Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Flamenko parçalar

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Flamenko parçalar

Arkadaşlar bu aralar flamenkoya merak sardım ama hiç şarkı bilmiyorum ve sanatçı da... Sadece Paco de Lucia'nın bir iki parçasını biliyorum.Bana çok sevdiğiniz flamenco parçalarını yazabilir misiniz?
    Ayrıca flamenco gitar almayı düşünüyorum bu gitarla flamenko harici müzikler çalınabilir mi? Sustain çok azmış duyduğuma göre.Bilgilendirirseniz sevinirim.

İki tarz da flamenko yapılıyor genelde.Birisi eski gerçek olan flamenko, yani Puro flamenko.Diğeri ise Paco de Lucia ile birlikte gelişim kazanan farklı müzik türlerinin karşımıyla(özellikle jazz) oluşan flamenko müziği. Puro flamenco dinlemek istersen sana Nino Ricardo,Paco Cepero,Pepe Habichuelo,MAnolo Sanlucar,Sabicas vs önerebilirim.Bu sanatçılarla flamenkonun özünü dinlersin. Gelişen flamenko içinse, Paco De Lucia,Vicente Amigo,Gerardo Nunez,Rafael Riqueni,Nino De Pura,Enrique De Melchor,Moraito Chico,Nino Josele, vs.. dinleyebilirsin.Şarkıcılardan ise tabi ki en başta Camaron De La Isla.Remedios Amaya,Enrique Morente,Nina Pastori,Jose Merce,LA Tana,Montse Cortes,Potito,Miguel Poveda,Duquende,Pepe De Lucia vs.. dinleyebilirsin. Video paylaşım sitelerinden bu isimleri araştırabilirsin. D,ğer soruna gelince;Klasik gitar ile çaldığın herşeyi flamenko gitarla da çalabilirsin.

Yorum

Teşekkür ederim cevabın için.Ayrıca bir soru daha sormak istiyorum.Ben İzmir'de okuyorum orada kurs veren iyi bir hoca bulamayabilirim.Bu yüzden flamenko bölümünde sıkça bahsedilen Sefa Yeprem'in flamenko metodunu mu alayım? Uzun zamandır elektro gitar çalıyorum bu yüzden sol elim hızlı sayılır sağ elime odaklanmam lazım.Ayrıca bu kitaptaki etüdler sıkıcı mı? Benim istediğim teknikleri gösterdikden sonra ya da birkaç teknikte bir çalabileceğim bir parçanın da yer alması kitapta.Sefa Yeprem'in kitabı bunları sağlar mı? Başka önerebileceğiniz bu tarzda kaliteli metodlar varmı?

Yorum

İzmir'de var duyduğum kişiler fakat öğretme usulleri bana çok olumsuz gelmişti.Bence Safa Yeprem'in methodunu al şimdilik.İzmirde kurs değil de,sana yardımcı olabilecek flamenko bilen arkadaşlar var onları bulabilirsen daha iyi olur.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
        Initializing Tabs & loading Content...
        Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
        X