gevsek isimli üyeden alıntı
Mesajı göster
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Bas gitarın önemi ve görevi
Collapse
X
-
Bas gitar gerçekten grubun gizli kahramanıdır. Seni dinlemeyi bilmeyen kimse duyamaz. Çok disiplinli bi şekilde çalman gerekir ama konser çıkışı "oov abi süperdin yahu bittim çalışına" gibi bir şey duyman çok zordur. Tabi bunlar teknik bilmeyen (like me) insanlar içindir.
Örneğin slap atarsın sahnede ve hakkınıda verirsin. İşte o zaman kızlar vokale değil sana bakar.
Yorum
-
Bas gitarsız müzik olmazmı tabikide olur ama ne kadar kaliteli olur orası tartışılır müzik grubunu bir bina olarak düşünürsen davul o binanın kurulduğu zeminse bass gitarda atılan temeldir eğer sen temelini sağlam tutmazsan en ufak sallantıda yıkılırsın.Bende kısa bir dönem bas gitar çaldım grubumda daha sonra elektro gitara geçtim ve bir dönem bass gitaristimiz olmadan çaldık ve soundumuzun ne kadar düştüğünü anlamamız çokta zor olmadı.elektro gitar falan işin üstündeki süsüdür mesela davulsuz bir şarkıda çalabilirsin yani binanı yokuşada dikebilirsin ama oraya sağlam bir temel atmak zorundasındır !
Yorum
-
Herkese saygılar öncelikle Bass gereksiz diyen herkese birdaha düşünmelerini tavsiye ederim öncelikle...
3 yıldır bass çalıyorum hergün 2 saat deli gibi nota çalışmalarım ve egzersizlerim var ve gerçekten önümde çok ama çok uzun bir yol var hala gereksiz olsa grupta önemsiz gereksiz görsek ritim gitara ya da bateriye geçebilirim ama bu zamana kadar kimse gereksiz görmedi 3-5 arkadaşımında grubu var bunlardan biri konservatuarda okuyor ve adamlar deli gibi bassist arıyor bu kadar gereksiz olsa onlarda aramaz yollarına bassız devam ederlerdi uzun lafın kısası Bass candır =)
Şu videoyuda ekliyim bari tam olsun izleyin arkadaşlar görün bass bateri uyumunu gerekli değil mi sizce bu alet şimdi =)
Son güncelleyen syntax; 25-04-2024, 01:48.
Yorum
-
akşam akşam öyle bir güldüm ki bas gitarı kötüleyen yorumlara. 2 aylık stüdyo yapmamış kendini b.b. king sanan adamlar gelmiş müzik erbabı olmuş.. bas gitarun tarihi yok demiş bir arkadaşımız. güzel saptamış. bu kadar cahillik ve sallama konusundaki başarısı gerçekten koltuklarımı kabarttı ülkemde bu kadar araştırma aşkıyla yanıp tutuşan insanları gördüğüm için. herneyse. bu üstün müzik dehası arkadaşlarımız bigün adını duyursun. ya da en azından bi stüdyo grubu kursun bar konseri vermeye kalksın. arkasında bas gitar olmadan tabi
Yorum
-
serseri_slash isimli üyeden alıntı Mesajı gösterBas gitar bir grubun en önemli alt yapı enstrumanıdır.Bir grubu üst üste gelen katmanlar olarak sıralamak gerekirse, grupta bütün ritim görevi ilk önce bas gitarın üzerinde olup daha sonra bunun üstüne çalınan davul, bu ikilinin ritmine uyarak çalan gitar ve en sonda bu orkestrasyona uyumlu şekilde yapılan vokal gelir.Davul ritimlerini çoğu zaman bas gitarın çaldığı ritimlere göre çalar,bu yüzden genelde bateristin davul çalarken bas gitarı çok iyi şekilde duyması ve ayak uydurmasıı,daha sonra gitaristin bu ikiliyi çok iyi şekilde duyması ve vokalistin bu üçlüye ayak uydurması gerekir,ayrıca gitaristin ve özellikle bas gitaristin çok iyi bir ritim duygusuna sahip olması gerekir
Düzenleyen - serseri_slash on 04/07/2007 09:33:39
Yorum
-
Moderatör
- Mar 2008
- 341
-
Yazılım Geliştirici - Bilgisayar Programcısı
Google'da ara beni: Enis Kurtay YILMAZ
Türkiye'de bulamadığınız devre elemanı için http://www.elektronik-karsilik.com
BassHero;
Bu Konuda yazan arkadaşımızın bir yazınını tekrar hatırlatmak isterim
Bass Gitar duvarın tuğlalarıdır
Bateri onları birarada tutan sıvadır
Elektro duvarın üzerindeki boyadır
Solo gitar üzerindeki bir kaç resimdir
Ve Vokalse o duvarın üzerindeki güzel kızdır...
Yorum
-
Enis Kurtay isimli üyeden alıntı Mesajı gösterBassHero;
Bu Konuda yazan arkadaşımızın bir yazınını tekrar hatırlatmak isterim
Bass Gitar duvarın tuğlalarıdır
Bateri onları birarada tutan sıvadır
Elektro duvarın üzerindeki boyadır
Solo gitar üzerindeki bir kaç resimdir
Ve Vokalse o duvarın üzerindeki güzel kızdır...
Davulla gitar arasındaki köprüdür bas.
Bassları çıkardığınızda parça bomboş kalır. Bas gitar,melodik bir şekilde o boşlukları dolduran "sıvadır", ama yeri gelir duvarın boyası da olur.
Yorum
-
öncelikle hiç bir müzik aleti gereksiz değildir. bir müzik aletini bulmak için çok fazla çalışmak ve uğraşmak gerekir. bütün düzenlemeler çok zaman alır ve çok iyi bir müzisyen olman gerekir. eğer gereksiz olsaydı fender hemen atardı çöpe. tarihide yok değil yaklaşık 60 yıllık bir geçmiş geliştirilmesi için iyi bir zaman dilimi. gelelim gruptaki görevine(ben müzisyen değilim yakında bass çalıcam amaedindiğim bilgilerle ve mantıkla hareket ediyorum ve birazcık sinirle
) bass bence gruptaki en önemli kahraman diğer arkadaşlarımın da belirttiği gibi. bass gitar yalnızca punkta saçmalıyor. çoğu kişi veya ebeveyn bass gitar çalmak isteyenlere elektroyu öneriyor. sebebi ise şu: herkes onu dinliyor ve sesi daha çok çıkıyor diye. ama saçma. müzik seyirci için yapılmaz. para için veya hava atmak için hiç yapılmaz. eğer müziği gerçekten biliyorsan bassın sesini de duyarsın ben gitar çalmıyorum ama yaklaşık 4 ay uğraştıktan sonra metal şarkıların %75 inde bass gitarı duyabiliyorum ve bateri ile arasındaki ilişkiyi çoğunda da elektroyla uyumunu. ve bence en gerekli malzeme bass olmalı. heryerde en çok aranan eleman bassistlerdir. az olması da ya müzikten anlamamsıdır ya da aile kısıtlaması. bende az daha böyle bir trajediyle karşılaşacaktım ki son anda ikna edebildim.(belirttiğim gibi ben usta değilim belki yanlıştır. mazur görün ama eleştirin bende yanlışlarımı görebiliyim) son olarak müzikte bassı gereksiz görenlere acıyorum.(ne de olsa düşünce özgürlüğü var değil mi?)
\m/
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...

Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.
Yorum