Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Akustik Gitar Seçimi

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Akustik Gitar Seçimi

Gitarla geçmişim 9 yıllık bir sürece dayanıyor. Klasik gitarla başladım, ama kendimi çok geliştirmedim.Ben genel olarak Rock'n Roll ve kaliteli Türk Müzisyenlerini dinliyorum.( Kıraç ,Yenitürkü Fikret Kızılok Barış Manço Cem Karaca ve bu jenerasyondan gelenler... ) en başında da yazdığım gibi ; Rock'n Roll tarzı dinlemeyi çok severim Elvis Presley hayranıyımdır. Bazı şarkılarını kendi sesim yettiğince ve dilim döndüğünce söylemeye çalışırım.Akustik gitarın tınısı herzaman çok hoşuma gitmiştir.Elimde 300 YTL para var. başta Rock'n Roll olmak üzere diğer tarz müzikleri de çalarken kulağıma hoş gelebilecek bir şekilde gitar almak istiyorum bu konuda çok bilgim yok.Bana marka,model konusunda yardım ederseniz çok sevinirim.
    İlginize Şimdiden Çok Teşekkür Ederim.

Valla bana kalırsa kaliteli,2. el al derim.Yani aslında sıfır olarak elindeki parayla marka gitar alman zor görünüyor.Ben olsam müzik marketlere bakıp 2.el iyi,marka gitar almayı düşünürüm.

Yorum

9 yıldır çalan birisi için 300 liraya 2.el gitar da tatmin edici olmaz. Bence biraz daha biriktirmelisin,acele etmemelisin.

Yorum

9 yıldır çalan birisini tatmin etmeyeceğine kesinlikle katılıyorum .Fakat elindeki paraya göre demek istedim, ben olsam dedim.Yanlış anlasılmasın.

Düzenleyen - mertcanmersinli on 05/01/2008 23:59:46

Yorum

tekrar merhabalar tabii ben başta yazdım 9 yıllk bir geçmişim olduğunu ama kendimi geliştirme konusunda çok çaba sarfetmedim 300 ytl ile iyi gitar alınmaz ama orta dereceye yakın bi gitar alınacağı düşüncesindeyim zaten alacağım zaman gidip çalmak en doğru yol sadece bu fiyatlar da akustik alıp memnun olan varsa onların görüşlerini almak isterim teşekkür ederim.

Yorum

walla bendede 350 400 ytl bi para var abi bende alıcam bi akustik aynı dediin jenerasyonu dinlerim cokta severim...bende alıcam bi akustik gitar sana yapılan tavsiyeler bnmde işime yarıcak yani

Yorum

Eğer biraz daha biriktiririm daha iyi bi gitar alabilirim dersen, Cort SFX serisinden bir gitar seni bayağı bi tatmin edebilir. 300 lik bi gitar gitar dersen (bence) Cort Earth 100-NTF fena bi gitar değildir yani bi dene derim veya Cort AD850C (elektro akustik ama çin malı malesef) o fiyatlara uygun gitarlardır. (bence)

Yorum

150 milyon civarın da daha para biriktirebilirim.

Türkiyede ki fiyatı bu. Uygun duruyor ama bilmiyorum kararsız kaldım.

cort sfx serisi pahalı yav biraz. ama şunu öğrenmek istiyorum;elektordan alınan tını naturel'e göre daha iyi olmuyor galiba yani adı üstünde doğal olmuyor

Düzenleyen - Tigerman on 08/01/2008 21:52:29

Yorum

Merhaba arkadaşlar
                  6 yıldır klasik gitar çalıyorum ama tınısı çok hoşuma gittiği için elektro akustik gitar almak istiyorum. önce cort mu ibanez mi sorusuna bayağı takıldım. cort almaya karar verdim. 500 ytl para ayırdım. ama modele karar veremiyorum ve sizden yardım istiyorum.
                  ben gitarın çıplak sesinin de güzel ve yeterli olmasını istiyorum. her zaman amfiyle kullanmayacağım.

Ön Kapak: Masif Ladin
                  Sap, Arka ve Kenarlar (Renk = NS): Maun
                  Sap, Arka ve Kenarlar (Renk = NTF ve BK): Akçaağaç
                  Klavye - Tuşe: Gül ağacı
                  Köprü: Gül Ağacı
                  Donanım: Krom
                  Ekolayzer: Fishman Classic 4 EQ
                  Manyetik: Sonicore

Gövde : Dreadnought
                  Cutaway: Venetian
                  Yapı: Dovetail Sap Bağlantısı
                  Ses Tahtası: Sert Sitka Ladin
                  Arka Bölüm: Gül ağacı
                  Yan Bölümler: Gül ağacı
                  Sağ : Maun
                  Truss Rod : Ayarlanabilir
                  Klavye: Gül ağacı
                  Pozisyon İşaretleri: Beyaz Nokta
                  Burgu: Die cast (Siyah)
                  Köprü: Gül ağacı
                  Şerit: Multiple Ivory
                  Scale: 25.3" (643mm)
                  Gövde Derinliği : 100 x 125mm
                  Üst Eşik:: 43mm
                  Cila: Parlak
                  Renk: Naturel
                  Pickguard: Tortoise
                  Teller: D'Addario EXP11 80/20 Bronze Light
                  Elektronik Aksam: Fishman Classic 4
                  bu iki model arasında kararsızım. kullanan, bilen var mıdır? sesleri nasıldır, kalitesi nasıldır? ayrıca cort un başka modellerinden tavsiye edebileceğiniz var mı? bir de kafamı karıştıran bir şey var, cutaway olması çıplak sesin gücünü azaltır mı? yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...

bir şey daha soracağım; Cort SFX1F gitar ile bu yukarıdaki modeller arasındaki fiyat farkı nereden kaynaklanıyor? o da iyi gibi duruyor..

Cort SFX1F - Elektro Akustik gitar

Ön Kapak: Masif Ladin
                  Arka: Maun
                  Yan: Maun
                  Sap: Maun
                  Klavye: Gül ağacı
                  Klavye eğrilik yarıçapı: 15 3/4"
                  Akort mekanizması: Diecasting
                  Köprü: Gül ağacı
                  Eşik: Grafit (ivory)
                  Perde: 20
                  Elektronik: Fishman Classic4 EQ
                  Manyetik: Fishman Sonicore
                  Tel uzunluğu: 25 1/4"

usta arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum, saygılar...

Düzenleyen - Dr_GlorfindeL on 17/06/2008 17:39:39

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                  Initializing Tabs & loading Content...
                  Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                  X