Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Rumba çalmakla Flamenco gitaristi olunurmu???

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Rumba çalmakla Flamenco gitaristi olunurmu???

Ülkemizde birçok "RUMBA GİTARİSTİ" var. Popüler müzik düzeyinde sürekli dinlediğimiz bu enstrümanistler "FLAMENKO GİTARİSTİ"'mi sizce???
    Gerçek bir Flamenko gitaristi hangi özelliklere sahip olmalı?

Düzenleyen - antibiotique on 04/01/2003 20:59:48

adamın önüne sen bu pop albümünde bulerias çalacaksın diye birşey koymuyorlar o yüzden kim ne kadar flamencocu ben tam anlayamıyorum ...gerçek bir flamencocu sadece mekanik olmamalı yani formları bilir çalar ama mekaniklikten şöyle kurtulur:formların yapısını ruhunu okuyan ve falsetalarda anlatmak istediğini anlatabilen biri olmalı....

Yorum

o pop albümlerinde hiçbiri ortaya ruhunu tam olarak koymaz bence. adam belki flamenkocudur ama orada sadece para kazanmak için var. yani sundancer sen nez gibi birinin albümünde çalsan o albüme ruhunu koymak ister misin?

Yorum

ben diyom ki pop albümlerde değil kendi gitaristliklerini ortaya dökme fırsatı olduğu zaman

Yorum

Göz önünde olan, yaptığı müziğin içinde gitara da yer veren insanların arkasında çalan kimi gitarcıları bir zamanlar flamenkocu zannederdim.
          Ancak zamanla Paco'yu hissetmeye başladığım zaman anladım ki hepsi benim birkaç sene sonraki halim.

Sevgili antibiotique rumba gitaristinden kastın ne bilmiyorum ama; bana göre rumbadan daha iyi tanıdığım bir müzik olan kalsik müzik gitaristi bile bence bir flamenko gitaristi olamaz.

Ancak bir flamenko gitaristinin -belki biraz abartıyorum- çalımıyacağı müzik türü yokrur.

Yorum

işin açıkcası piyasada genelde erdem sökmen ve erdinç şenyaylar isimleri sıkça geçiyor.erdinçi bilemem ama erdem felaket flamenko çalıyor.referans olarak paco bestesi tuanayı çalan adamdır kendisi

Yorum

merhaba Antibiotique,
              Saniyorum sayfaya uye ender flamenko danscilarindanimdir, cunku sayimiz henuz cok az Turkiye'de.
              Bence sadece rumba calmakla flamenko gitaristi kesinlikle olunamaz. Iyi bir flamenko gitaristinin bulerias, alegrias, solea, solea por buleria, seguiriya, tarantos, tientos, fandangos gibi cokca icra edilen pek cok makama hakimiyeti olmalidir.
              Ayrica, sarki ve gitara eslik etmeyi bilmeden de tam anlamiyla flamenko gitaristi olunamayacagini dusunuyorum. Gerci Turkiye'de flamenko soyleyen ve dansini yapan az sayida kisi var, dolayisiyla eslik yeni yeni gelisiyor. Ama iyi flamenko gitaristi olmak isteyen herkesin bu konuya egilmesi gerektigini dusunuyorum. Ben bu konudaki bilgilerimi isteyenlerle seve seve paylasirim

Herkese selamlar !

Yorum

Tekrar merhaba,
                Bir onceki mesajimda "sarki ve dansa eslik etmek" yerine sarki ve gitara yazmisim, duzeltiyorum

Tekrar selamlar !

selam duzenle butonu ile mesajini duzenleyebilirsin tekrar mesaj atmana gerek yok..kolay gelsin...

Düzenleyen - MuzLuSut on 01/07/2003 16:37:31

Yorum

sundancer
                  senin dediğin adamı biliyorum; ancak dediğin kadar iyi olmadığını düşünüyorum. Müzik bilgisi konusunda sağlam bir adam ama; Gitaristliği hele de flamenko gitaristliği abartılmış bence.
                  Erdem sökmen de aynı şekilde bana kalırsa...

Yorum

Bu soru şuna benziyor ' "yapraklar da şaşırdılar niye düştüklerine" demekle şair olunur mu?'. Cevap olsa olsa "belli mi olur" olabilir. Flamenco gitaristi Flamenco sanatının gitar kısmını icra eden kişi olarak algılıyorsak Türkiye'de ya da düyanın Latin (İspanya yazmak isterdim ama Arjantin, Venezuella, Kolombiya gibi yerlerde büyümüş tek bir kaydı bile olmayan bizim anladığımız anlamda kıraathanelerde çalan ve "gurk! bu adam şimdi Paco /Pena/Vicente/De Lucia dan daha mı kötü, nassı yani diyebileceğin bir sürü adam var) olmayan -aramızdaki bir kaç özel insan hariç- hiç kimse kolay kolay flamenco gitarist olamaz -dost acı söyler-. Yerbabuena'nın söylediği aslında yeterli; Madrid'in ara sokaklarından birinde bir kadın veya adam rastgele dans etmeye/şarkı söylemeye başladığında O'na iyi ya da kötü ona eşlik edebilene flamenco gitarist denebilir...mi? Paco De Lucia demişki Flamenco sanatçısı eforunun son noktasına kadar... Neyse oğlum (3 yaşında) kafayı yedi daha fazla yazamayacığım şimdilik.
                    alekhint@yahoo.com

Yorum

Flamenko gitaristini anlamak zor değil.Aslında çok kolay.Alırsın adamı karşına çal dersin.Zaten anlaşılır o anda.Formlara hakimiyeti,parmaklarını kullanışı,kompassları uygulayışı...Ve hatasız çalma tabiki.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                      Initializing Tabs & loading Content...
                      Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                      X