Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Jumbo kasalı elekto-akustikler

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Jumbo kasalı elekto-akustikler

forumlarda jumbo kasalardan hiç bahsedilmemiş..
    ses tonu açısından daha derin sesleri var sanırım bu tip gitarların ve amfisiz çok daha iyi sonuç veriyorlar düz kasa akustiklere nazaran.. benim bildiğim kadarıyla tabi.. ayrıca şekil açısından da bence çok hoşlar..

başka neler söylenebilir jumbo kasalar hakkında.. açıkçası ben jumbo kasa bir elektro akustik almak istiyorum.. böyle bir gitarı olan varsa fikirlerini ve görüşlerini paylaşırsa sevinirim..

evet bence de çok hoş bir görüntüsü var sesi hakkında ise bas sesleri daha iyi ve derin veriyormuş.benim sorum ise siyah gitarların avantajları ve dezavantajları nelerdir?bazıları tavsiye etmiyor da??

Yorum

Ya bende elektro akustik almayı düşünüyorum ama şimdi ben bu jumbo kasayı bilmiyom? nedir nasıl olur?

Yorum

daha hoş görüntüsü var ve bas sesleri daha derin veriyor diye biliyorum ben

Yorum

Fiyatları da tuzlu bayaa bi

Yorum

tuzlu tuzlu olmasına ama ben videolarda dinlediğimde bi jumbo kasanın diğer akustik kasalara nazaran daha yumuşak daha metal olmayan sesler verdiğini farkettim.bu doğru mu yoksa yanlış mı arkadaşlar?

Yorum

jumbo kasa akustikler hepe bi de elektro değilse genelde performansları cok iyidir hatta bi de gibson sa inanılmazdır mesela şu linke tıklayın gibson jumbo akustiği görün fakat malesef bu gitarın fiyatı amerikada yaklaşık 4000 dollar ama değer mi değer

sizce amfiye gerek var mı ))

Yorum

arkadaşlar bende jumbo kasa bir gitar var 4 yıldır kullanıyorum evet dediğiniz gibi bas sesler biraz daha iyi ve sustain i daha uzun (ses devamlılığı) diyebilirim ama ben yine de normal kasa elektorlar almanızı tavsiye ederim sebebini bilmiyorum ama sanırım ben jumbo kasadan bıktım daha çok çelik tel sesi duymak istiyorum bu arada akustiğe daha yatkın olan bu jumbo kasalar fiyat olarak da tuzludur benden size öneriler :

boyalı gitarlardan uzak durun
                çaldıgınızda tok sesleri olan gitarları deneyin
                gül agacı klavye
                maun gövdeden uzak durun
                uzak doğu mallarını kesinlikle kullanmayın
                fender cort washburn bu konuda başarılıdır

Yorum

gül ağacı klavyesi ve maun gövdesi olan bir Takamine kullanıyorum,Japon malı,kesiksiz dreadnought kasa,tamamı masif ağaç.
                  Çok da memnunum Türkiye deki bir çok albüm kayıdında da kullanılmakta olan bir gitar.
                  Normal kasa elektrolar kelimesinden bir şey anlamadım eğer biraz açarsan ne demek istediğini memnun olurum.
                  saydığın markalar ise akustik gitarda en kötü firmalar.Gerçekten bilerek birşeylermi yazıyorsunuz yoksa iş olsun diyemi?
                  Washburn 70 li yıllarda George Washburn adıyla el yapımı Amerikan üretimi çok iyi akustikler üretiyordu ama bugünkü fabrikasyon Çin malı gitarları hiç birşeye benzemiyor.Fender zaten akustikle alakası olmayan bir firma.Cort sadece ucuz gitar üreten bir firma ben burada bir Cort denedim 650 USD Kore malı,ardından denediğim Çin malı Takamine çok çok iyi bir tona sahipti.Sonra ebayde gördümki benim denediğim Cort ta ki Fishman preamp. ın Amerika fiyatı 350 USD! Ağaç kalitesini siz tahmin edin işte Cort ağaçları fırınlama yöntemi ile kurutuyor,daha profesyonel firmalar ise ağaçlarıdoğal olarak kuruması için bekletiyor.

Yorum

hak vermiyor değilim ama normal kasa(dreadnought) akustiklerin görüntüsü nedense bana hoş gelmiyor.fazla kaba gibi duruyor.jumbo kasalar daha güzel bence

Yorum

zevk meselesi bana aksine daha güzel geliyor.Dreadnought kasalar normal diğerleri anomal diye bir şey de yok,görünümüne değil yapacağınız müziğin türüne göre kasa şekli seçmeniz daha sağlıklı olur.

Yorum

peki jumbo kasa hangi müzik türü dreadnought kasa hangi müzik türüne kayıyor?
                        bunu tam olarak bilmiyorum

Yorum

herhangi biri bir müzik türü için değil elbette ama dreadnought kasalar her tarza uygun gitarlar.Akustik gitar gövdeleri ile ilgili internette istemeyeceğin kadar hazır kaynak var,Takamine nin sitesinde de body styles diye bir bölüm var.

Yorum

Sizin dediğiniz markaları kullanmadım ama jumo kasa bir Yamaha m var ve çok memnunum sesi çok güzel bir de kısa bir süre de olsa siyah renkli bir gitarım vardı hergün temizlemekten bıkmıştım çünkü aşırı derece tosu belli ediyodu.

Yorum

forumlarda jumbo kasalardan hiç bahsedilmemiş..
                              ses tonu açısından daha derin sesleri var sanırım bu tip gitarların ve amfisiz çok daha iyi sonuç veriyorlar düz kasa akustiklere nazaran.. benim bildiğim kadarıyla tabi.. ayrıca şekil açısından da bence çok hoşlar..

başka neler söylenebilir jumbo kasalar hakkında.. açıkçası ben jumbo kasa bir elektro akustik almak istiyorum.. böyle bir gitarı olan varsa fikirlerini ve görüşlerini paylaşırsa sevinirim..

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X