arkadaşlar gitara başlayalı 1 ay oldu geçişler daha hızlı değil. baresiz çalabileceğim şarkı verebilir misiniz. içinde F G akorları da olabilir.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
baresiz şarkılar
Collapse
X
-
Eğer klasikla başlıyorsan ilk önce nota öğrenmelisin bence. Çünkü ilk önce akorları öğrenirsen, daha sonrasında nota öğrenmek sana işkence gelebilir. Tavsiyem budur.
Hayır ben ilk önce akorla başlıcam diyorsan. Kendine şu şekilde egzersiz yap; tele vurmadan yavaş bir şekilde baresiz olandan bareliye geçişler yap. Örn: Am-F , G-F , Dm-F , E-F gibi. Sonrasından hızlanabilirsin.
Yorum
-
Dostum, elektro sadece 5'li seslerden ibaret olsaydı şimdi herkes gitaristti memlekette.
Elektro çalmak istiyorsan solo tekniklere çalışmalısın (bununla ilgili gerek sitemizde gerek internette yığınla egzersiz var).
Akdeniz akşamları gibi birşeyler çalmak istiyorsan, akorlara çalışmalısın.
Klasik parçalar çalmak istiyorsan, notalara çalışmalısın.
Başlangıç olarak birini seçebilirsin. Ama sonrasında iyi bir gitarist olmak istersen bunların hepsini bilmen gerektiğini unutmamalısın.
Yorum
-
Dostum, elektro sadece 5'li seslerden ibaret olsaydı şimdi herkes gitaristti memlekette.
Elektro çalmak istiyorsan solo tekniklere çalışmalısın (bununla ilgili gerek sitemizde gerek internette yığınla egzersiz var).
Başlangıç olarak birini seçebilirsin. Ama sonrasında iyi bir gitarist olmak istersen bunların hepsini bilmen gerektiğini unutmamalısın.
Yorum
-
Sevdan bir ateş-Düş Sokagi
Ankara-Haluk LEVENT
Anlasana-Haluk LEVENT
Aldırma Gönül-Edip AKBAYRAM
Ölünce Sevemezsem Seni-Ayna
Cesaretin Var mı Aşka-Gülay
Ayrıca diğer arkadaşlara söylemek istedigim seyler var: gitar o kadar mucizevi bir alet ki, klasikle o yapılmaz, elektroyla şu yapılmaz, elektro da power akorları, klasikte falan akorları filan diye gitarları kısıtlamak mantıklı birsey değil. hemen hemen her gitarla istedigimiz her müzik cesidini calabiliriz. Örnek: bir arkadasimin Master Of Puppets in soloları haric her tarafını klasikle calarken dinlemekle duydugum haz.. ya da Eagles in hemen hemen tamamının klasiklerle Hotel California gibi mükemmel sololardan olusan sarkilari seslendirmeleri ya da ne bileyim James Hatfield in NEM in solosunu akustik gitarla atması.
direk sarki calmaya baslaman sana zarar verir bu da ayri konu. en az 2-3 ay parmak egzersizleri yapmani siddetle tavsiye ederim.
Yorum
-
Konuya gelince: Ne yazık ki içinde hiç bareli akor bulunmayan, akor kalıplarına dayalı şarkı bilmiyorum. Metallica - Mama Said'in akorları sanırım baresizdi ki parçanın tamamı için tek gitar ve akor bilgisi yeterli olacağını sanmıyorumBen bareli akorları çalışmaya başlamanı öneririm, akora dayalı pop tarzı gitarla ilgileniyorsan bile sıklıkla barelerle karşılaşacaksın (hatta daha fazla) ve kendilerinden kaçtığın sürece sana dert olmaya devam edeceklerdir.
Bir de arkadaşlar seviyeniz ne olursa olsun teknik çalışmalarınız dışında ara ara size uygun şarkılarla ilgilenmenizi ve mümkünse seviyenize uygun bir grupta yer almanızı öneririm. Hem gitar çalışmalarının zevksiz rutinler olmasını engellersiniz hem de bunlardan kazanağınız tecrübe başka şekilde deneyimlenemez diye düşünüyorum
Kolay gelsin..
---------------------------------------------------------------------------------------
Pinhani - Bir Anda'yı deneyebilirsin. Akorları Am-Em-F şeklinde..
Düzenleyen - Akrep on 06/11/2007 11:57:52
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...

Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum