Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bateri mi Ritim gitar mı?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Bateri mi Ritim gitar mı?

arkadaslar ben şuan kararsız durumdayım simdi ne kadar sizden objektif olmanızı istesemde olmayacaksınız biliyorum ben davul ve ritim gitar arasında kararsızım suan bende ritim gitar ağır basıyo hangisine başlayacağımı şaşırdım ikisinide yapabileceğimi düşünüyorum benim sorduklarım genelde davul daha kolaydır dediler Ssizce gerci bu size kufur gibi gelir ama sizin oneriniz nedir? soyle sorayım ya da hangisi daha cabuk ogrenilir ?

forumda bu tür başlıklar açmak ve tamamen büyük harf kullanmak yasak.

cevaba gelince ikisinin birbiriyle alakası pek yok bence. davul da kolay değil. oldukça da zordur. hangisini daha çok istiyosan hangisini hayal ediyosan ona başlamalısın.

Yorum

Bu sana kalmış bişey...

Bence Davul'a başla sen..

Yorum

bencede davula başla

Yorum

biliyodum herkezin davul diyeceğini

Yorum

davula başlada gör, kolay molay değil davul ben davulda calıyordum ordan biliyorum.gitarda kolay değil aslında hiç biri kolay değil.mesela davulda cok paran gider öğrenene kadar studyolarda ama gitarda alırsın gitarı evine sonra kurs murs öğrenirsin.davulu kapana kadar bayağı paran gider.ondan sonra bateriyi evin içine sokamassın anca elektro bateri alırsın onlarda cok para .Allah yardımcın olsun nediyim

Yorum

valla işte o yuzden diyorum bu işi parası olan ****** bir de calan az kişi var yani bakarsak genelde 3 gitara bir davul dusuyo az yetisiyo yani davul o yüzden diyorum hangisi bir de gitar performans olayı var davulda tamamen odaklanman lazım gitar sallana sallana calıyosun

Yorum

Ya ne demek gitarı sallana sallana çalıyorsunuz oyuncak mı ki bu arkadaşım???Soru ne çalacağım nerden başlayacağım değil kulağımı müziğimi nasıl geliştirebilirim olmalı bateri kolay bateri çalayım ritm gitarı sallasam da ses çıkar oyun mu ki bu böyle konuşulsun??İkisinden de başlama klasikten başla abicim gör sallana sallana mı çalınıyor yoksa yamulup kalıyor musun!!

Yorum

Sallana sallana mı çalıyorsun, sen gitar konusuna epey uzaksın sanırım
                  O kadar kolay görüyorsan gitara başla yoksa davulu başarabilmen çok daha zor olur bu şekilde düşünüyorsan.

Yorum

Gitara daha cok rabet oldugu doğru.ama bu sallana sallana lafını duymamış olalım.sen bi gitarı eline al bare basmayı falan bi dene zort zort nasıl bağırıyorsun ozaman görürsünçünkü ritim istiyon akorları bare basmayı falan cok iyi öğrenmen lazım

Yorum

hocam sallana sallana dediysem sahnede performans isi daha cok gitaristler kafa sallıyolar kosuyolar zıplıyolar utanmasalar takla atıyolar benim demek istediğim gitar bi sure sonra bilinç altına yetleşiyo ama davul ole değil devamlı dikkat estiyo ritmi kacırdın mı bitti olay

Yorum

İkisi çok farklı şeyler bence sen önce biraz öğren neyin ne olduğunu öyle düşün. 3 gitara bir bateri düşüyor ne demek? Önce biraz öğren iki gitar, bir bas, bir bateri normal bir grup olur. Bas ve gitar da çok farklı şeyler zaten. Neden tek bateri var dersen iki bateri seste çok fazla karışıklık yaratır, bu yüzden gruplarda tek bateri olur.

Ritm gitar sadece ritm vermez, aynı zamanda melodinin de temelini oluşturur, sadece ritm duygusu yetmez ritm gitarcı olmak için bunun akoru var notası var. Baterist olmak için de yetmez ellerini ve ayaklarını farklı ritmler yapabilecek şekilde eğitmen lazım beynini dörde bölmeyi öğrenmen lazım.
                        Gitarda da ritmi kaçırırsan olay biter hatta hangi enstrümanı çalarsan çal ritm en önemli şeylerden biri.

Önce sen iyice bir dikkat et bir grupta kim ne yapar sonra düşün, bu mantıkla işin zor.

Yorum

beyni ikiye bolmek yetmiyo mu ya davul ve yukarısı olarak zilleride ayırdınız diyelim baska neyi ayırıyonuzs

Yorum

arkadaş ritm gitarı öldürmüş bitirmiş yerlere vurmuş

Bateri çalarsan bi grupta kolay yer bulursun bence.. ilanlara bak millet bateri arıyor ama bateri almak, çalışmak, öğrenmek vsvsvs birçok zorluk çıkacak karşına gitara nazaran..

Yorum

Amaç eğer daha az bulunan biri olmaksa bass gitar tavsiye ederim, en zor bulunan ve değerli kişilerdir gruplarda. Ama gerçekten iyi araştır, bu mantıkla gidersen işin epey zor olur.

Bir arkadaşın söylediği gibi bateri kabaca aynı anda 4 farklı iş yapar.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X