmüyorsan uğraşma

Akor basmakta da sorun olmaz, simetriyi alacaksın sadece. Ama değiştirt yine de

Yorum

HuaHua001 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                            arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce klasik gitar aldım acemiyim şu an gitarı sol elle çalıyorum ama telleri değiştirmedim en kalın tel en altta en ince tel en üstte böyle devam etsem olurmu ?
                            şaka gibisin :=)

Yorum

çocuğun hevesini kırmışsınız yahu. ben 4-5 senedir klasik gitar çalıyorum. bana öğreten arkadaşım 10 senedir çalıyor. ikimizde arkadaşın anlattığı gibi tellerin yerini değiştirmeden sağ gitarı soldan çalıyoruz. akorları kolayca basıyorum. soloda da bir sıkıntı yaşamadım. ritimde de bazen değişik bir armoni oluyor ama genelde orijinalden farksız çalabiliyorum. tek sorun bunu kabullenmekte. artısı birisi sağ gitar çalarken elinden pat diye alıp ters çalmaya başlarsın. apışıp kalır gerçekten anlamıyorsa.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X