Arkadaşlar cutaway gövdeler de akustik olarak iyi ses verir mi?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Cutaway Gövdeler Hakkında
Collapse
X
-
tabiki çok fark var,fark yok diyen arkadaşlar neye dayanarak bunu söylüyor bilmiyorum ama düz akustik modellerin neden cutaway üretilmediğini size sormak isterim.
Akustik gitar konusunda doğru bilgi almak isteyen arkadaşlara eğer İngilizce biliyorlarsa Harmnoy-Central forumlarını öneririm.
Düzenleyen - newwave on 27/02/2007 02:56:12
Yorum
-
arkadaşlar bu konuyu biraz daha açabilirmiyiz ya? Düz akustikler evet genelde cutaway olmuyo galiba ama gitarın cutaway olmasından ziyade gövde kalınlığının öneminden bahsediyo herkes gövde ince olan elektro-akustiklerde tını nın çok iyi olmayacağı amfisizde çalmak istiyosak kalın gövdeli gitarları tercih etmemiz söyleniyo cutaway olması ile sesin ne gibi bir alakası var? o sadece alt perdelere yetişebilmek için değilmi? Varsa bilgisi olan paylaşabilirse güzel olacak
Yorum
-
Bu olay şöyle kesik kasalrdaki ses kaybı, ne çok fazla ne de hiç fark yok denecek kadar az. Yani bir miktar ses kaybı mevcut buna karşılık ileri perdelere rahat erişim var. Güzel bir değiş tokuş. Gitar gövdesinde sesi ve tonu en fazla etkileyen şey kasa derinliği, sonra şeklidir. Derinlik arttıkça ses artar, tınlama uzar, baslaşır karekter. İnceldikçe tersi olur. Yine seste en etkili akustik alan ses deliği ve aşağısıdır. Bunun dışında kalan üst kısmlar daha az önemlidir. İşte bu yüzden bazen onlardan feraget edilebilir, belli bir ses kaybına karşılık. Bu ses kaybını anlamak belli bir seviye üzeri kulağa ve elden geçmiş gitar sayısına bağlıdır. Özellikle akustik sesinin önemli olmadığı, ince kasa ve manyetikli akustik gitarlarda daha rahat uygulanır. Çünkü gitar daha çok manyetikli halinde kullanılacaktır. Ama kendisinden orijinal akustik sesi istenen standart kasa ve manyetiksiz bir akustik gitarda pek görülmez kesik kasa tipi, çünkü gitardan alınabilecek ses potansiyeli tam anlamıyla alınabilmek için bu tarz feragatlar yapılmaz.
Ben zaten yeni başlayanlara cutaway pek önermiyorum, sizin ne işiniz var 15. 16. perdelerde?, öncelikle düzgün bare basabilmeyi, gam yürüyüşlerini, kalıpları öğrenin ilk 6-7 perdede. Tecrübeli bir gitarist bile olsanız 14 perdeden öteye çok nadir gidersiniz. Heleki pop çalıyorsanız hiç sanmıyorum ki 12 ye bile gelin. Sahneye çıkıyorsanız manyetikli, kesik kasa alabilirsiniz, ama "benim öyle derdim yok normal çalacağım işte" diyorsanız; tam kasa akustik en iyi seçimdir.
