Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bas gitar çalmak çok mu zor?

Collapse
Bu konu kapandı.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Eğitim Bas gitar çalmak çok mu zor?

arkadaşlar çevremden bir çok kişi bass gitarı çalmanın elektro dan daha zor olduğunu söylüyor sizce doğru mu?

müzik kulağın sağlamsa sorun yaratmaz

Yorum

arkadaşım şöyle soyliyim; ben gitarı ilk kendim öğrendim daha sonra pekiştirmek amacıyla kursa gittim ama yine de bir değişiklik olmadı çünkü her şeyi doğru ve uygun öğrenmişim fakat fark ettim ki gitar tabı yazmak için kullanılan guitar pro denen programda bateri ve bass gitar da bolca var, dedim bass zaten akorun bas sesini gama uygun şekilde zenginleştirerek sesi dolgunlaştırıyor, bateriyi öğrenmem kalmıştı sadece orada da ritim kulağım devreye girdi ve sadece sistemini öğrenmem kalmıştı. onu da internetten bulduğum bir bateri çal oyunu sayesinde, oradaki standart kalıpları dinleyip ne çaldığını izleyerek kaptım. böylece sadece biraz merak, yetenek ve bolca kulak sayesinde kafadan 3 entrüman kazanmış oldum ardından bağlama vb. perdeli telli enstrümanları da çalabildiğimi fark ettim ve şu an her türlü perdeli telli enstrüman ve ritim enstrümanlarını çalabiliyorum yani kısaca istersen ve yeteneğin varsa her şey kolay bu arada yaş daha 15

Yorum

hayır yanlış.

şu enstrüman şu enstrümandan daha zordur diye birşey hiçbirşey yoktur.çalmaya karar verdiğin enstrüman'ı alırsın, en alt seviyeden en üst seviyeye kadar öğrenmeye başlarsın, pratiklerini yaparsın, ve o enstrüman'ı çalarsın.

çok salakça bir örnek olacak ama, senin o arkadaşının mantığıyla elektro gitar daha zor olması lazım.çünkü klasik bas gitarlar 4 telli elektrolar ise 6

Yorum

tüm enstrumanları hakkıyla çalmak zordur.fakat gerçek anlamda bir bassçının çok iyi bir müzik kulağı , çok iyi bir enstruman hakimiyeti , çok iyi bir armoni ve solfej bilgisinin olması gerekmekte.solo enstrumanlara göre daha fazla görev üstlenmektedir.fakat zorluk derecesi kişiye göre değişir.

Yorum

ozerb96 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
            arkadaşım şöyle soyliyim; ben gitarı ilk kendim öğrendim daha sonra pekiştirmek amacıyla kursa gittim ama yine de bir değişiklik olmadı çünkü her şeyi doğru ve uygun öğrenmişim fakat fark ettim ki gitar tabı yazmak için kullanılan guitar pro denen programda bateri ve bass gitar da bolca var, dedim bass zaten akorun bas sesini gama uygun şekilde zenginleştirerek sesi dolgunlaştırıyor, bateriyi öğrenmem kalmıştı sadece orada da ritim kulağım devreye girdi ve sadece sistemini öğrenmem kalmıştı. onu da internetten bulduğum bir bateri çal oyunu sayesinde, oradaki standart kalıpları dinleyip ne çaldığını izleyerek kaptım. böylece sadece biraz merak, yetenek ve bolca kulak sayesinde kafadan 3 entrüman kazanmış oldum ardından bağlama vb. perdeli telli enstrümanları da çalabildiğimi fark ettim ve şu an her türlü perdeli telli enstrüman ve ritim enstrümanlarını çalabiliyorum yani kısaca istersen ve yeteneğin varsa her şey kolay bu arada yaş daha 15
            Ya da çalabildiğini sanıyorsun. Necrophagist den çalıp kayıtlarını koysana.

Yorum

Abartmayalım.2 ritim atıp yiğitlerin hakkını yemeyelim.
              Her enstrümanın kendine has bir zorluğu vardır.O kolay , bu değil diye birbiri ile karşılaştırmak yanlış olur.

Yorum

bakın ben bateriyle konsere de çıktım, elektroyla da, bass'la da. ve şu an beni gitardan çok bateri için istiyorlar ve bateri çalan bir çok arkadaşım seviyemin çok iyi olduğunu söylüyorlar. ve 2 ritim atmak gibi bir olayım yok, gayet te duyduğum ritmi atabiliyorum (ki buna metallica'dan bateri ritimleri de dahil...)... bir de arcatera; artık sana yorum yapmayı bıraktım çünkü sadece boşa yer kaplamış oluyor ...

Yorum

flood gibi oldu ama yazmadan durmak istemiyorum. arcatera'ya cevap vermeyecektim ama "susarsın böyle işte" gibi ilk okul çocuğu tepkileri vereceği için hemen bir şey söyleyip susacağım. canım kardeşim, biz sen gitar çalıyorsun diye sana "canon rock'ı kaydet te gel yoksa gitar çalamıyorsundur" mu diyoruz ?? aynı hesaba geliyor...

