Duyuru

Collapse
No announcement yet.

baresiz şarkılar

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

baresiz şarkılar

arkadaşlar gitara başlayalı 1 ay oldu geçişler daha hızlı değil. baresiz çalabileceğim şarkı verebilir misiniz. içinde F G akorları da olabilir.

istediğin sarkıyı bu siteden bulabilrsin. bence çalış sen çünkü elbet karşına çıkar o bareli akorlar. Am-G-F-E şeklinde çalışmıştım ben, olmuştu.

Yorum

bencede ilk aşamada akorlara çalışmak akıllıca ama barelere geçmeden önce akorları açık formdaya çalış böylece serçe parmağında gelişsin ayrıca akorları bu siteden bulabilirsin şimdilik aslı nın kördüğüm isimli şarkısına çalış istersen onda bare yok hemde geçişleri hızlandırıyo

Yorum

önce baresiz şarkıları öğren F-Fm-Gm-Cm gibi akorların olmadığı şarkıları seç.Hayalet sevgilim-sevdan bir ateş gibi...arpej yapması da kolay gelır sana klasik gitardaysan...

Yorum

Eğer klasikla başlıyorsan ilk önce nota öğrenmelisin bence. Çünkü ilk önce akorları öğrenirsen, daha sonrasında nota öğrenmek sana işkence gelebilir. Tavsiyem budur.

Hayır ben ilk önce akorla başlıcam diyorsan. Kendine şu şekilde egzersiz yap; tele vurmadan yavaş bir şekilde baresiz olandan bareliye geçişler yap. Örn: Am-F , G-F , Dm-F , E-F gibi. Sonrasından hızlanabilirsin.

Yorum

abi elektroya geçmeyi düşünüyosan notaya falan gerek yok akorları öğrenirsin 5li akorları sana yeter...Notayı sadece klasik gitar parçalarında kullanırsın.eğer müzik okuluna falan girmeyi düşünüyosan nota şart tabi onu da belirtiyim...

Yorum

Senin yerinde olsam durmadan teknik çalışırım şarkı falan aramam..Alfabeyi bilmeden konuşmayı bırak roman yazmak istiyosun hevesini alıp bırakırsın belkide 2 gün gitar çaldım bitti gibisinden..İyi çalışmalar dilerim tekniğini geliştir diyorum

Yorum

Dostum, elektro sadece 5'li seslerden ibaret olsaydı şimdi herkes gitaristti memlekette.

Elektro çalmak istiyorsan solo tekniklere çalışmalısın (bununla ilgili gerek sitemizde gerek internette yığınla egzersiz var).
                Akdeniz akşamları gibi birşeyler çalmak istiyorsan, akorlara çalışmalısın.
                Klasik parçalar çalmak istiyorsan, notalara çalışmalısın.

Başlangıç olarak birini seçebilirsin. Ama sonrasında iyi bir gitarist olmak istersen bunların hepsini bilmen gerektiğini unutmamalısın.

Yorum

Dostum, elektro sadece 5'li seslerden ibaret olsaydı şimdi herkes gitaristti memlekette.

Elektro çalmak istiyorsan solo tekniklere çalışmalısın (bununla ilgili gerek sitemizde gerek internette yığınla egzersiz var).

Başlangıç olarak birini seçebilirsin. Ama sonrasında iyi bir gitarist olmak istersen bunların hepsini bilmen gerektiğini unutmamalısın.
                  dostum öncelikle bu konu klasik gitar bölümüne açılmış ve adam şarkı çalmak istediğini söylemiş klasikle rock solosu atamazsın.Arkadaşımız büyük bi ihtimalle çevresinde iki üç akor kalıbıyla gitar çalıp sahildeki arkadaşlarıyla eğlenmek isteyen insanlardan...gitar öğrenmey pek merakı yok ki buraya baresiz şarkıları istediğni söylemiş.Gitarı akordan ibaret sanıyor.Gitar öğrenmek istiyosan zaten öğrenirsin.

