Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Cort SFX5 Hakkında..

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Cort SFX5 Hakkında..

Arkadaslar forumda cok aradım cortlar hakkında durulmuş ama bu model hakkında fazla bilgiye ulasamadım..500ytlye alıcam sizce fiyat iyi mi? Veya yerine başka bi model mi önerirsiniz? Yardımcı olursanız sevinirim..

O fiyata alacağın en güzel aletlerden birisidir.Fishman elektronik aksamı ve sonicore manyetikleriyle yüksek seslerde ötmeyi çok nadiren yapıyor.Ayrıca Folk kasa olmasına da dikkat etmelisin.Ritim yönünden dreaghnout kasalar kadar tınılı değil.Fakat arpej, riff ağırlıklı çalıyorsan, bangır bangır ritimle işim yok diyorsan gerçekten çok iyi bir gitar.

Yorum

bu modeli dün bi mağazada bende çok beğendim ama şu anda amfiden çok çok ziyade sade şekilde çalacağım için bana CORT un AD ile başlayan bi modelini önerdiler o daha ucuzdu ve kasası daha geniş olduğu için amfisiz daha iyi bir tını verdiğini söylediler. Birde şu "Folk kasa" ve "dreaghnout kasa" nedir açıklayabilecek birileri varmı acaba?

Yorum

SFX in kasa modeli biraz daha yuvarlaktır.Klasik gitara benziyor diyebilirim.Dreaghnout kasa modeli AD modelleri gibidir.Herhangi bir siteden karşılaştırabilirsin.Dereghnout kasanın sesleri biraz daha hacimlidir.Ritimlerde daha fazla kulak doldurur.Ama arpej riff gibi durumlarda Folk kasa daha başarılı.Tarzınıza biraz da ton arayışınıza bağlı değişkenler bunlar.Bunun yanı sıra gitarın ağaçları da birinci derecen tonunuza etki eder..

Yorum

KronikDeli ilginize teşekkür ederim
          Ben rock müzik dinlemeyi çok severim daha çok acemiyim ama en çok da rock müzik çalmayı severim özellikle türk rock ve türk arock ın her türlüsü anadolu rock dahil olmak üzere ve elektro-ekustik almak istiyorum genelde mağazalarda tavsiye edilenler geniş gövdeli akustikleri tercih etmem doğrultusunda çünkü şu anda amfi kullanabilcek durumda değilim ama normal akustik de almak istemiyorum geniş hacimli alırsam sesin daha iyi olacağı söyleniyo buda bana çok mantıklı geliyo fakat bazı yerlerde de amfisiz çalacaksanız "cutaway" olmasın gitarınız deniyor cutaway kasaların amfisiz çalındığında sesi bi etkisi varmı acaba?

Yorum

Cutaway kesim; gitarın 12. perdesinden sonraki perdelere erişimi kolayca sağlamak içindir.Çok ufak bir değişiklik; fakat çalımda çok büyük kolaylıktır.Tona satıcının abarttığı kadar etkisi olmaz.Akustik gitarın sesi her halükarda çıkar.Sesin hacmi, kullanılan ağaçlar bazen teller ile alakalıdır.Farklı tasarımdaki akustik gitarların da ses hacimleri değişkenlik gösterir.Fakat cutaway gibi ufak bir ayrıntı çok ciddi farklılıklara yol açmaz.Aksine çalımda kolaylık sağlar.

Yorum

o ufak dediğiniz ses farklılığını cutaway kasa akustiklerle ilgili başlıkta açıkladım ilgilenen bakabilir.

Yorum

Bilgilendirmeler için teşekkür ederim bilgisi olan diğer arkadaşların da yorumlarını beklerim.

Yorum

bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim..

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                  Initializing Tabs & loading Content...
                  Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                  X