Duyuru

Collapse
No announcement yet.

tel yüksekliği

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

tel yüksekliği

Arkadaşlar, akustik gitarımın 12. perdede kalın mi telinin yüksekliği 4 mm. bu normal bir yükseklik mi ? cızırdama sorunum yok. ama yükseklik normal mi kafama takıldı.fikirlerinizi alabilir miyim ?

4mm yüksek bir değer, rahat çalım için ideal oranlar bas tarafı 2,5 ya da 3mm tiz tarafı 2 ya da 2,5mm olmalı.

Yorum

ama senin dediğin milimetrik değerler olduğu zaman, cızırtı oluyor.. bu durumda 4 mm anormal bi değer mi şimdi ?

Yorum

Sapında ya da perdelerinde ayar gerekebilir. En azından bir müzik mağazasına baktır, daha iyisi bir lütiyeye, o sana gerekli ayarlamaları yapar. 4mm anormal değil ama yüksek bir değer.

Yorum

Aklıma gelmişken benim de B telinin 14 ve 15 numaralı perdeler arka cızrdama yapıyor(yani telin çalınmayan kısmı).

Çok önemli değil ama hammer on yaparken rahatsız ediyor.

Yorum

Perdelerin tesfiyesi iyi yapılmamıştır muhtemelen.

Yorum

4 mm olmasının benim için çok fazla bir eksisi var mı arkadaşlar ? çalarken bi fark hissetmiyorum, zorlamıyorum ama, sizce başka bir eksisi var mı ? illa 3 mm mi olması gerekir ? 1 mm alçak olacağına hiç cızırtı olmasın daha iyi kanaatimce.. bu 2. gitarım, ilki garantiden değiştirildi daha 5 günlükken 4-5 perde cızırdadığı için...

Yorum

4mm olmasının sana getireceği dezavantaj çalma zorluğu olacaktır komşu, emin ol o 1 mm lik fark çalma rahatlığında büyük fark yaratır. Mutlaka 3mm olacak diye birşey yok, 3mm ideal oran, bu gitardan gitara ve kişiden kişieye değişir. Yüksek teler=daha yüksek ses+zor çalınırlık. Sololar, hızlı gamlar için alçak tel daha iyidir, ritim için yüksek. Bu arada daha yüksek gerilimli yani daha kalın tel takarak daha alçak kullanabilirsin, çünkü ince teller daha fazla esner ve salınır bu yüzden yüksek gerilimli tellere göre daha fazla cızırdar. Kalın teller bir miktar daha kalındır ancak gerilim bazında daha fazla gerildiklerinden salınımları daha azdır. Örneğin gitarında extra light teller takılıysa ve 3mm de cızırdıyorsa, light ya da medium tellerle cızırdamayabilir, deneyebilirsin. Ancak rahatsızlık hissetmiyorsan bu şekilde de kullanabilirsin, önemli olan rahat etmek çünkü.

Yorum

komşu akustikimi yeni aldım daha üstünde kaç mm tel olduğunu bilmiyorum.. yarın elektronik bi alet sayesinde ölçücem bakalım kaç mm imiş teller... üzerindekilerden gayet memnunum değiştirince bunlardan takıcağım tekrar... sololarda sorunum olmadı ... 3 mm olsun istesem bile olduğum yerde luthier'in l si yok maalesef biçare bi gitaristim enteresan bi yerde..

Yorum

tel klavyeye en yakın kaç mm uzaklıkta olabilir.yani bu işin en'i nedir?
                    tabi fretleri de düşünmek lazım.mesela tel kavyeye 2mm uzaklıkta ise fretlere de ortalama 1 mm uzaklıkta oluyor.bu durumda boş tele vurduğumuzda telin y ekseninde genliğini de hesap etmeliyiz ki telimiz özgürce salınsın,cızırdama yapmasın

Yorum

LORD çarpıco açıklamalarda bulunmuşşun.Benimde bildiğim teller ne kadar manyetiğe yakınsa daha net ve daha etkili ses elde eebileceğindir.benim gitarda da teller manyetiğe yakındır.hızlı sololarda yani bir Fm nör gamı 13.perdede doğaçlama yapacaksam acayip ses dinanizmini yakalıyorum.

Yorum

Yalnız Vedat komşu, burada akustik gitarların tel yükseklikleri hakkında konuşuyoruz farkındasın değil mi? Elektro için 2, 2,5 mm iyi bir değer ama gene gitara ve kişiye göre değiştirilebilir.

Yorum

gitara ilk başladığımda arkadaşın klasik gitarını ödünç almıştım 2 hafta kadar hiç abartmıyorum teller 1 cm uzaktaydı klavyeden

Yorum

gitara ilk başladığımda arkadaşın klasik gitarını ödünç almıştım 2 hafta kadar hiç abartmıyorum teller 1 cm uzaktaydı klavyeden
                            Sapı atmıştır komşu.

Yorum

Akustik gitarımda akor basınca parmaklarım çok ağrıyordu.Ölçtüm ve yaklaşık 6mm çıktı.Galiba bu yüzden parmaklarım ağrıyor.Sizlere çok teşekkür ederim sayenizde bu sorunuda çözeceğim.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X