Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ne kadar süre kursa gitmek gerek

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

ne kadar süre kursa gitmek gerek

ben yaklaşık 1,5 aydır bass gitarlarla çok yakından ilgileniyorum ve bu 1,5 ayda guitar pro sayesinde 20den fazla şarkının basını çalabiliyorum. tab okumayı öğrendim . şimdilik klasik gitar üzerinden çalışıyorum. en yakın zamanda bas gitarımı alıcam. sık sık arkadaşlarımla stüdyoya gidiyoruz ve 1,5 ayda bence ortaya çok güzel şeyler çıktı. benim merak ettiğim bu forumdaki bas çalanlar ne kadar süre kursa gittiniz veya hala gidiyormusunuz. yani ne kadar sürelik bir eğitim gerekiyor.

tamamiyle kendi gorusum,once bir bass gitar edin
    bass gitar baska birsey,tekniklerini bile oturtman aylar alabilir...kaldı ki repartuar,tusen...

ben kurs suresinden(iyi bir kurs icin konusuyorum) cok senin ulasabilecegin kapasite onemli derim..beklentilerin onemli..
    temel armoni,nota bilgini gelistirdikten sonra(bence baslangıcta bunlar onemli) ileri seviye bass teknigi,grup calısması,repartuar mi,yoksa beste,kompozisyon uzerine mi ugrasıcagına karar verirsin ya da her 2sini gelistirip 24 saatini muzige ayırırsın..
    kursta bir sure sonra,ya ben bu kadar zor parcalar calısmak istemiyorum ki diyebilirsin.
    ama belli bir tekige ulas derim.sonra kendi durumuna gore karar ver,belki tamamiyle muzik asıgı olup konservatuar-muzik olayına girersin

Yorum

peki şöle bir şey yapmama gerek varmı. bas gitar almadan 1-2 ay önce bas gitar kursuna başlasam. zaten bas gitarı kendileri veren kurslar var. kendim evde de klasik üzerinden çalışmalar yapsam. zaten her hafta stüdyoyada gidiyorum. bas gitar aldığımda benim için daha ii olurmu.

Yorum

Sürekli çalışma ister müzik işi bas alırsan daha rahat geliştirirsin kendini kurs ıcın acele etme bence al basını sonra baslarsın ama alcagın kursa dıkkat et düzgün bi yerden birinden almak lazım yoksa boşa zaman ve para harcamıs olabilirsin.

Ayrıca bu işin süresi yok sana baglı hocana baglı calısmana baglı ne istedigine baglı zaten zamanı geldğinde kendin anlarsın.
        AMa bu işin öğrenme kısmı hıcbır zaman bitmez.

Yorum

ben bas gitara başlıyalı 1.5 hafta oldu ve klasik gitar üzerinden öğrenmekle bas gitar çok farklı bn bunu anladım bir an önce gitar al derim bn

Yorum

bence gkendini geliştirecek kadar öğrenene kadar(alt yapıyı tamamen alna kadar).SOnra bi kaç şey daha öğrenince kendini geliştirmeye sen başlıckasın bass ın &70 hocalar öğretir &30 ise sen bulursun.Zaten kedin anlıcaksın!

Yorum

5 aylık elektro kullanıcısı basa geçerse ne kadar zorlanır? Nelerde sıkıntı çeker? Bas gitar çalmayı o kadar çok istiyorum ki..

Edit: Neyse ya vazgeçtim.. Daha elektro için doğru düzgün ekipman alamadım bi'de bas gitar mı alacağım?
              Bi' gün bi' yerde solak bi' bas gitar görürsem mutlaka deneyeceğim ama..