Yorum

hiçbir enstürman kolay değildir ama çabalarsan çalabilirsin

Yorum

flood gibi oldu ama yazmadan durmak istemiyorum. arcatera'ya cevap vermeyecektim ama "susarsın böyle işte" gibi ilk okul çocuğu tepkileri vereceği için hemen bir şey söyleyip susacağım. canım kardeşim, biz sen gitar çalıyorsun diye sana "canon rock'ı kaydet te gel yoksa gitar çalamıyorsundur" mu diyoruz ?? aynı hesaba geliyor...
                      E o zaman saçma saçma konuşma yok tanımadığın bir enstürmanı görüyon ritim kulağın devreye giriyor. Enstürman pat pat vurularak mı çalınıyorda ritim kulağın devreye giriyormuş ? Sen bu gidişle 10-20 enstürman çaldığını zannedersin. O davulcular iyi çalabilmek için yıllarını veriyor sonra gitar çalmaya çalışan biri abi bir de ben deneyim diye davulu alıyo ve çalmaya başlıyo bizde yedik.

Yorum

Arcatera isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                        E o zaman saçma saçma konuşma yok tanımadığın bir enstürmanı görüyon ritim kulağın devreye giriyor. Enstürman pat pat vurularak mı çalınıyorda ritim kulağın devreye giriyormuş ? Sen bu gidişle 10-20 enstürman çaldığını zannedersin. O davulcular iyi çalabilmek için yıllarını veriyor sonra gitar çalmaya çalışan biri abi bir de ben deneyim diye davulu alıyo ve çalmaya başlıyo bizde yedik.
                        zeki insan, bak enstrümanı tanımıyordum evet, ama hangi sesin değişik çaktığını, kaç kaçlık çaldığını vb. ayırabiliyordum, sadece hangi parçanın (alto tom, floor tom, kross, hi-hat, share, crash, ride, china vb.) nasıl ses çıkarttığını öğrenmem gerekti dedim de, sen bu zekayla anlamazsın gerçi... ve eğer o kaydet dediğin zıptırı grubun gitarlarından bahsediyorsan, çalarım evvela merak etme sen

Yorum

bakın ben bateriyle konsere de çıktım, elektroyla da, bass'la da. ve şu an beni gitardan çok bateri için istiyorlar ve bateri çalan bir çok arkadaşım seviyemin çok iyi olduğunu söylüyorlar. ve 2 ritim atmak gibi bir olayım yok, gayet te duyduğum ritmi atabiliyorum (ki buna metallica'dan bateri ritimleri de dahil...)... bir de arcatera; artık sana yorum yapmayı bıraktım çünkü sadece boşa yer kaplamış oluyor ...
                          dostum turkiyedeki pop şarkıların sacma sapan bateri tabları bile metal tablardan daha zordur bateride öncelikle stick control çalışmalısın ritimdediğini 3yaşındaki çocuklarda çalıyor etrafa ilkokul çocuğu gibi laf sokucağına kendin liseli hareketleri bırakta mantığını çalıştır bass çalabiliyorum demen sadece tek tel üzerinde gidip gelmendir bateri 4/4 lük ritimi çalıp kolay metal&rock şarkılılarını çalmandan ibaret kafanı çalıştır sen bu enstrmanların hiç birini çalamadığının farkına var bunlar gerçek emek ister

Yorum

maddrummer isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                            dostum turkiyedeki pop şarkıların sacma sapan bateri tabları bile metal tablardan daha zordur bateride öncelikle stick control çalışmalısın ritimdediğini 3yaşındaki çocuklarda çalıyor etrafa ilkokul çocuğu gibi laf sokucağına kendin liseli hareketleri bırakta mantığını çalıştır bass çalabiliyorum demen sadece tek tel üzerinde gidip gelmendir bateri 4/4 lük ritimi çalıp kolay metal&rock şarkılılarını çalmandan ibaret kafanı çalıştır sen bu enstrmanların hiç birini çalamadığının farkına var bunlar gerçek emek ister
                            amacım etrafa laf sokmak vb. değil bunu anlayın 1. basta tek telde çalmak zaten bir saçmalık o kadar basit bir olay yapmaya bass çalmak demeyeceğimi bilin bu 2. bateride her türlü atak, her türlü ölçü tarzı (tek partisyon içindeki değişik ölçüleme zamanları da dahil buna) twin atmak, üçlemeler vb. yapabiliyorum bu 3. ve gerçekten de emek verdiğimi, her gün evde 1-2 saat stick control çalıştığımı bilmenizi de isterim... bu arada jazz ritimleri filan da atıyorum, sadece rock ve metal çaldığımı söyleyen olmadı galiba...

Yorum

tamam ya neyse boş verin zaten kimseye kenimi kanıtlamam gereksiz, tanımıyorum nede olsa sizi

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X