Duyuru

Collapse
No announcement yet.

parmak konusunda bi kaç soru ve gitar?

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

parmak konusunda bi kaç soru ve gitar?

herkese merhaba

önce, yakın zamanda bir washburn xb120 almayı dusunuyorum gitar baslangıc icin iyi midir, bi bayan olarak zorlanacagım özellikleri var mı? ya da artı ve eksi ozelikleri neler?

klasik gitar uzerinde tab okuyup calısıyorum ve arasıra parmak sırasında hatalar oluyor, uzerinde durursam zamanla duzelir mi?

sonra biraz caldıktan sonra parmaklarım ısınacagına soguyor ve hareket etmek zorlasıyor. daha uzun bi sure devam edersem normal ısısına kavusuyor. ama soguk oldugu zamanlar yavaslıyorum . bu normal mi, değilse beni engeller mi?

bi de eger dikkat etmezsem sag elimde baş parmagımı gitarın govdesine dayamadan calıyorum sorun olur mu? çunku kazık gibi parmak egilmiyo. ha dayayarak daha rahat ediceksem alıstırırım, o ayrı

washburn xb120 baslangıc icin iyidir. hatta klavyesi cok rahat oldugundan, daha rahat olursun baslangıc icin.

calıstıkca hatalar duzelir. hersey ne kadar calısacagına baglı

soguma kısmına bi sey diyemiyecem, ilk defa duyuyorum.

klasikte zaten parmak dayamaya ihriyarc duymassın
    ne demek istedigimi bası alınca anlarsın.
    ozellikle washburn xb 120 de
    dayarsın parmagını manyetiklerin ustune

son soruna da bi 4 lukle cvp vermis oldum.

Yorum

teşekkür ederim, herhalde o soguma olayı da dolaşım problemlerinden kaynaklanıyo. ama cok sorun olacagını sanmıyorum.

okuduklarımdan ihtiyacım olan tek seyin cok calısmak oldugunu anladım bi de gitar aşkı. Bana çalışmak kalmış, eh çalışıcam

p.s. dörtlük süper

Yorum

bi de dinlemek. bass calacaksan cok dinliyeceksin. gerci tum ensturmanlar icin bu gecerli ama basta dinlemeden bi sey yapazsın.

Yorum

xb 120 benim başlangıç gitarım görünnüş olarak fialn güzel bir gitar belki ama çok rahat bir gitar değil açıkçası ama yinede yeni başlayan birine tavsiye edilir baş parmağını mylethe nin dediği gibi xb120nin manyetigine dayarsın kafan rahat olur..ama ton olarak pek beğendiğim bi bas olmadığı kesin,bilmiyorum sen yine de bir dene gör kendini rahat istersen al ama hissetmessen o k adar para vermeye gerek yok bu gitara seni idare edejk ve çok ucuz baslar var S.B Dreams var mesela tünelde hem çok ucuz hem 24 perde hemde washburne kıyasla hiçbir eksisi olmayan bir bas git bendce onu da birdene derim çünkü fyatına göre süper bir bas (100$ civarı yani)

Yorum

ben bi S.B Dreams caldim bi defa arkadasindi, hic memnun kalmadim tonlaridan ve klavyesinden, evet xb120 ton olarak pek iyi degil ama bu klasmandaki iyi gitarlardan aslinda bass ta ton olayi tamamen sana bagli. kendi tarzina uygun tonu belki xb120 de bulursun belki S.B dreams te bulursun o senin zevkine kalmis. bu yuzden alacagin gitari mutlaka dene. tabi denegin yerde muhtemelen fender amfiye falan bagliyacaklar benim tarzimda xb120 gayet iyi ve tonlarini seviyorum bu klasmandaki diger gitarlara gore.bi de cort basslara bak derim. ama bu ucu arasinda hala en rahat klavyenin xb120 de oldugunu dusunuyorum. bi de xb120 de preamp var. galiba en kalitesiz preamplardan birisi ama bazen cok hos tonlar yakaliyorum preamp acikken. bi eksisi de agir bass lardan birisi xb120, bi cogu daha hafif tabi daha agirlari da var. bass tamamen kisisel bi olay, tum gitarlari dene hangisinin tonu hosuna giderse onu al. herkesin sevdigi ton birbirinden farklidir. kimse asla bu gitarin tonu iyi diyemez.

Yorum

Rahat bas almaya bak o ayardaki basların tonu zaten belli bir seviyede olduğundan bi şekilde ton çıkar bası eline aldığında rahat olsun çalımı kolay olsun birde sen sev o bası yeterlidir.

Yorum

ya bana kalırsa o klasmanda 300$verilmez bi basa...ama tercih onun tabii...ben belki sıkıldım artık xb -120 den bilmiyorum...git dene ona göre al ama çok para verme bence 300$civarından daha fazla vermene gerek yok o klasmandaki bi bas iiçin

Yorum

Hepinize teşekkür ederim washburn xb120 şu an için kesin kararım ama alırken de denicem. Yakın zamanda alıcam zaten.
                  kendim denicem artı bilen bi arkadaşımı da yanımda götürücem çünkü bütün parayı kendim biriktirdim, iyi olmayan bişeye gitsin istemiyorum

Yorum

Cort Gb 34 lerede yani Gb serilerinide bir denemeni öneriririm.

Yorum

valla bende bassa yeni basladım , gitarı elime ilk alışım oldu ve çoğu gitar çalan sağlam kişilere sordum bu olayı hepsi eğer yeni başlıcaksan başta dandik gitar al sıkıldıkca yenilersin dediler ...

şu an elimde markasız bi gitar var(markalıda dandik ****) 170ytl ye aldık, ama başlangıç için bana gayet güzel geldi klavyeside rahat geldi yazın ortalarında daha sağlam bişiler düşünüyorum cort ve ya wasburnun orta kalitelerindeki gibi bir şey alıcam ...

sana tavsiyem başda dandik alki gitar sevginle senin maddiyatın orantılı gitsin eğer güzel birşey alırsan (500dolar verip) ondan sıkılınca alıcan gitar çok pahalı olur , sonraki ve sonraki gitarları düşünemiom bile...

ve yine sorup soruşturduklarıma göre ilk başta cortun Gb serileride güzel bence bi cort lara bak wasburnda güzeldir !

Yorum

Şu baş parmakla ilgili benimde bi sorum var.normalde bende paş parmağımı manyetiğe koyuyorum ama alt tellere inerken parmaklarım alt tellere yetişmiyo bende baş parmağımı mi telinin üstüne koyuyorum normalmi? ilerde sorun yaratırmı?hızımı etkilermi?

Yorum

Doğru olanı yapıyorsun prox, için rahat olsun.

Yorum

bencede washburn xb120 başlangıç iiçin ii bigitarr ben kullandımm ama sana parmak konusunda tavsiyem gitar çlamaya başlamadan önceüzenli olarak hergünn egzaersizleri yap bisüre sonra parmaklarının acımadıınıve klavye üzerinde rahatça kaydıını görüceksin

Yorum

Arkadaslar benimde bas konusunda sağ el hakkında bir sorum olucak dün şunu fark ettim dün çalarken nerdeyse hep orta parmağımı kullandığım işaret parmağımı neredeyse çok nadir bir şekilde kullandığımı fark ettim sizce yanlış mı çalıorum yoksa bir orta parmak bir şerçe parmak olarak mı çalmam gerekiyor

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X