Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Neden Mydukkan,Mygitar

Collapse
Bu konu kapandı.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Neden Mydukkan,Mygitar

Arkadaşlar hepimizde türkçe konusunda hassas olmaya dikkat ediyoruz yabancı kelimeler kullanmıyoruz çokta güzel oluyor bence türkçeyi unutmaya unutturulmaya başlandığı şu günlerde özelliklede. Neden Mydukkan,Mygitar? Tamam Mydukkan normalde müzikmarketi.com.tr yanlış bilmiyorsam Mygitarda böyle bir şey söz konusu değil. Neden gitarim.com,benimgitarim.com v.b. değil? Madem bu kadar önem veriyoruz neden sitenin ismi mygitar? Ha derseniz sana mı kaldı bu tabi ki bana kalmadı Türk Dil Kurumu'nda da çalışmıyorum söylemek istediğim türkçeye bu kadar önem veriyorsak neden öncelikle sitenin adını türkçe yapmıyoruz? Yoksa yani mygitar'da güzel yani anlayan anlar ne demek istediğimi ya saygılar...

Lütfen mesajınızı düzenleyip bu uyarıyı silin.
    Son güncelleyen Lodos; 29-05-2009, 19:15.

Neden mygitar? (İngilizce ve Türkçe birleşimi)

Gönül isterdi ki www.gitar.com alan adını alabilseydik... Ancak 10.000 USD olması bizi caydırdı... Ayrıca o zaman neden www.myguitar.com değil derseniz, onun da fiyatı en son baktığımızda 3.000 USD dolardı. Tamamen Türkçe bir alan adı (domain) kullanmak isterdik ama! Çoğu kullanılmıyor da olsa satın alınmıştı. Bu yüzden alan adımız biraz esprili belki de biraz protesto havasında...

Kuralları iyi bilen biri araştırmayı da bilmeli
    Son güncelleyen shnicx; 29-05-2009, 14:54.

Yorum

Valla süper yakalamışsın, tebrik ederim. Polisleri sürekli görmek sıkıcı oluyor. Bu arada en son verdiğim mali müşavirlik sınavında tekrar gördüm ki Türkçe'yi ( emin olamadım büyük mü yazılır ) hepimiz yanlış kullanıyormuşuz

Yorum

İnanırmısınız neredeyse 1 saat önce aklımda bu konu vardı ama konu açmak istemedim
        Bende merak etmiştim Türkçeye bu kadar önem verilen güzel bir sitede neden yarı Türkçe yarı İngilizce kelimelerin yer aldığı bir site ismi var diye...

Yorum

Bence sitenin evrensel olması açısından da daha iyi yarı Türkçe yarı İngilizce olması. Çünkü yabancı ülkelerden olanlar gurbetçiler de vardır/olabilir.

Yorum

Sanırım konu gerekli cevabı aldı, ayrıca daha önce buna benzer soruları görmüştüm. Konu üzerinde daha fazla yoruma gerek yok diye düşünüyorum. Arama yapıldığında cevap alınabilecek bir soru

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
            Initializing Tabs & loading Content...
            Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
            X