Yorum
-
Lord Sparhawk ilginize çok teşekkürler
ÖNcelikle ben daha çok acemi sayılırım klasik gitarım var onla 3-5 bir şey yapmaya çalışıyorum ama çok kendimiveremediğim için fazla ilerleyemedim ve yeniden iyi bir kursa başladım öyle sahneye falan çıkacağım yok yani anlayacağınız ama cutaway kasaların görünüşlerine hayranım çok hoşuma gidiyor bu nedenle eğer ses de çok kayıp olmuyosa cutaway bir elektro-akustik almak istiyorum sizlerin görüş ve önerileri benim için çok önemli sırf güzel gözüküyo diye tat alamayacağım bi gatar almak istemiyorum yani mesele 15-16. perdeye basmak değil pek aslında ama normal akustik değilde elektro-akustik alayım diyorum çünkü biraz ilerleme kaydedersem kesin bi amfi alırım eve
ben rock müzik seviyorum ve rock müzik çalmak istiyorum arada pop da severim ve önümüzdeki en az 1 yıl içerisindede amfisiz çalacağım gitarı bunları göz önüne alırsak cutawaymi normal kasa bir gitarmı tavsiye edersiniz bana? (zira cutaway kasalardaki ses kaybını ileri derecede müzik kulağına sahip olanlar anlyabilir demişsiniz bu durumda cutaway alsam çok şey kaybetmem gibi geliyo bana))
Yorum
-
Komşu öncelikle *****, geliyo şeklinde yazmamalısın bu forum kurallarına aykırı. Yine forum kurallarında belirtildiği üzere büyük-küçük harf ve noktalama işaretleri kullanamaya özen göstermelisin ki yazın itici olmasın rahat okunsun, senin şu yazını okuyabilmek içn 3 kere başa döndüm, ne nokta var ne virgül, biraz özen gösterelim lütfen.
Neyse, soruna gelirsek, bir tüketici olarak bilmen gereken en önemli maddelerden biri ürünün görünüşüne aldanmamaktır. Sırf gözüne güzel geliyor diye aldığın bir ürün seni hayal kırıklığına uğratabilir.
Yanlış anlama kesik kasalılardaki ses farkını ileri derece müzik kulağına sahip olanlar demiyorum, belli bir seviyenin üzerinde diyorum, yani biraz gitar sesini bilen bir kulak.
Diyorsun ki rock seviyorum; pop da çalarım, ikisi bir arada olmaz. Akustik gitardan rock konusunda fazla şeyler bekleme, bu açılardan elektro gitarlar seni daha çok memnun eder. Kesin amfi alacağım da yazmışsın. Bunlara göre kesik kasa alabilirsin. Eğer özellikle çok ince kasa almazsan 1 sene rahatsız olmadan çalarsın.
Yorum
-
"Lord Sparhawk" ve newwave öncelikle ikinize de teşekkür ederim.
Yazım konusunda çok haklısınız siz dedikten sonra şöyle bi baktım gerçekten de zor okunuyor yazım dikkat ederim bundan sonra.
Ayrıca, bu kesik gövde konusunda da beni oldukça aydınlattınız bugün gitar dersi aldığım hcamla da görüştüm kesinlikle cutaway gövde tavsiye ediyor sizin ve onun görüşünü dikkate alacağım ben de. Ve de amfisiz çalarken sizinde belirttiğiniz gibi cutaway gövdedeki ses kaybının evde çalarken hiç önemli olmayacağını söyledi.
O nedenle cutaway gövdeli bir elektro-akustik gitar almaya karar verdim. Yalnız şu anki sıkıntı ve karar vermem gereken şey ise hangi marka hangi model alacağım konusunda.
Kurs aldığım yer ve ders aldığım hoca bana marka olarak Fender' i tavsiye ettiler. Açıkçası Fender markasına hiç sıcak bakmıyorum ben nedeninide bilmiyorum yalnız. Bir de depolarında Washburn marka (Amerika yapımı) bir akustik olduğunu ve fiyatının 450 YTL olduğunu söylediler yalnız elektro-akustikmi onu tam anlayamadım orda sıkıntı var
Sizce amerika yapımı bir Washburn gitar için 450 YTL fiyat iyi değilmi? Ki kurs aldığım için indirim yapacaklarını da tahmin ediyorum. Yalnız inşaallah elektro-akustiktir.
Yorum
-
Lord Sparhawk'ın yazdığı rock çalacaksan akustiği boşver kısmına ben de katılmıyorum ama orada sorudan anladığı şeyin ve kast ettiği cevabın da biraz farklı olduğunu düşünüyorum, Ki pop çalacaksan 14. perdeden sonrası işine yaramaz dediği kısım da bir genellemedir ve pop müzik, enstrumanların kendi "register"lerinin sınırlarını müziğin zihniyeti gereği zorlamadıkları bir tarzdır, bu yüzden de genel olarak doğrudur. Tabi istisnalar her zaman vardır ama tavsiye verirken, istisnaların değil de genel geçer durumların göz önünde bulundurulması normal. Öyle kendi fikrini kurallaştırma havası görmedim Lord'un yazısında. Newwave, yazarken belki o modda değilsindir, bilemiyorum ama okurken sanki gözlerinden ateş fışkıra fışkıra yazıyormuşsun gibi bir his uyanıoyor insanda. Eğer sakinsen, bunun anlaşılabileceği bir üslupta yazsan, yok sakin değilsen de sakin olmaya çalışsan??
