Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Akustik gitarda tel yüksekliği

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Lütiye Akustik gitarda tel yüksekliği

Akustik gitarımdaki tel yüksekliği normal mi yoksa sap ayarı gerektiriyor mu?

Çalana göre değişir ama standartın üstünde bir yükseklik var gitarında. Düşürmek istiyorsan sap ayarı gerektirir.

Yorum

Alyan anahtarı ile birkaç kez sıktım ama zorlamaya başlayınca bıraktım, çok da farketmedi yükseklik. Bu sorun telleri değiştirdikten sonra oldu aslında. Daha önce düşüktü. Eşikler oldukça alçak, yani zımparalama şansım yok. Şu anda yapabileceğim başka birşey var mı?

Yorum

yeni konu açmak istemedim bir yardım edin lütfen benim gitarın telleri fotoğraftakinden çok az daha yukarda, la ve sol tellerinde bir cızırtı var,gitarın telleri 0 hiç değişmedi hiçbir şekilde sap ayarı da yapılmadı sizce cızırtının sebebi ne olabilir? Bu arada gitar ibanez AEG8E

Yorum

Çokta yüksek değil akustik gitarlarda tel yüksekliği elektro gitarlardan fazladır entonasyonda problem veya cızırdayan perde yoksa şimdilik birşey yapmana gerek yok cızırdama veya entonasyon sorunu yaşarsan iyi bir sap ayarı yaparsın..Sap alyanını sıkarken zorlaması normal sonuçta tellerin gerilimine karşı bir kuvvet uyguluyosun.

Sap ayarına bakmak için bir koltuga otur gitarı bacaklarının arasında tut altı yere bassın tek gözünü kapatıp sapın yan tarafına bakarak bir yandanda alyanı sıkarak sapın düzleşmesini izle tam düz seviyeye geldiği zaman oldu demektir.

Ben kendime güvenemem dersen iyi bir ustaya yaptırman en iyisi..

Yorum

Son ve ilk perdeye mi telini parmaklarınızla bastırın, tel bu pozisyonda klavyeye ne kadar yakın ve düz olursa o kadar iyi demektir ayarınız.

Yorum

Al eline bir cetvel... tellerin klavyeye yakınlığını ölç 1. perdede 1mm 12. perdede 3.5m den yüksekse sıkıntı var demektir.

Yorum

Akustik gitarda da 6 tel mi var?

Yorum

hazar97 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                  Akustik gitarda da 6 tel mi var?
                  Evet, standardı budur.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                  Initializing Tabs & loading Content...
                  Initializing Tabs & loading Content...

Trending