Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Akorun Sürekli Bozulması/Kaçması

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Arıza Akorun Sürekli Bozulması/Kaçması

arakaşlar, gitarı çaldıktan sonra gitar sehpasına koyuyorum, bir müddet sonra, prosesörden akor kontrolü yaptığımda akorun tam olmadığını görüyorum.

eğer akor tam olursa E8,A8,D8,G8 olarak yanıyor fakat, tam olmayınca E_ gibi oluyor.

kısaca, bu akor bozulmasının nedeni ne olabilir sizce? ve nasıl çözebilirim bu sorunu?

Odanın sıcaklığına bağlı olabilir.

Yorum

Olası nedenler;

1. Tellerin yeniyse akort bozulması normaldir bir müddet sonra düzelir. (Telleri taktıktan sonra elinle telleri çekiştirerek biraz alıştırma yaparsan kısmen daha iyi olur)
      2. Gitarın köprüsü floyd rose'lü birşeyse gitarın akort kaçırıyor olabilir.
      3. Akort burgularının vidaları aşırı gevşek olabilir.

Eğer akort yaparken akordu zor tutuyorsa üst eşiğin tel oyuğu normalden dar olabilir. Genelde farklı kalınlıkta tel kullanınca ortaya çıkabiliyor.

Yorum

teşekkürler, fakat teller yeni değil, aksine alalı uzun bir süre geçti telleri, 6ay falan olmuştur sanırım.

burguların vidalarına bakmıştım konuyu açmadan önce ama gayet sağlamlar

akorun zor tuttuğunu sanmıyorum.çünkü akort yaparken gayet rahat yapıyorum fakat yinede tel kalınlığı/eşik oyuğu olayını anlamadım fakat, bir araştıracağım nasıl düzeltebilirim diye.

Yorum

Şöyle söyliyim gitarın üst eşiğindeki oyuk dar olursa telleri sıkarken veya gevşetirken rahat hareket edemeyeceğinden dolayı akort yapmak zorlaşabilir. akort yapsan bile tel tam yerine oturmamış olabilir ve daha sonra akordu bozabilir.

Umarım anlamışsındır.

Yorum

evet, şimdi daha iyi anladım, fakat az önce baktım, oyuk dar değil ve o kadar çok büyük boşluk da yok, standart bir oyuk nasıl olması gerekiyorsa öyle yani/sanırım.

Yorum

Bu sorun yenimi oldu? Yoksa gitarı aldığından beri varmıydı?

Yorum

Tellerin eskimiş. 6 aylık teller normal değil. 1.5 ayda bir değiştir zahmet olmazsa. 6 aylık tellerin normal bir tel gibi davranmasını beklemek doğru değil.

Yorum

akordun bozulmasına herşey sebep olabılır gitarın bulunduğu ortam eğer teller yeni ise tellerin açılması...üst eşikte olabilecek problem akort burgularındaki sorun aklına gelebilecek herşey sonuç olarak yapabilecek pek birşeyin yok bol bol akort edıcen sana tavsiyem eğer gitarın floyd rose lu ise üst eşiğe kilit taktırman
                  Son güncelleyen rmanyak; 19-09-2010, 04:03.

Yorum

çok teşekkürler arkadaşlar,

o zaman şimdilik yapabileceğim en yararlı şey, akort burgularını çıkartıp, yeniden, olabildiğince düzgün şekilde takmak, ve param olunca yeni bir tel takımı almak.

bunları yaptıktan sonra sonucunu buraya mutlaka yazarım ki, belki başkasının da başına gelir böyle birşey

@yuhuland, hiç hatırlamıyorum gerçekten, gitarı aldığımda sadece çalmaya çalıştığımı ve hemen egzersizlere başladığımı hatırlıyorum sadece, akort la falan hiç uğraşmamıştım sanırım

Yorum

sorun çözülüdü.şöyle birşey oldu, üst eşiği iki parmağımın arasında aldım ve tellere hafif baskı uyguladım, bilmiyorum bu yüzden mi fakat konuyu yazdığımdan günden beri bir akort kaçması olmadığını görüyorum.

bu yaptığım şey haricinde başka hiçbirşey yapmadım.ne telleri değiştirdim ne telleri söküp yeniden taktım

Yorum

dostum o kadar zahmete girme sadece yeni bi set tel alsan yeterli akor kaçmasının onlarca etkeni var benimde başıma gliyor çalmaya başlamadan akor ediyorum sadece o kadar. Zaten bir gitarın akoru uzun süreyi bırak telleri akor ettiğin andan itibaren bozulma eğilimindedir kendini gitarı çalarken bi düşün sürekli o tellere vurup çekiştiriyosun bozulmasın da nolsun o teller

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                        Initializing Tabs & loading Content...
                        Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                        X