Bu arada, ağaç tartışması sizin eskiden gelen bir tartışmanız sanırım, tam anlayamadım ama aklıma gelen bir sözü yazayım. Leo Fender'e, neden kızılağaç kullandığını, özelliğinin ne olduğunu sorduklarında verdiği cevap: Bizim oralarda çok yetişiyordu
DÜNYA, SEVGİ, BERIŞ, KARDEŞLİK vs vs.
Cutaway gövdeler güzeldir. Seviniz onları (konuyla ilgili birşey yazmış olayım)
Düzenleyen - hokus pokus on 16/05/2007 12:01:03
Yorum
-
Bence Fender akustikte o kadar da iyi değil.
Bir ara bir arkadaşım alacaktı tanıdık bir dükkandan.Cort ve Fender karşılaştırıldı.Fender'de preamp de mevcuttu.Fakat akustik sesleri arasında dağlar kadar fark vardı.Ayrıca bu dediğim Cort'un en alt modellerinden biriydi.Ek olarak Fender'in fiyatı=2*Cort fiyatıydı. (Model hatırlayamadım ondan yazmadım)
Cort'ların çok güzel akustikleri var bence.Orta fiyat seviyelerinde gezersen gayet memnun kalırsın gibime geliyor.
Yorum
-
Hocam ilginize çok teşekkür ederim. Kurs aldığım yer de tam tersini söylüyor, Cort un piyasaya yönelik bi marka olduğunu Fender'in ise çok kalitlei gitarları olduğunu söylüyor. Yalnız şöyle de bir durum var Fender in geçmişi bildiğim kadarıyla bayağı eski ama Cort ne kadar zamandır gitar üretiyo onu hiç bilmiyorum. Bu ara bir de Crafter adında bir model duydum 1990 larda başlamış gitar üretmeye yalnız oldukça kaliteli diyenler var kafam allak bullak oldu iyice
Yorum
-
Arkadaşlar nereden çıkardınız ki "rock çalacaksan akustik olmaz"'ı? Öyle birşey yok.
Metal müzikte bile akustik gitar yer yer kullanılıyor,tonla rock parçasında da akustik gitar var.
Akustik gitarla klasik rock,blues,brit rock falan herşey yapılır. Akustik gitar pop enstrümanıdır diyenler kınıyorum
Yorum
-
Hocam ilginize çok teşekkür ederim. Kurs aldığım yer de tam tersini söylüyor, Cort un piyasaya yönelik bi marka olduğunu Fender'in ise çok kalitlei gitarları olduğunu söylüyor. Yalnız şöyle de bir durum var Fender in geçmişi bildiğim kadarıyla bayağı eski ama Cort ne kadar zamandır gitar üretiyo onu hiç bilmiyorum. Bu ara bir de Crafter adında bir model duydum 1990 larda başlamış gitar üretmeye yalnız oldukça kaliteli diyenler var kafam allak bullak oldu iyice
Lacrimosa, kim nerede "rock çalacaksan akustik olmaz" demiş onu bana bir gösterirsen sevinirim. kim nerede "Akustik gitar pop enstrümanıdır" demiş.
Yazılanları önce doğru okuyup, anlayıp cevap verelim.
Yorum
-
Lord Sparhawk, Takamine EG-530 C almaya karar verdim. Ya Fender i bende hiç istemedim ama Cort da bi türlü içime sinmiyodu. Yamaha ile Washburn bakıyodum en son ama bi yerde Takamine denk geldi bakalım iş çıkışı alacak gibiyim bi terslik olmazsa bu akşam. Takamine nin iyi bi marka olduğu ve akustik ve elektro-akustik gitarlarda ün yapmış olduğu konusunda tüm forum hem fikir nasılsa
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...

Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum