Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ses Kaydında Çıtlama Sesi

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Arıza Ses Kaydında Çıtlama Sesi

Arkadaşlar merhaba.

Cubase Programı ile yaptığım ses kayıtlarında ara ara gelen bir "çıtlama" sesi oluyor. Bu normal çalış esnasında da oluyor ve kayda da işliyor ne yazık ki. Fakat sanki kayıt esnasında daha sık geliyor gibi ya da bana öyle geldi.

Ses kartım M-Audio Fast Track II
    Yazılım Cubase + Amplitube

Bu çıtlamayı gidermek için ne yapmalıyım? Yardım ve önerilerinizi esirgemeyeceğinizden şüphem yok

amplitube demo versiyon mu ?

Yorum

1. Demo versiyonu ise bipleme yapar ancak konu bu degil sanirim

2. Devices bolumunden buffer size (latency) 128 veya 256 olabilir. Onu 512 ya da 1024 yap. Ancak kayitlarda gecikmeli ses gelir. Guclu bir ses karti gerekebilir.

3. Ekipmanini bilmiyorum ancak adat girisli bir baglantin varsa clock problemin var demektir: Line in-audio yerine ADAT girisini clock source olarak secmelisin.

bence sorun 2. secenekten kaynakli.

Yorum

Demo değil tam sürüm kullanıyorum. Bir sinyal sesi gibi değil, daha çok doğal bir çıtlama sesi arada bir tek sefer çıt yapıyor. Senkronize de değil, belirsiz aralıklarla.

2. seçeneği deneyeceğim eve gidince, teşekkür ederim umarım düzelir.

Yorum

Denedim 512 de hala geliyor düzelmedi. 1024 yapınca duyduğumu hatırlamıyorum o sesi fakat seste biraz gecikme oluyor o zaman da. Başka bir öneriniz var ise müteşekkir olurum

Bir yerde 44.100hz yerine 96.000hz kayıt yapılabilir gibi şeyler okumuştum ama alakası olur mu bilmiyorum. Zaten benim ayarlarda maksimum 48.000hz oluyor
          Son güncelleyen incemiteli; 26-08-2011, 15:42.

Yorum

iyi ses karti ya da guclu bir PC gerek.

Yorum

Gitarın jakında da bir problem olabilir,sorunun yine çözülmesse jakları bir kontrol et derim.

Yorum

PC: Quad Core - 4GB Ram
                Ses kartı: M-Audio Fast Track 2

jack ı bir test edeceğim bakalım ondan mı.

Yorum

Buffer size sorunu oldugunden eminim. Bilgisayarin iyi gorunuyor ancak anakart iyi degilse iyi ram ler takilmamissa hizi yetersiz kalir. Latency nin en buyuk arkadasi yavas ram lerdir. latencyi azaltmak icin buffer size i dusurmek gerekir. o da guclu calisan pc gerektirir. pc butunuyle iyi olmali. anakart slotlari elverdigi en hizli ramleri takarak performans artirimina ve diger pc hizlandirma yontemleriyle guclendirilebilir (windows performans artirici modlari vs. vs. denemek gibi).

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                  Initializing Tabs & loading Content...
                  Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                  X