Yorum

Ok o zaman, arkadaşımıza bu konuda çözüm bulalım. Nympheta zaten yazmış iki tane, hayalet sevgilim, sevdan bir ateş bir de korku var. Bunlar sanırım bareli akorları öğrenene kadar işini görür

Yorum

Sevdan bir ateş-Düş Sokagi
                      Ankara-Haluk LEVENT
                      Anlasana-Haluk LEVENT
                      Aldırma Gönül-Edip AKBAYRAM
                      Ölünce Sevemezsem Seni-Ayna
                      Cesaretin Var mı Aşka-Gülay

Ayrıca diğer arkadaşlara söylemek istedigim seyler var: gitar o kadar mucizevi bir alet ki, klasikle o yapılmaz, elektroyla şu yapılmaz, elektro da power akorları, klasikte falan akorları filan diye gitarları kısıtlamak mantıklı birsey değil. hemen hemen her gitarla istedigimiz her müzik cesidini calabiliriz. Örnek: bir arkadasimin Master Of Puppets in soloları haric her tarafını klasikle calarken dinlemekle duydugum haz.. ya da Eagles in hemen hemen tamamının klasiklerle Hotel California gibi mükemmel sololardan olusan sarkilari seslendirmeleri ya da ne bileyim James Hatfield in NEM in solosunu akustik gitarla atması.

direk sarki calmaya baslaman sana zarar verir bu da ayri konu. en az 2-3 ay parmak egzersizleri yapmani siddetle tavsiye ederim.

Yorum

mahmut kardeşim çok haklısın biz sana parça önerisinde bulunduk fakat bu en son yapcagın seçim olmalı.Sen şimdi parmak egzersizleri,arpej ve ritim üstünde çalış daha sonra gitarla haşır neşir olunca,gitar öğrenme şevkin arttıkça bareli akorları da kolay basarsın.

Yorum

dostum öncelikle bu konu klasik gitar bölümüne açılmış ve adam şarkı çalmak istediğini söylemiş klasikle rock solosu atamazsın.Arkadaşımız büyük bi ihtimalle çevresinde iki üç akor kalıbıyla gitar çalıp sahildeki arkadaşlarıyla eğlenmek isteyen insanlardan...gitar öğrenmey pek merakı yok ki buraya baresiz şarkıları istediğni söylemiş.Gitarı akordan ibaret sanıyor.Gitar öğrenmek istiyosan zaten öğrenirsin.
                          Bu biraz aşağılayıcı görünüyor. Başlığı açan arkadaşımız sadece baresiz akorlardan oluşan şarkılar talep etmiş. Gitarın sahilde eğlenme aracı ve sadece akorlardan oluşan bir araç olduğunu iddia eden bir ifadesini göremedim.
                          Konuya gelince: Ne yazık ki içinde hiç bareli akor bulunmayan, akor kalıplarına dayalı şarkı bilmiyorum. Metallica - Mama Said'in akorları sanırım baresizdi ki parçanın tamamı için tek gitar ve akor bilgisi yeterli olacağını sanmıyorum Ben bareli akorları çalışmaya başlamanı öneririm, akora dayalı pop tarzı gitarla ilgileniyorsan bile sıklıkla barelerle karşılaşacaksın (hatta daha fazla) ve kendilerinden kaçtığın sürece sana dert olmaya devam edeceklerdir. Bir de arkadaşlar seviyeniz ne olursa olsun teknik çalışmalarınız dışında ara ara size uygun şarkılarla ilgilenmenizi ve mümkünse seviyenize uygun bir grupta yer almanızı öneririm. Hem gitar çalışmalarının zevksiz rutinler olmasını engellersiniz hem de bunlardan kazanağınız tecrübe başka şekilde deneyimlenemez diye düşünüyorum Kolay gelsin..
                          ---------------------------------------------------------------------------------------
                          Pinhani - Bir Anda'yı deneyebilirsin. Akorları Am-Em-F şeklinde..

Düzenleyen - Akrep on 06/11/2007 11:57:52

Yorum

arkadaşlar gitara başlayalı 1 ay oldu geçişler daha hızlı değil. baresiz çalabileceğim şarkı verebilir misiniz. içinde F G akorları da olabilir.

Yorum

istanbulda sonbahar belki sevmekten hiç usanmam

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X