Düzenleyen - _TyPh0N_ on 24/01/2008 23:27:22

Yorum

kursa gitmeden bas gitar öğrenmek bence daha iyisi...bu sadece bas için değil,benim görüşüm çoğu enstruman için aynı.gitar ve keman kursuna giden biri olarak söylüyorum,orda belki daha iyi ilerlersin ama çabuk ilerleyeceğin yanlış.aşırı sıkılırsın.(gerçi ilerde bas soloları atmak,iyi bir nota bilgisi ve slap atmak falan istersen git,ancak gitar prodan bas çalışanlar için kendi kendine öğrenilmesi daha hayırlıdır)iyi bir bas gitar metodu al(mydukkan da var)bir de iyi veya kötü bas gitar edin bende 1 hafta içinde bas gitar alacağım.klasik gitar üzerinde bas çalışmak pek hayırlı bir iş değil onu farkettim.klasiğin telleri bas gitarın yanında çok ince,bas gitarın bas telleri kalındır zorlayabilirbir de şey klavyesi falan klasikten çok farklı yani tablarla falan ilerletmişsin o tablar sana çok yardımcı olacak.
                bu arada eğer gitar deneyiminiz olduysa,iyi veya kötü bas gitarda inanılmaz rahatlarsınız.bas gitar genelde ritim ve kulak işidir,yani gitarda ritmi iyi sezebiliyorsanız iş tamamdır demeyeyim,basın prensibini anlamışsınızdır diyeyim.
                __________________________________________________ _______________________________
                5 aylık elektro kullanıcısı basa geçerse ne kadar zorlanır? Nelerde sıkıntı çeker? Bas gitar çalmayı o kadar çok istiyorum ki..

Edit: Neyse ya vazgeçtim.. Daha elektro için doğru düzgün ekipman alamadım bi'de bas gitar mı alacağım?

__________________________________________________ ________________________________
                5 aylık elektro kullanıyorsunuz.bende bas gitara geçtim ve 7-8 aydır elektro çalıyorum.penaya fazla alışmayın derim.bas gitarı penayla çalmak sıkıcı iştir,parmakların gelişmesi gerekebilir.bir de slap olayı var ben de yeni yeni yapabiliyorumslapta da pena kullanılmıyor.ikinci nokta basın klavyesi bayağı bir büyüktür(jazz baslar hariç)biraz zorlayabiliyor başta...bir de şey iyi olmuyor elektrodan basa geçerken insanın hep solo atası geliyorbu arada elektrodan vazgeçin ama basstan vazgeçmeyinelektro efekt işi pedal prosesör ekipman falan ama bas gitarda güzel bir amfi yetiyor.slap atmak kadar zevkli birşey yok...bas gitar pedalsız da güzelve ayrıcalıklı bir enstruman grup müziğinde olsun sololarda olsun.

Yorum

Düzenleyen - _TyPh0N_ on 24/01/2008 23:27:22
                  Bas gitar çalmak istiyorsanız direk bas gitarla uğraşın derim ne kadar erken o kadar iyi vakit kaybetmeye gerek yok

Yorum

Gaza gelip almakta istemiyorum ama biraz araştırdım:

Ibanez GSR200 (solağım fazla alternatifim yok )
                    Marshall B25 MK 2 (marshall takıntım var galiba )

Bunları uygun buldum.. Bilmem siz ne düşünürsünüz.
                    Kurs konusunda kararsızım, eğer alırsam kursa gitmem gerekir mi sizce?
                    Elektro ve bas tabiki farklı şeyler ama elektro bilgilerimin üzerine bi' bas metodu kitabı üzerinden çalışmak mantıklı geliyor.

Yorum

Çalıştıktan sonra her türlü olur bu iş ama en azından başlangıçta bir kaç ders alıp temel teknikleri düzgün öğrenirseniz ilerde düzeltmek için zaman kaybetmemiş olursunuz.

Gitar için dediğiniz uygun fazlada bulamazsınız solak, ses sisteminiz varsa onla idare edin derim o ampliyi almak yerine.

Yorum

Elektro için aldığım MG10 CD var fakat basların fazla yüklenilirse zarar verdiğini okumuştum, ses sistemini daha fena benzetmez mi?
                        Önerebileceğiniz bi' ampli var mı? Fakat aşırı pahalıda olmasın, ailemi ikna edebilirsem onu alabilirim.

Edit: Ibanez SW65 Soundwave nasıl gider?

Düzenleyen - _TyPh0N_ on 26/01/2008 22:59:53

Yorum

Elektro için aldığım MG10 CD var fakat basların fazla yüklenilirse zarar verdiğini okumuştum, ses sistemini daha fena benzetmez mi?
                          Önerebileceğiniz bi' ampli var mı? Fakat aşırı pahalıda olmasın, ailemi ikna edebilirsem onu alabilirim.

Edit: Ibanez SW65 Soundwave nasıl gider?

Düzenleyen - _TyPh0N_ on 26/01/2008 22:59:53
                          O mg10 lardan biriyle çalmıştım bir arkadaşımda prova yaptığımızda yüklendiğimde bile zarar görmedi

Ama ampli alcaksanız en azından bir 400-500 doları gözden çıkarınki en azından ilerde de bir işe yarasın.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                          Initializing Tabs & loading Content...
                          Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                          X