Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Les Paul klavyesi

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

baş parmağımı klavyenin üstünden sarkıtırım resmen ama buna rağmen özellikle epiphone les paul'ler pek rahat gelmedi. denediğim en rahat saplı gitar şu ana kadar Charvel Desolation DC-2.

Yorum

Mrstarfinger isimli üyeden alıntı Mesajı göster
      Tarza göre gitar seçimi yapılır. mesela prograssive tarzlarında bazı tekniklerin sık kullanıldığı görülmektedir. Legato tremolo teknikleri vs.. Prograssive rock,metal en son gelinen müzik türlerindendir ve yeni modern çağın gitarları bambaşkadır. ancak teknik bazında sweep falan olayında beklentiniz biraz düşebilir.
      roggrassive rock ve metalın normalinden farkı var daha doğrusu prograssive ne ? birde sweep tekniği, eski köklü grupların daha çok kullandığı bir teknik mi?

Yorum

gitarİST97 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
        roggrassive rock ve metalın normalinden farkı var daha doğrusu prograssive ne ? birde sweep tekniği, eski köklü grupların daha çok kullandığı bir teknik mi?
        Prograssive daha çok solo bazlı ve senkopun bol olduğu bir tarzdır. Mesala ''Dream Theater'' prograssive müziği yapar. ''Pagans Mind'' yine aynı şekilde Prograssive metal müziği yapan bir gruptur..sweep picking ise günümüzde bayağı çeşitlenmiştir dimione sweepler çıkmıştır blues tarzı ile keşfedilen bu teknik şu anda çok çeşit haline gelmiştir.

Yorum

ibanez kullanan biriyim.les paul model gitarda hızda yapılır..bakınız Whitesnake "Dough Aldrich" ----> http://www.youtube.com/watch?v=ukkjRtdcWfIv

teknik mi istiyorsunuz.bakınız Gary Moore.kişiden kişiye değişir.bazı şeylerin yanlış şekilde kalıplaşmaması gerek.isteyen istedimi yapabiliyor.

Yorum

Ç. Bartu isimli üyeden alıntı Mesajı göster
            Arkadaşım Zakk Wylde 'a gelene kadar çok daha iyi gitaristler mevcut. Tekniğin pek "alasını" bulamıyorum onda, pentatoniklerde gezen bir amca. Neyse bunun iyi-kötü olduğunu tartışmayalım.
            Les paul bir kere tondan kaybediyor, çok basslı ve kısıtlı bir tonu var . Tutup bariton gitar kullanan veya 24 perde floyd roselu gitar kullanan birinin daha sonra eline 22 perde ufacık tuşeli les paulu çalması cidden zor. Arkadaşım x6 ile progresif metal yapıyor mesela şu an, akrabası gibson les paul aldı gitti onu denedi zerre kadar beğenmedi yani. Olaya illaki "pahalı,adından söz ettiren,markası belli" gitar diye bakmayalım önemli olan bir gitarın beklentilerimizi karşılamasıdır.
            Ha tamam ben illaki progresif yapılmaz demiyorum, zaten prog rock gruplarının gitaristlerinde les paul görebilirsiniz.(Mesela Camel) Ama işimizi çok daha iyi gören ,ton olarak beklentilerimizi karşılayan gitar yerine gidip les paul almayı doğru bulmuyorum.
            Tercih meselesidir, genelde teknik solo atacaksanız ibanez, washburn, jackson gibi markaların klavyesi rahattır o konuda katılıyorum.

Ama Les Paul anlatılmaz yaşanır cinsten bir gitardır bana göre, tonlarına gelince karaktersitik bir ton var tabiiki LP lerde ama r2d2 gibi konuşturanlarda görülmüştür .

Bkz. http://www.youtube.com/watch?v=czpwr...eature=related[URL="http://www.youtube.com/watch?

Yorum

Ç. Bartu isimli üyeden alıntı Mesajı göster
              Arkadaşım Zakk Wylde 'a gelene kadar çok daha iyi gitaristler mevcut. Tekniğin pek "alasını" bulamıyorum onda, pentatoniklerde gezen bir amca.
              Tabiki teknik ve duygulu sololar yazmak herkese verilmiş bir yetenek değildir ama şimdi pentatonikde gezmek var pentatonikde gezmek var yani Zakk'a Pentatonikde gezen amca diyeni öbür tarafta yakarlar

Yorum

arkadaşlar ben 2 gün önce epiphone lp ultra aldım ve gitarın tellerinde titreme var alırken acemi oldugum için fark etmedim sert veya hızlı bi sekilde basarsam en üst telde cızırtı ***** gitar hocasına gösterdim bi problem olmaz amfideyken dedi. ama pek içime sinmedi açıkcası acaba sap ayarı yapılmadıgı için olabilirmi ?

Yorum

Elektro gitarların neredeyse tamamında amfiye bağlı değilken ufak cızırdamalar olur. Elektro gitarın çalım kolaylığının artması için telleri yakınlaştırmanın getirdiği bir durumdur, kesinlikle ama kesinlikle abartılı olmadığı ve amfide duyulmadığı sürece problem değildir. Yine de gitarın ayarlarını kontrol et istersen...

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                  Initializing Tabs & loading Content...
                  Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                  X